50 مطلب آخر
ازنگاهی دیگر : ایران در حال تبدیل شدن به مقصد گردشگری پزشکی در جهان اسلام

یک مجله تخصصی گردشگری پزشکی جهان در گزارشی نوشت: ایران با داشتن نیروی انسانی متخصص و امکانات پیشرفته و با توجه به ظرفیت‌های بالا در جذب گردشگران پزشکی به تدریج در حال تبدیل شدن به مقصد گردشگری پزشکی در جهان اسلام است.......

تحلیل ما

متن کامل

 

 

ایران در آینده مقصد گردشگری پزشکی جهان اسلام می‌شود

 

یک مجله تخصصی گردشگری پزشکی جهان در گزارشی نوشت: ایران با داشتن نیروی انسانی متخصص و امکانات پیشرفته و با توجه به ظرفیت‌های بالا در جذب گردشگران پزشکی به تدریج در حال تبدیل شدن به مقصد گردشگری پزشکی در جهان اسلام است.

 

«اینترنشنال مدیال تراول ژورنال»  مجله تخصصی گردشگری پزشکی جهان طی گزارشی نوشت: ایران در حال تبدیل شدن به قطب گردشگری پزشکی در جهان اسلام است.

 

ایران به لطف موقعیت ژئوپلتیکی خود، جایگاه برتر در کشورهای همسایه، قیمت‌های منطقی و به‌صرفه و تجهیزات پزشکی پیشرفته، به تدریج در حال تبدیل شدن به مقصد گردشگران پزشکی اسلامی و منطقه‌ای است.

 

به نوشته این گزارش، بیمارستان‌ها در شهرهای مختلف ایران به گردشگران خارجی، خدمات پزشکی و درمانی ارائه می‌کنند؛ همچنین، برخی از ایرانی‌هایی که در شهرهای کوچک از امکانات پیشرفته پزشکی برخوردار نیستند، برای درمان به شهرهای بزرگ این کشور مراجعه می‌کنند.

 

قرابت جغرافیایی و شباهت‌های فرهنگی و مذهبی، ایران را به یکی از بهترین و مقرون به صرفه‌ترین مقصدها در جهان اسلام و کشورهای منطقه در زمینه گردشگری پزشکی تبدیل کرده است.

 

اردن به عنوان مهم‌ترین کشور پذیرای گردشگران پزشکی در منطقه، در حال حاضر، با نیازهای درمانی بیش از یک میلیون مهاجر سوری و مداوای مجروحان جنگی این کشور دست و پنچه نرم می‌کند؛ بعلاوه تصویر منفی ناشی از ورود سربازان آمریکایی و مشکلات مرزی با سوریه نیز موقعیت این کشور در زمینه گردشگری پزشکی را تضعیف کرده است.

 

در ادامه این گزارش آمده است، ایران پتانسیل بسیار بالایی برای گسترش و توسعه بیشتر این نوع گردشگری پزشکی را دارد.

 

تصویری که از ایران به عنوان یک کشور نه چندان پیشرفته در کشورهای دیگر وجود دارد، بسیار گمراه‌کننده است چراکه این کشور تعداد بسیار زیادی نیروی انسانی تحصیل‌کرده دارد و از نظر عملی و توسعه پزشکی در منطقه پیشرو است. ایران یکی از 5 کشور نخست جهان در زمینه بیوتکنولوژی است و 9 مورد از 15 مولکول‌های بیوتک پرمصرف در ایران تولید می‌شود.

 

از اینرو، ایران فرصت بزرگی برای جذب گردشگران پزشکی کشورهای اسلامی و منطقه‌ای دارد.

 

وجود چشمه‌های آب معدنی در بسیاری از بخش‌های این کشور یکی از پتانسیل‌های پزشکی ایران است. دیگر پتانسیل‌های ایران شامل درمان‌های باروری، سلول‌های بنیادی، دیالیز، جراحی قلب، جراحی زیبایی و جراحی چشم هستند؛ همچنین این کشور داروهای منحصر به فردی چون داروی ضد ایدز و دیگر داروهای دارای فناوری پیشرفته تولید می‌کند.

 

این گردشگران به 2 گروه تقسیم می‌شوند: گروه نخست، کسانی هستند که از کشورهای پیشرفته برای یافتن خدمات پیشرفته پزشکی با هزینه پایین‌تر به دیگر نقاط جهان سفر می‌کنند. گروه دیگر آنهایی هستند که از کشورهای کمتر توسعه یافته و کمتر پیشرفته مانند افغانستان و پاکستان که خدمات پزشکی در این کشورها رضایت‌بخش نیست، می‌آیند و ایران می‌تواند خدمات پزشکی بهتری با قیمت‌های بسیار مناسب به آنها ارائه دهد.

 

سالانه 30 هزار گردشگر پزشکی به ایران وارد می‌شوند و تحقیقات نشان می‌دهد که هر گردشگر پزشکی 3 برابر گردشگران معمولی، ارز به این کشور وارد می‌کند؛ همچنین ایران سالانه پذیرای 200 هزار گردشگر سلامت و آب معدنی است.

 

حسن روشکی، عضو کمیته گردشگری پزشکی وزارت بهداشت ایران در این باره گفت: هر گردشگر پزشکی خارجی به طور متوسط 4 تا 6 هزار دلار ارز به کشور ما وارد می‌کند. اگر زیرساخت های گردشگری پزشکی بهبود یابد، این صنعت می‌تواند میزان قابل توجهی ارزآوری برای کشور ما داشته باشد به همین علت ما به توسعه گردشگری پزشکی نیازمندیم.

 

وی افزود: متاسفانه با وجود سودآوری بالای این صنعت و پتانسیل عظیم ایران برای جذب گردشگران پزشکی، گردشگری پزشکی هنوز به عنوان یک صنعت ملی در کشورما شناخته نشده است.

 

روشکی تصریح کرد: خدمات پزشکی در ایران با خدمات ارائه شده در کشورهای پیشرفته قابل مقایسه است. ما باید صنعت گردشگری خود را توسعه داده و در آن سرمایه‌گذاری بیشتر بکنیم.

 

کمیته گردشگری پزشکی ایران، کشورهای همسایه مانند افغانستان، پاکستان و عراق و تمام کشورهای دارای سیستم پزشکی ضعیف را به عنوان بازار هدف در نظر گرفته است. مردم پاکستان اغلب به علت وجود مشکلات تاریخی با هند حاضر به سفر به این کشور نیستند. مردم افغانستان یا عراق نیز به شدت نسبت به سفرهای درمانی به کشورهایی مانند اردن، عربستان و دبی که روابط خوبی با آمریکا دارند، اکراه دارند.

 

حسن روشکی خاطرنشان کرد: چینی‌ها طب سوزنی خود را تبلیغ می‌کنند و تایلندی‌ها برای ماساژ درمانی‌های خود معروفند که این موارد هر کدام تعداد زیادی گردشگر به این کشورها جذب می‌کند. ایران ظرفیت‌های استفاده نشده‌ای در زمینه‌های مشابه و داروهای کمیاب دارد که ما باید از این ظرفیت‌ها به طور کامل بهره ببریم.

-----------------------------------

پایان

منبع : فارس تاریخ : ۱۳۹۲/۴/۲۵ تعداد بازدیدکنندگان : 7935

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 3606
بازدید دیروز : 2507
بازدید این ماه : 68801
بازدید امسال : 471919
بازدید کل : 36838992

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش