50 مطلب آخر
آمارهای صنفی : آخرین آمار وضعیت آموزش پزشکی در پایان دولت دهم

معاون آموزشی وزیر بهداشت : در ابتدای انقلاب فقط یک رشته تخصصی وجود داشت و پزشکان بنگلادشی و هندی جمعیت 25 میلیون نفری شهری و روستایی دور افتاده را خدمات می‌دادند و با کمبود شدید پزشک مواجه بودیم........
 از سال 84 تاکنون 8 هزار دندانپزشک، 7 هزار و 200 داروساز، 29 هزار پزشک و 167 هزار پیراپزشک  تربیت شده است..........
 12 دانشگاه جدید که عمدتاً در مناطق محروم هستند به همراه 201 دانشکده طی این سال‌ها تأسیس شده است............
‌ 24 شعبه بین‌الملل ایجاد کرده‌ایم تا علی‌رغم امکانات وسیعی که افراد به کشورهای بلاروس، اکراین، رومانی و ارمنستان می‌رفتند و با کیفیت کم آموزش به کشور بازگشته و مدارک آنها ارزشیابی نمی‌شد این شعب را راه‌اندازی کردیم تا کاهش اعزام دانشجو به خارج را سبب شده و از ظرفیت‌ها برای تربیت نیروی ماهر استفاده کنیم.........
تاکنون 635 مرکز تحقیقاتی، 28 پژوهشکده، یک پژوهشگاه ایجاد شده است............

در سال‌های گذشته 5 هزار دستیار تخصصی داشتیم که این امروز به 11 هزار نفر افزایش یافته است...........

تحلیل ما

متن کامل

 

 

انجمن‌های پزشکی باید بیمارستان‌ها را کنترل کنند

 

 

معاون آموزشی وزیر بهداشت با تأکید بر افزایش نقش انجمن‌های پزشکی گفت: این انجمن‌ها به صورت عقد قرارداد باید در ارزشیابی و برنامه‌ریزی فعال شوند و در حوزه درمان می‌توانند نقش کنترلی داشته و کیفیت خدمات را بالا ببرند.

بهرام عین‌اللهی  گفت: امروز شاهد رشد مسائل آموزش پزشک کشور هستیم و علی‌رغم اینکه جمعیت ما دو برابر شده اما نیازهای سلامت در کشور به خاطر تلاش در حوزه آموزش نیز بیش از این‌ها ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: در ابتدای انقلاب کسانی که در دانشگاه‌ها بودند همکاری لازم را در رشد مسائل علمی نداشتند اما به تدریج علاقه‌مندان به انقلاب رشد آموزش پزشکی را شروع کردند.

عین‌اللهی افزود: بنابراین در ابتدای انقلاب فقط یک رشته تخصصی وجود داشت و پزشکان بنگلادشی و هندی جمعیت 25 میلیون نفری شهری و روستایی دور افتاده را خدمات می‌دادند و با کمبود شدید پزشک مواجه بودیم.

معاون آموزشی وزیر بهداشت گفت:‌ اما امروز با تلاش اساتید توانسته‌ایم در منطقه در رابطه با علوم پزشکی حرف اول را بزنیم و از سال 84 تاکنون 44 هزار و 200 پزشک تربیت شده  است.

وی افزود: 8 هزار دندانپزشک، 7 هزار و 200 داروساز، 29 هزار پزشک و 167 هزار پیراپزشک طی این سال‌ها تربیت شده است.

وی با اشاره به اینکه تاکنون 154 برنامه آموزشی در کشور تدوین شده است، گفت: 12 دانشگاه جدید که عمدتاً در مناطق محروم هستند به همراه 201 دانشکده طی این سال‌ها تأسیس شده است.

معاون آموزشی وزیر بهداشت تصریح کرد:‌ 24 شعبه بین‌الملل ایجاد کرده‌ایم تا علی‌رغم امکانات وسیعی که افراد به کشورهای بلاروس، اکراین، رومانی و ارمنستان می‌رفتند و با کیفیت کم آموزش به کشور بازگشته و مدارک آنها ارزشیابی نمی‌شد این شعب را راه‌اندازی کردیم تا کاهش اعزام دانشجو به خارج را سبب شده و از ظرفیت‌ها برای تربیت نیروی ماهر استفاده کنیم.

عین‌اللهی گفت: تاکنون 635 مرکز تحقیقاتی، 28 پژوهشکده، یک پژوهشگاه ایجاد شده است و راه‌اندازی مرکز هیئت علمی و سنجش آموزش پزشکی برای اولین‌بار در وزارت بهداشت راه‌اندازی شده است.

معاون آموزشی وزیر بهداشت گفت: 15 طرح معرفت، ایجاد کتابخانه دیجیتال، برگزاری 9 سفر راهیان نور، برگزاری جشنواره آموزشی مطهری برای اولین‌بار از جمله این اقدامات است.

وی با اشاره به اینکه در 9 رشته طرح بومی‌گزینی اجرا شده است، گفت: با راه‌اندازی این رشته‌ها سنجش دانشجو در همان استان انجام می‌شود و این در حالی است که آموزش مداوم و شورای معین برنامه‌ریزی را نیز ایجاد کرده‌ایم.

عین اللهی گفت: در سال 84 در رشته دکترا 137 نفر وجود داشت اما اکنون به هزار و 400 نفر افزایش یافته است. در رشته کارشناسی ارشد پزشکی از 800 نفر به 4 هزار و 600 نفر افزایش یافته است.

معاون آموزشی وزیر بهداشت ادامه داد: در حوزه آموزش پزشکی و تخصصی امتحانات ارتقای دستیاری و گواهینامه‌ به دانشگاه‌ها واگذار شد و در سال‌های گذشته 5 هزار دستیار تخصصی داشتیم که این امروز به 11 هزار نفر افزایش یافته است.

وی با اشاره به وجود 46 قطب علمی در کشور گفت: امسال تغییر اساسی را در امتحانات بورد فوق تخصصی ایجاد کردیم این تغییرات در 26 رشته و در دفترچه انجام نمی‌شود بلکه در سه رشته داخلی، اطفال و جراحی لحاظ می‌شود.

عین‌اللهی با اشاره به واگذاری مدارس فارغ‌التحصیلی به دانشگاه‌ها گفت: برنامه مصوب در تمام رشته‌های تخصصی و فوق‌تخصصی وجود دارد و در حال بازنگری آن‌ها هستیم.

وی نقش انجمن‌های پزشکی را در ارتقای آموزش در دنیا مؤثر دانست و گفت: کشور ما رشد خوبی داشته و در بازآموزی و سمینارها اقدامات خوبی انجام شده است اما کافی نیست.

عین‌اللهی تصریح کرد: این فضاهای انجمن‌ها با پایداری مدیریت و عدم تغییرات مواجه هستند و باید به صورت عقد قرارداد فعال شون تا در ارزشیابی و برنامه‌ریزی آموزشی فعالیت کرده و در امر درمان مؤثرتر باشد.

معاون آموزشی وزیر بهداشت گفت:‌ اینکه در حوزه درمان فقط بازرس حضور داشته باشد موفقیت‌آموز نبوده اما انجمن‌های پزشکی می‌توانند این حوزه را کنترل کنند و کیفیت ارائه خدمات را بالا ببرند.
 

---------------------------

پایان

منبع : فارس تاریخ : ۱۳۹۲/۴/۲۸ تعداد بازدیدکنندگان : 4814

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 6044
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 8114
بازدید امسال : 803597
بازدید کل : 37170670

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش