عمر آمبولانسهای یزد به سر آمده است
سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان یزد با بیان اینکه میزان کارکرد یک آمبولانس 10 سال در نظر گرفته شده و پس از آن از رده خارج میشود، اظهار کرد: عمر آمبولانسهای یزد به سر آمده و کل این ناوگان باید نوسازی شود.
محمدحسن نجفی، در این رابطه با اشاره به فعالیت 65 آمبولانس در استان یزد، تصریح کرد: به جز چند آمبولانس استان که عمری بیش از 10 سال دارند، مابقی از متوسط عمر هفت تا هشت برخوردارند و در واقع عمر آمبولانسهای استان رو به پایان و نیاز است به زودی نوسازی شوند.
وی از فعالیت 12 موتورلانس نیز در سراسر استان خبر داد و گفت: با توجه به نبودن ترافیک آنچنانی این وسایل امدادی تنها در شرایط خاص استفاده شده و بیشتر به عنوان تیم پیشرو و هدایتکننده به امدادرسانی میپردازد.
نجفی با اشاره به راهاندازی اولین پایگاه امدادی استان یزد در سال 1357 در بیمارستان فرخی یزد، عنوان کرد: هماکنون 42 پایگاه امداد در استان یزد فعالیت دارند که از این تعداد 15 پایگاه در مناطق شهری و 27 پایگاه جادهای هستند.
وی گفت: ایجاد 18 پایگاه امدادی در محورهای روستایی را در دستور کار داریم که در مناطقی مانند محورهای دهبالا - تفت، نصرآباد - تفت، خضرآباد - یزد، مروست - هرات، کرهای - هرات، کوهبنان - بافق، بهاباد - آسفیج، بهاباد - چادرملو و غیره دایر خواهد شد.
این مقام مسوول متوسط کشوری زمان حضور آمبولانس در صحنه حادثه را هشت دقیقه خواند و اعلام کرد: این میزان در استان یزد به مراتب کمتر است به محوی که مدت میانگین زمان رسیدن به محل حادثه در مناطق شهری هفت تا 7.5 دقیقه و برای امدادهای جادهای 9 تا 10 دقیقه است.
وی با اشاره به ایجاد امداد هوایی از سوی هلال احمر استان، اضافه کرد: البته با وجود وسعت و پراکندگی مناطق استان امداد زمینی تقریبا تمام استان را تحت پوشش دارد و مگر در موارد خاص نیازی به امداد هوایی احساس نمیشود.
سرپرست مرکز اورژانس استان یزد پایینتر بودن شاخص احیا در کشورمان نسبت به برخی کشورها را ناشی از عدم شناخت مردم و نه ضعف اورژانس دانست و تأکید کرد: متأسفانه با وجود اقدامات آموزشی صورت گرفته از جمله آموزش 7000 نفر از شهروندان با اقدامات امدادرسانی و امادگی این مدیریت برای ارائه اموزشهای بیشتر، مردم ما از آگاهی لازم برای امدادرسانی برخوردار نیستند و گاهاً نیز امدادرسانی ناصحیح آنها خسارات جبرانناپذیری را برای صدمه دیدگان به دنبال دارد.
نجفی در بخشی از سخنانش نیز به امدادرسانی شش ماهه نخست امسال توسط اورژانس اشتان اشاره کرد و گفت: 35 درصد از امدادرسانیهای صورت گرفته در این مدت مربوط به تصادفات و سوانح ترافیکی و 65 درصد مربوط به حوادث غیرترافیکی از جمله غرق شدگی، بیماریهای قلبی و سقوط از ارتفاع و غیره بوده است.
----------------------
پایان