50 مطلب آخر
پروژه غیرفعال : توقف 11ساله برای بیمارستانسازی بدون پشتوانه مالی در لرستان

پروژه درمانی بیمارستان مهرگان خرم آباد به رغم گذشت 11 سال از آغاز عملیات اجرایی همچنان دارای 60 درصد پیشرفت فیزیکی است تا بیماری مسری طولانی شدن پروژه درمانی دولتی به بخش خصوصی هم سرایت کند.................

تحلیل ما

متن کامل

 

 

بیماری مسری گریبانگیر پروژه های درمانی لرستان

بیمارستان بخش خصوصی هم مبتلا شد

 

 

پروژه درمانی بیمارستان مهرگان خرم آباد به رغم گذشت 11 سال از آغاز عملیات اجرایی همچنان دارای 60 درصد پیشرفت فیزیکی است تا بیماری مسری طولانی شدن پروژه درمانی دولتی به بخش خصوصی هم سرایت کند.

طولانی شدن روند اجرای پروژه های مختلف و به ویژه پروژه های بیمارستانی لرستان موضوعی است که گویا به روالی نامیمون در این استان تبدیل شده به طوریکه برخی پروژه های بیمارستانی لرستان با گذشت دو دهه از شروع کار همچنان تکمیل نشده اند.

بیمارستان پلدختر  یکی از بیمارستانهایی بود که بعد 20 سال وارد چرخه ارائه خدمات به مردم شد و حال چشم ها به 20 ساله شدن بیمارستان الیگودرز دوخته شده است تا شاید تولد 20 سالگی این پروژه را نیز بتوان با آغاز بهره برداری از آن به جشن نشست؛ هرچند که این موضوع کمی دور از ذهن می رسید.

در پروژه مشابه دیگر بیمارستان شهید رحیمی خرم آباد بعد از 10 سال به بهره برداری رسید در حالیکه همچنان عملیات تجهیز این بیمارستان تمام نشده است تا مردم چشم به راه خدمات تخصصی این پروژه درمانی باقی بمانند.

و اما این بیماری مسری طولانی شدن پروژه های بخش دولتی گریبان بخش خصوصی را نیز گرفته است تا پروژه درمانی بیمارستان مهرگان خرم آباد نیز بعد از گذشت 11 سال از آغاز عملیات اجرایی در نقطه پیشرفت 60 درصدی عملیات اجرایی توقف کند.

این پروژه درمانی که در زمینی به مساحت پنج هزار مترمربع در سال 81 کلنگ زنی شده است به دلیل عدم همکاری بانک عامل در پرداخت تسهیلات چند سالی را متوقف بوده و حال با توجه به نرخ تورم و افزایش قیمت مصالح و تجهیزات تسهیلات بیشتری برای ادامه کار نیاز دارد؛ موضوعی که آینده این پروژه را در ابهام قرار داده است.

 

پیشرفت 60 درصدی بیمارستان 96 تختخوابی مهرگان

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان لرستان در این رابطه به خبرنگار مهر می گوید: طرح بیمارستان 96 تختخوابی مهرگان از سال 81 در خرم آباد آغاز شده است.

حامد ویسکرمی با بیان اینکه این پروژه درمانی در حال حاضر 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، بیان داشت: این پروژه در قالب یک طرح تعاونی و مشارکت هفت نفر از پزشکان شهر خرم آباد عملیاتی شده است.

وی با بیان اینکه این پروژه در سال 83 و 84 از محل منابع بانکی استان 700 میلیون تومان تسهیلات گرفته است، بیان داشت: این میزان تسهیلات از مجموع یک میلیارد تومان تسهیلاتی بود که در کارگروه برای این پروژه تصویب شده بود.

ویسکرمی عنوان کرد: همچنین در سال 85 نیز از محل بنگاههای زودبازده یک میلیارد تومان تسهیلات برای این طرح درمانی تصویب و پرداخت شد.

 

دلایل بانک عامل برای عدم پرداخت تسهیلات

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان لرستان با بیان اینکه هزینه های احداث بیمارستان بالا است، افزود: برای تکمیل این پروژه در سال 86 مجدد در کارگروه اشتغال استان پرداخت شش میلیارد تومان تسهیلات تصویب شد که با توجه به دیدگاه بانک عامل این میزان تسهیلات پرداخت نشد.

ویسکرمی به توجیه بانک برای عدم پرداخت تسهیلات این پروژه اشاره کرد و بیان داشت: بانک عامل معتقد بود با توجه به اینکه این بیمارستان چهار طبقه است در فاز نخست باید اورژانس آن به بهره برداری برسد و سپس تسهیلات یاد شده مجدد به پروژه تزریق شود.

وی با بیان اینکه مطابق نظر کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی لرستان بهره برداری از اورژانس بیمارستان قبل از تکمیل کل پروژه امکان پذیر نبود، یادآور شد: عدم پرداخت تسهیلات تصویب شده تا پایان سال 90 منجر به رکود این پروژه درمانی شد.

 

تاکنون 6 میلیارد تومان برای پروژه هزینه شده است

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان لرستان با بیان اینکه تاکنون با پیگیریهای مجری طرح در این پروژه بیمارستانی شش میلیارد تومان هزینه شده است، یادآور شد: این در حالیست که هم اکنون با توجه به نرخ تورم برای تکمیل بیمارستان نیاز به تسهیلات بیشتری است.

ویسکرمی عنوان کرد: در این راستا مطابق درخواست مجری طرح برای تکمیل پروژه نیاز به 12 میلیارد تومان تسهیلات است.

وی با بیان اینکه موضوع پرداخت تسهیلات در کمیسیون منتخب ذیل کارگروه اشتغال لرستان با حضور دستگاههای مختلف و همچنین بانک ملت مطرح شده است، افزود: کلیات پرداخت تسهیلات در این کمیسیون به تصویب رسیده است ولی چون رقم تسهیلات درخواستی از اختیارات استان بالاتر است باید موضوع به مرکز ارجاع داده شود.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان لرستان ادامه داد: در این راستا در مرحله نخست بانک عامل این پروژه موافقت کرده که در صورت پرداخت تسهیلات قبلی و تعیین تکلیف بدهی ها از سوی مجری طرح و همچنین تعهد به بهره برداری پروژه ظرف سه سال اقدام به پرداخت تسهیلات جدید کند.

 

اشتغال بیش از 200 نفر در بیمارستان مهرگان

سياوش بيرانوند معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي لرستان نیز در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در حال حاضر چهار بیمارستان خصوصی در خرم آباد مشغول به فعالیت است که پیش بینی می شود در آینده برای فعالیت برخی از آنها به مشکل برخورد کنند، بیان داشت: در حال حاضر تنها بیمارستان خصوصی در دست احداث مرکز لرستان همین بیمارستان مهرگان است.

وی با بیان اینکه پیگیریهای لازم برای اختصاص تخت به این بیمارستان از سوی وزارت بهداشت و درمان صورت گرفته است، افزود: در حال حاضر 96 تختخواب سهمیه به این بیمارستان داده شده است.

بیرانوند با بیان اینکه بیمارستان مهرگان یک بیمارستان جنرال است، یادآور شد: در این بیمارستان به ازای هر تختخواب 1.8 تا 2.8 نفر مشغول به کار خواهند شد که با این میانگین دست کم در این بیمارستان 200 نفر اشتغالزایی ایجاد می شود.

وی با بیان اینکه هزینه احداث و تجهیز هر تخت در پروژه درمانی 200 تا 250 میلیون تومان است، بیان داشت: از این میزان برای تجهیز بیمارستان به ازای هر تخت 100 میلیون تومان نیاز است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي لرستان با بیان اینکه دست کم 30 میلیارد تومان برای ساخت و تجهیز این بیمارستان نیاز بوده است، افزود: از این رقم 15 میلیارد تومان برای تجهیز بیمارستان نیاز است.

 

تاکنون 1.7 میلیارد تومان تسهیلات به پروژه پرداخت شده است

مدیر عامل بانک ملت استان لرستان نیز در این رابطه اظهار داشت: مشارکت این بانک در احداث پروژه بیمارستانی مهرگان از سال 81 آغاز شده است که در ابتدای کار 10 میلیارد ریال تسهیلات به این طرح درمانی اختصاص یافت.

رستمی عنوان کرد: در سال 85 مجری طرح اعلام کرد که تسهیلات اعطایی کفاف پروژه را نداده و درخواست 10 میلیارد ریال تسهیلات دیگر از محل بنگاههای زودبازه را داشت که با پرداخت بخشی از این تسهیلات تاکنون 17 میلیارد و 100 میلیون ریال به این پروژه پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه مدت زمان پیش بینی شده برای مشارکت بانک ملت در این پروژه 16 ماهه بوده است، افزود: این در حالیست که پروژه بیش از 115 ماه طول کشیده است.

 

رستمی با بیان اینکه تسهیلات درخواستی از سوی مجری این پروژه در محدوده اختیارات بانک ملت استان نیست، افزود: در حال حاضر میزان بدهی مجری پروژه به بانک به حدود 40 میلیارد ریال رسیده است و در صورتیکه بخواهیم به این پروژه تسهیلات جدید اعطا کنیم باید بدهی های قبلی این پروژه تعیین تکلیف شود.

وی با بیان اینکه روند تخصیص تسهیلات به این پروژه در استان کارشناسی شده و باید برای مشخص شدن نتیجه به تهران ارسال شود، افزود: در حال حاضر مجری پروژه درخواست 120 میلیارد ریال تسهیلات را ارائه کرده است.

 

نگاه مثبت استاندار لرستان؛ پرداخت تسهیلات در کارگروه اشتغال تصویب شد

استاندار لرستان نیز در این رابطه اظهار داشت: به رغم گذشت 11 سال از اجرای پروژه بیمارستانی مهرگان در حال حاضر این پروژه تنها 60 درصد پیشرفت دارد.

هوشنگ بازوند عنوان کرد: ما در زمینه توسعه فضاهای بیمارستانی و درمانی توسط بخش خصوصی حمایت لازم را صورت می دهیم ولی این پروژه با توجه به طولانی شدن آن ابهامات زیادی دارد.

وی با بیان اینکه لرستان در زمینه کمبود فضاهای درمانی و بیمارستانی دارای کمبودهایی است، افزود: ما به دنبال تشویق و ترغیب بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این حوزه هستیم.

استاندار لرستان از تصویب پرداخت تسهیلات به پروژه بیمارستانی مهرگان در کارگروه اشتغال استان خبر داد و یادآور شد: با این حال تصمیم گرفته شد که این پروژه به طور جدی مورد نظارت و پیگیری قرار گیرد تا هرچه سریعتر به نتیجه برسد.

بازوند معاون برنامه ریزی استانداری را مامور پیگیری وضعیت این پروژه درمانی کرد و افزود: اصل کار احداث بیمارستان مهرگان کار خوبی است ولی نباید اجرای یک پروژه درمانی تا این حد طولانی شود.

وی عنوان کرد: در این راستا مقرر شده در هر جلسه کارگروه اشتغال استان گزارش وضعیت و روند اجرای پروژه بیمارستانی مهرگان ارائه شود.

به هر روی هرچند با نگاه مثبت استاندار لرستان پرداخت تسهیلات به این پروژه درمانی در کارگروه اشتغال به تصویب رسید اما باید منتظر ماند و دید که سرنوشت این مصوبه در بانک عامل پرداخت تسهیلات به کجا می رسد.

از سوی دیگر باید نظارت بر روند احداث این پروژه تا تعیین تکلیف نهایی استمرار داشته باشد چرا که به نظر می رسد همانطور که استاندار لرستان نیز بر این موضوع تاکید کرده وجود پروژه های نیمه تمام با عمر بالا در لرستان، تکمیل این پروژه ها را از یک مطالبه اقتصادی به یک مطالبه اجتماعی تبدیل کرده است، موضوعی که در صورت استمرار می تواند تاثیر منفی بر نگرش مردم این استان داشته باشد.

 

-------------------

پایان

منبع : مهر تاریخ : ۱۳۹۲/۸/۱۰ تعداد بازدیدکنندگان : 4284

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 4419
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 6489
بازدید امسال : 801972
بازدید کل : 37169045

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش