گزارش شش ماهه از وضعیت 8 پروژه بیمارستانی در شهر شیراز
احداث ساختمان جدید بیمارستان 700 تختخوابی اعصاب و روان استاد محرری شیراز آغاز شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه شایعترین بیماری قرن حاضر، بیماری اعصاب و روان است گفت: با وجود اینکه ظرفیت بستری در بیمارستان ابن سینا نزدیک به دو برابر شده است، مشکلات بسیاری در بحث پذیرش اینگونه بیماران وجود دارد. رئیس بیمارستان استاد محرری نیز ابراز داشت: ابتلا به بیماری اعصاب و روان در سالهای گذشته افزایش یافته است و ساختمان قدیمی این بیمارستان، جوابگوی این بیماران نیست. دکتر مجتبی نقشواریان بیان کرد: به منظور بررسی و شروع طرح توسعه بیمارستان، جلسهای با حضور مسئولان استانی و شهرستان شیراز برگزار کردیم و تعدادی از خیران آمادگی خود را برای انجام این پروژه اعلام کردند.
آغاز به ساخت جایگزین بیمارستان نمازی شیراز
استاندار فارس گفت: عملیات اجرایی ساخت جایگزین بیمارستان نمازی شیراز تا پایان سال جاری آغاز میشود . حسین صادقعابدین با بیان این که به استناد ماده 215 قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران و بنا به درخواست دانشگاه علوم پزشکی شیراز، عملیات اجرایی بیمارستان جایگزین نمازی در سال جاری آغاز میشود، اظهار داشت: پس از مطالعات نهایی در سال91 و از آن جایی که بیمارستان نمازی شیراز با قدمت بیش از 70 سال، امکان خدماترسانی مطلوب به بیماران را از دست داده است، با ابلاغ مصوبه کمیسیون ماده 215 اجرای این بیمارستان محقق میشود. وی خاطرنشان کرد: بر اساس نظر مشاوران طرح، هرگونه ساخت و ساز و انجام امور تعمیراتی ساختمان بیمارستان فعلی مقرون به صرفه نیست، بنابراین با پیگیریهای به عمل آمده از سوی استانداری فارس، احداث بیمارستان جایگزین در دستور کار قرار گرفته است. نماینده عالی دولت در استان فارس با اشاره به این که اجرای این طرح پنج ساله و بهرهبرداری از آن 50 ساله است، افزود: بیمارستان جایگزین بیمارستان نمازی 750 تختخوابی بوده و با زیربنای استاندارد فضاهای بیمارستانی، در محل فعلی بیمارستان نمازی احداث میشود. استاندار فارس گفت: زیربنای بیمارستان جدید افزون بر 70 هزار متر مربع خواهد بود و در ساخت آن رعایت الزامات زیستمحیطی و پدافند غیرعامل مورد توجه جدی قرار گرفته است.
راهاندازی مرکز اعصاب و روان شمال فارس
با احیای دوباره بخش اعصاب و روان بیمارستان امام جعفر صادق (ع) سعادت شهر به عنوان مرکز اعصاب و روان شمال فارس، در آینده نزدیک پذیرش بیماران در این بیمارستان صورت میپذیرد. به نقل از روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان پاسارگاد، رئیس این شبکه اظهار داشت: با توجه به اینکه بیمارستان امام جعفر صادق (ع) از فضای مناسب بالقوه برای پذیرش بیماران شمال استان فارس برخوردار است، در فاز نخست 30 نفر از بیماران مزمن بیمارستان استاد محرری شیراز به این بیمارستان منتقل شده و درمان میشوند که این موضوع تاثیر بسزایی در رفع مشکلات بیمارستانهای اعصاب و روان در شیراز و استان فارس دارد. دکتر سید محمدصادق کشفینژاد افزود: با توجه به اینکه بخش اعصاب و روان نیاز به محیطهای مختلف درمانی و فضای مناسب برای ورزش، تفریح و استراحت بیماران دارد بنابراین کارکنان شبکه پاسارگاد به طور شبانهروزی برای مهیا کردن شرایط مطلوب تلاش میکنند. وی ابراز داشت: تاکنون آمادهسازی فضای بخش شامل تعویض شیشهها با طلق نشکن و نصب حفاظ، تعویض دربهای سرویس بهداشتی و حمام، یکپارچهسازی فضای استراحت بیماران و رنگآمیزی آن انجام شده است. کشفینژاد بیان کرد: در حال حاضر به دنبال پیگیری تامین دیگر فضاهای ایمن مورد نیاز از جمله فضای کاردرمانی، ورزشی و تفریحی و نیز تجهیزات بخش هستیم.
راهاندازی اتاق عمل در بیمارستان زندان شیراز
به منظور کاهش اعزام زندانیان به مراکز درمانی، اتاق عمل برای بار دیگر در بیمارستان شهید مظفری زندان مرکزی شیراز راهاندازی شد. به منظور رفاه حال زندانیان اندرزگاه نسوان و رعایت موازین شرعی واحد سونوگرافی با حضور رادیولوژیست زن افتتاح و همچنین راهاندازی مجدد اتاق عمل به منظور کاهش اعزام زندانیان به مراکز درمانی در این مرکز انجام شد. مسئول بهداشت و درمان زندان مرکزی، مجهز شدن واحد رادیولوژی بیمارستان شهید مظفری زندان مرکزی به دستگاه سونوگرافی جدید را ضروری دانست و گفت: با مجهز شدن واحد رادیولوژی بیمارستان، نیازی به اعزام زندانیان به مراکز درمانی نخواهد بود. علی حبیب آگهی اضافه کرد: پس از فعال شدن کلینیک تخصصی با حضور متخصصان جراحی، ارتوپدی، کلیه و مجاری ادرار و داخلی در بیمارستان شهید مظفری زندان مرکزی شیراز، اقدامات درمانی تخصصی برای زندانیان انجام و از برخی اعزامها کاسته شده است. وی ادامه داد: در آینده نزدیک با حضور تیم کامل جراحی شامل جراح، متخصص بیهوشی و تکنسینهای مربوطه، اعمال جراحی که نیاز به بیهوشی دارند به منظور ارتقای خدمات درمانی به زندانیان و جلوگیری از اعزام آنان به مراکز درمانی خارج زندان انجام میشود و مدتی پیش با حضور پزشک متخصص محمدرضا دهقانی، عمل جراحی پایلونیدال سیستکتومی (کیست مویی) در این مرکز با موفقیت انجام شد.
افتتاح بیمارستان 200 تختخوابی امتیاز شیراز
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: با هدف درمان بیماران ناشی از حوادث و تصادفهای جادهای، بیمارستان 200 تختخوابی مرحوم اسماعیل امتیاز، سال جاری در شیراز به بهرهبرداری میرسد. محمد هادی ایمانیه اظهار داشت: نخستین فاز درمان بیماران حوادث رانندگی بیمارستان شهید رجایی که در گذشته به بهرهبرداری رسیده، اما به دلیل حجم بالای مراجعهکنندگان، دومین فاز این بیمارستان نیز بهنام امتیاز افتتاح میشود. وی خاطرنشان کرد: برای احداث این بیمارستان تاکنون 14 میلیارد تومان از سوی پروین بنان همسر مرحوم اسماعیل امتیاز و دولت هزینه شده است، که 250 نفر کادر، خدمات درمانی و خدماتی بیماران را انجام میدهند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز از راهاندازی دفتر موسسه خیریه امدادگران عاشورا در هلال احمر فارس خبر داد و افزود: این موسسه خیریه برای نخستین بار از سوی افرادی راهاندازی شده که در دوران دفاع مقدس به خدماترسانی بهداشتی و درمانی رزمندگان اسلام مشغول بودهاند و امروز از این طریق به ارائه خدمات سلامت نیازمندان میپردازند. ایمانیه اضافه کرد: کمک به بیماران سرطانی و صعبالعلاج ژنتیکی در اولویت برنامههای امدادگران عاشورا قرار دارد که هنگام نیاز به سایر موارد نیز کمک میکنند.
وی از افتتاح بیمارستان سوانح سوختگی امیرالمومنین در 22 بهمن ماه سال جاری در شیراز خبر داد و ابراز داشت: این بیمارستان در هشت طبقه با امکانات و تجهیزات پزشکی ساخته شده که در صورت تحویل از پیمانکار به بهرهبرداری میرسد.
مدیرعامل مجمع خیران تامین سلامت استان فارس نیز در این نشست خبری خاطرنشان کرد: در سال جاری در عرصه سلامت 130 تفاهمنامه با خیران به امضا رسیده که آخرین آن با پروین بنان همسر مرحوم امتیاز بوده است. علی اکبر رامجردی با اشاره به اینکه تمام فعالیتهای خیران تامین سلامت بر اساس نیاز محرومان و افراد کمبرخوردار جامعه شکل گرفته است، گفت: با فعال شدن موسسه مهر حضرت فاطمه زهرا (س) در عرصه سلامت شاهد تحول چشمگیر در ارائه خدمات درمانی به قشر محروم جامعه بودهایم.وی اضافه کرد: شکل گرفتن کمیته جذب با هدف پیگیری اهداف موسسه مهر حضرت فاطمه زهرا (س)، مساعدت به بیماران نیازمند، فعالیت مستمر در مورد دارو، همکاری با نهادهای دولتی و غیردولتی بر اساس نیازهای موجود در این موسسه است.در پایان این نشست تفاهمنامه همکاری با بانوی خیر پروین بنان همسر مرحوم اسماعیل امتیاز با دانشگاه علوم پزشکی شیراز منعقد شد.
کلنگزنی تنها پروژه فوق تخصصی زنان در شیراز
نخستین پروژه تخصصی و فوق تخصصی درمانگاه بیمارستان زنان، حضرت زینب (س)، با همت حاج صمد حقدان خیر نیکاندیش کلنگزنی شد مراسم کلنگزنی و آغاز عملیات اجرائی پروژه تخصصی و فوق تخصصی درمانگاه بیمارستان حضرت زینب (س)، همزمان با سالروز میلاد پر برکت حضرت امام حسین (ع) انجام شد. مراحل تکمیلی این پروژه که بهنام حضرت رسول (ص) نامگذاری میشود، با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز و همچنین خیران، بهزودی انجام میشود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز و عضو مجمع خیرین تأمین سلامت استان فارس گفت: کل زمین این پروژه 10 هزار متر مربع و دارای سه فاز بوده که فاز نخست آن 3 هزار متر مربع و هزینه ساخت آن با توجه به قیمتهای کنونی 36 میلیارد ریال برآورد میشود. محمدهادی ایمانیه افزود: میتوان تاریخ اتمام فاز نخست این پروژه را سال 93 و اجرای فاز دوم را سال بعد از آن تخمین زد. وی همچنین عنوان کرد: این بیمارستان تنها مرکز تخصصی ویژه بانوان در استان فارس و همچنین در جنوب کشور است. دکتر محمد صمصامی، رئیس بیمارستان حضرت زینب (س) نیز گفت: این بیمارستان تنها مرکز تخصصی ویژه بانوان است که جراحیهای زنان، یورولوژی، گوش و حلق و بینی و بیماریهای داخلی را پوشش داده و بزرگترین بخش مراقبتهای ویژه نوزادان (N.I.C.U) این استان را دارا است که به تمام شهروندان در شهر شیراز و شهرستانها و کشورهای مجاور خدمات مناسبی را ارائه می دهد . زیربنای نخستین فاز این پروژه یکهزار و 500 متر مربع است.
راهاندازی بخش VIP در بیمارستان شهید دستغیب شیراز
بخش VIP چشم و گوش و حلق و بینی برای نخستین بار در بیمارستان شهید دستغیب شیراز راهاندازی میشود. مدیر مرکز آموزشی، درمانی شهید دستغیب شیراز اظهار داشت: برای نخستین بار در دانشگاه علوم پزشکی شیراز بخش مستقل VIP چشم و گوش و حلق و بینی راهاندازی میشود.حمید خدیوی افزود: پیش از این، بیمارانی که تمکن مالی داشته و یا دارای بیمه تکمیلی بودند به بخش خصوصی مراجعه میکردند و اکنون با راهاندازی این بخش در دانشگاه علوم پزشکی شیراز شرایطی فراهم شده که این خدمات در بیمارستان دولتی توسط جراحان برجسته و اعضای هیئت علمی دانشگاه که نظیر آنان در کشور انگشتشمار هستند و فقط در بخش دولتی مشغول به کار هستند انجام شود. مدیر مرکز آموزشی، درمانی شهید دستغیب شیراز گفت: تمام مراحل درمان بیماران در این بخش توسط پزشکان جراح فوقتخصص انجام میگیرد و هدف از راهاندازی این بخش ارائه بهترین خدمات در کمترین زمان به بیماران و افزایش رضایتمندی آنان در دریافت خدمات در بخش دولتی است. وی ادامه داد: امکاناتی در بخش VIP بیمارستان شهید دستغیب شیراز فراهم شده است که آسایش بیماران از نظر امکانات و تسهیلات برای بستری و ترخیص و معطل نشدن آنها صورت گیرد به طوری که بیماران این بخش خارج از نوبت پذیرفته و عمل جراحی برای آنان انجام گیرد و به طور کلی سرویس بهتری به آنها ارائه شود. خدیوی در زمینه امکانات رفاهی بخش VIP این بیمارستان اذعان داشت: آسایش بیماران از نظر امکانات رفاهی اتاق بیمار و همراهان وی و نیز منوی غذایی متنوع و ویژه برای بیمار و همراه بیمار نیز در نظر گرفته شده است. مدیر مرکز آموزشی، درمانی شهید دستغیب شیراز متذکر شد: حدود 100 میلیون تومان هزینه شده است تا بخش VIP بیمارستان شهید دستغیب این شهر آماده بهرهبرداری شود.
------------------
پایان