علیرضا جاوید میگوید: نبایدی در زمینه استفاده از نمای شیشهای» وجود ندارد ولی اگر سازندگان بیش از 40 درصد شیشه در نما استفاده کنند جریمه میشوند. به گفته معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران نمیتوان درباره نماهای شیشهای تصمیم یکپارچه گرفت چون مدلهای جدیدی به بازار آمده که سبکتر و ایمنتر از نماهای غیرشیشهای مانند آلومینیوم و کامپوزیت و سنگاند. به اعتقاد او نمیتوان به طور کلی نمای شیشهای را ممنوع کرد و باید بر اساس نوع طراحی، موقعیت ساختمان و فضاهای پیرامونی درباره بهترین نمای ممکن قضاوت کرد.
نبود هیچ سازوکار و دستورالعمل مشخص برای نما در کلانشهری مانند تهران باعث شده این شهر هویت تصویری مشخصی نداشته باشد. حالا معاونت معماری و شهرسازی تصمیم گرفته لایحه ساماندهی منظر و نمای شهری را به شورای شهر ارائه کند تا کمی از این آشفتگی کاسته شود. جاوید میگوید این لایحه راهبردی است و بایسته و شایستههای نما و همچنین ممنوعیتها را مشخص میکند.
او با اشاره به اینکه در این لایحه کل نمای شهر بررسی شده است اضافه میکند محدودیتها در اجرای نما مانند محدودیت درباره نمای شیشهای در این لایحه مشخص شده است. به گفته معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران در لایحه نما و منظر شهری کلیات نما و از جمله استفاده از نمای شیشهای با استادان دانشگاه بررسی شده است.
تدوین این لایحه و تصویب آن در شورای شهر که در آینده در شورا انجام میشود به معنی خاتمهدادن به نابسامان نمای شهر نخواهد بود چرا که هنوز نیازی به ارائه طرح نمای ساختمان برای دریافت پروانه ساخت وجود ندارد و سازنده میتواند به هرشکلی که خواست نمای ساختماناش را بسازد. جاوید میگوید معاونت شهرسازی بعد از ارائه لایحه ساماندهی منظر و نمای شهری به تدریج به سمتی خواهد رفت که به نماهای خارج از چارچوبهای اعلام شده در این لایحه مجوز ساخت ندهد.
معاون شهردار تهران اعتراف میکند که در حال حاضر بر نمای ساختمانها در پروانه ساختمان نظارتی وجود ندارد اما این کار قرار است در آینده شروع شود تا نمای ساختمان هم جزئی از طرح ساختمان برای دریافت پروانه ساخت باشد. وابستگی شدید درآمدهای شهرداری به عوارض ساخت و ساز شاید مهمترین مانع این کار باشد چرا که با اجرای این طرح قسمتی از درآمدهای شهرداری کاهش پیدا خواهد کرد. فعلا نمای شهر همچنان دلبهخواهی آرایش میشود.
----------------------
پایان