50 مطلب آخر
تاریخ صنفی : بیمارستان آماده افتتاح سوسن قصر شیرین که بدست صدامیان تخریب شد

زمانی که  بیمارستان سوسن قصرشیرین در حجم سه طبقه و با ظرفیت 144 تختخواب در آستانه افتتاح بود، جنگ آغاز شد و پس از تصرف قصرشیرین توسط دشمن  به مدت دو و نیم سال (از آغاز جنگ درتاریخ 31 شهریور 59 تا اوایل سال 62) در تصرف عراق بود......

دشمن پیش از عقب نشینی خود از قصرشیرین با کار گذاشتن تی.ان.تی در زیر ستون های بیمارستان آن را تخریب کرد البته با وجود تحمل آسیب های جدی، بخش بزرگی از این بنا به صورت ناپایدار باقی مانده است . تخریب این بیمارستان لکه ننگی بر دامن صدام و صدامیان است..........

مساحت این ساختمان حدود چهار هزار مترمربع است که طبقه اول کاملا تخریب شده و دو طبقه دیگر که بخش های زیادی از آن ویران شده بخوبی قابل رویت است........

بنیاد حفظ آثار ارزش های دفاع مقدس استان کرمانشاه با همکاری مهندسین مشاور اقدام به حفظ و مقاوم سازی این بنا کرده تا این مکان بخشی از تاریخ دفاع مقدس را برای بازدیدکنندگان و نسل امروز و آینده به تصویر کشد............

تحلیل ما

متن کامل

 

بیمارستان آماده افتتاح تخریب شد

 

بیمارستان تخریب شده قصرشیرین که پیش از افتتاح به دست ارتش متجاوز عراق ویران شد، سندی از جنایات صورت گرفته توسط دیکتاتور معدوم عراق و یاران و اعوان جنایت پیشه وی است.


قصر شیرین ترکیبی از دو واژه قصر و شیرین است که برای هر کسی که این شهر زیبا از استان کرمانشاه را ندیده است، ابتدا احساس خوب و شیرینی را بوجود می آورد اما وقتی تاریخ جنگ تحمیلی و حوادث و رویدادهای این شهر طی آن دوران را مرور می کنیم، تصاویری از صحنه های خشن جنگ و ویرانی، تجاوز و تخریب در ذهن مان شکل می گیرد.

 

برای من هم که تا چندی پیش این شهر و آثار تاریخی اش را ندیده بودم، چنین بود. با وجود اطلاع از برخی وقایع دوران دفاع مقدس و ددمنشی های ارتش عراق در این شهر باز هم تصور دیگری از این شهر مرزی کشور داشتم. سفر به این شهر که قدمت آن به آغاز سده هفتم میلادی برمی گردد، یکی از برنامه های پیش بینی شده گروه جهادی منتظران خورشید و مسئولان استان کرمانشاه برای 40 خبرنگار و عکاس از رسانه های داخلی و خارجی بود که به منظور بازدید از مناطق جنگی غرب کشور به استان کرمانشاه سفر کرده بودند.

 

 قصر شیرین نخستین شهری که به اشغال دشمن درآمد

راوی دفاع مقدس که مسئولیت روایتگری و همراهی اصحاب رسانه را عهده دار بود در طول مسیر حرکت اتوبوس حامل خبرنگاران و عکاسان از کرمانشاه به قصر شیرین کار خود را آغاز کرد.

 

سرهنگ پاسدار حیدر بهرامیان گفت: قصرشیرین که فاصله آن تا مرکز استان 166 کیلومتر است، نخستین شهر کشور است که با آغاز جنگ تحمیلی در سال 59 هدف حمله ارتش متجاوز عراق قرار گرفت و اشغال شد. وی که اهل کرمانشاه است و تسلط کامل به موقعیت جغرافیایی شهرهای استان دارد، افزود: زمانی به این شهر سفر کرده اید که به جز آبادانی و سازندگی چیزی به چشم نمی خورد اما هنوز جایی وجود دارد که بتوان با دیدن آن به بخش کوچکی از تجاوزگری و قساوت و بی رحمی صدامیان در طول جنگ در این شهر مقاوم پی برد.

 

وقتی اتوبوس کمی از شهر خارج شد و به سمت مرز خسروی حرکت خود را ادامه داد، در سمت چپ جاده، بقایای بنایی تخریب شده نظر اصحاب رسانه را به خود جلب کرد. پس از توقف در مقابل این ساختمان، روایتگر دفاع مقدس با اشاره به نام بنا (بیمارستان سوسن) گفت: زمانی که این بیمارستان سه طبقه و 144 تختخوابی در آستانه افتتاح بود، جنگ آغاز شد و پس از تصرف قصرشیرین توسط دشمن در سال 62 و ویرانی کامل آن در مدت زمانی کوتاه، همه آثار تاریخی صد درصد تخریب شد و تنها مسجد مهدیه سالم ماند.

 

بهرامیان با اشاره به اینکه این بیمارستان به مدت دو و نیم سال (از آغاز جنگ درتاریخ 31 شهریور 59 تا اوایل سال 62) در تصرف عراق بود، اضافه کرد: دشمن پیش از عقب نشینی خود از قصرشیرین با کار گذاشتن تی.ان.تی در زیر ستون های بیمارستان آن را تخریب کرد البته با وجود تحمل آسیب های جدی، بخش بزرگی از این بنا به صورت ناپایدار باقی مانده است.

 

وی تخریب این بیمارستان را لکه ننگی بر دامن صدام و صدامیان دانست و ادامه داد: مساحت این ساختمان حدود چهار هزار مترمربع است که طبقه اول کاملا تخریب شده و دو طبقه دیگر که بخش های زیادی از آن ویران شده بخوبی قابل رویت است. به گفته راوی جنگ، بنیاد حفظ آثار ارزش های دفاع مقدس استان کرمانشاه با همکاری مهندسین مشاور اقدام به حفظ و مقاوم سازی این بنا کرده تا این مکان بخشی از تاریخ دفاع مقدس را برای بازدیدکنندگان و نسل امروز و آینده به تصویر کشد.

 

بهرامیان با اشاره به اینکه شهر قصرشیرین، محل ورود 42 هزار آزاده سرفراز به کشور در مرداد سال 69 است، یادآور شد: عملیات ثارالله با هدف آزادسازی ارتفاعات مهم منطقه، تامین جاده قصر شیرین، سرپل ذهاب در این مکان به اجرا درآمد. وی یکی از دلایل سقوط قصرشیرین که به مدت 5 روز در مقابل یک لشگر زرهی عراق مقاومت کرد، نزدیکی با مرز عراق عنوان و اضافه کرد: مردم این شهر مقاوم در تاریخ 5 مهر ماه سال 59 مجبور به ترک منازل خود شدند اما پس از پایان جنگ در سال 67 اقدام به بازسازی شهر کردند.

-------------------------

گفتنی است که در بعضی از منابع از جمله ویکی پدیا نقل شده که بنیانگذار و تامین کننده مالی این بیمارستان خانم  گل اندام طاهرخانی (1319-1383) معروف به «سوسن» خواننده قبل از انقلاب ، بوده که این بیمارستان را بیاد ناپدری اش در شهر زادگاه وی قصرشیرین بنا نهاده بود .

------------------------

پایان

منبع : شاسا تاریخ : ۱۳۹۲/۸/۱۶ تعداد بازدیدکنندگان : 8631

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 2562
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 4632
بازدید امسال : 800115
بازدید کل : 37167188

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش