۳۱۰۰ آمبولانس بنز اورژانس فرسوده شدهاند
۶۰ پایگاه اورژانس امسال تعطیل شد
رئیس اورژانس کشور گفت: این سازمان فقط یک هلیکوپتر امدادی دارد، ۳۱۰۰ آمبولانس بنز اسپرینتر که سال ۸۳ خریداری شدهاند، فرسوده شده و به خرج افتادهاند، ۹۰ پایگاه اورژانس از برنامه عقب هستیم و حتی ۶۰ پایگاه اورژانس نیز از اول سال به خاطر کمبود بودجه و نیرو تعطیل شدهاند.
محمد تقی طالبیان گفت: اورژانس کشور در زمان حاضر فقط یک دستگاه هلی کوپتر در اختیار دارد و 5 دستگاه آمبولانس هوایی و هلی کوپتر نیز از نیروی انتظامی اجاره کردهایم که در واقع برای کار اورژانس ساخته نشده و استانداردهای لازم را ندارند به همین علت امکان پوشش جادههای فرعی را در کشور نداریم.
وی افزود: طی نامهای به جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری درخواست خرید 44 بالگرد اورژانس را طی یک برنامه 10 ساله دادهایم تا بتوانیم مسئولیت پوشش جاده های فرعی کشور را برای ارائه خدمات اورژانس به عهده بگیریم.
رئیس اورژانس کشور ادامه داد: هلی کوپتر اورژانس مشخصات خاص خود را دارد و باید امکان پرواز و نشستن سریع، پرواز در شب و تجهیزات اورژانس را داشته باشد در حالی که هیچ یک از 6 هلی کوپتر در اختیار فعلی اورژانس این مشخصات را ندارند و برای این کار ساخته نشدهاند.
طالبیان گفت: هر دستگاه هلیکوپتر اورژانس با آشیانه و تجهیزات لازم آن بین 22 تا 25 میلیارد تومان هزینه دارد و این رقم در مقابل خودروهایی یک تا دو میلیاردی که در خیابانهای تهران دور میزنند رقم بالایی نیست، زیرا آمبولانسهایی هستند که سالها میتوانند جان انسانهای زیادی را نجات دهند.
وی ادامه داد: نه تنها از نظر اورژانس هوایی مشکل داریم بلکه حتی در زمنیه اورژانس زمینی نیز با مشکلات زیادی موجه هستیم، سال 83 و 84 با خرید 3100 دستگاه آمبولانس بنز اسپرینتر ناوگان اورژانس کشور برای آن زمان نوسازی شد. اما عمر مفید این آمبولانسها در کشورهای پیشرفته 5 سال و در برخی کشورها 7 سال است و اگر فرض کنیم که در کشور ما عمر مفید این خودروها 10 سال هم باشد، باز هم این خودروها فرسوده شدهاند و ما شاهد این هستیم که این خودروها اکنون به خرج افتاده و باید جایگزین شوند.
رئیس اورژانس کشور افزود: اگر بخواهیم این ناوگان فرسوده را نوسازی کنیم باید حداقل سالانه 10 درصد این آمبولانسهای فرسوده یعنی سالی 310 آمبولانس نو خریداری کنیم تا جایگزین آمبولانسهای فرسوده شوند.
وی ادامه داد: 900 پایگاه اورژانس از برنامه پنجم عقب هستیم و باید طی دو سال آینده جبران کنیم. ایجاد این پایگاهها نیز حداقل به 1500 آمبولانس جدید نیاز دارند که متأسفانه اعتباری برای خرید و نوسازی ناوگان اورژانس کشور در اختیار نداریم و همه اینها برای این است که بتوانیم در راههای اصلی کشور پوشش مناسبی در ارائه خدمات اورژانس زمینی داشته باشیم و گر نه برای پوشش جادههای فرعی باید ناوگان هوایی اورژانس کشور ایجاد شود.
طالبیان ادامه داد: متأسفانه کمبود امکانات و منابع مالی اورژانس به حدی است که از اول امسال تاکنون 60 پایگاه اورژانس کشور تعطیل شده است.
وی گفت: از نظر نیروی انسانی نیز به شدت در مضیقه هستیم، اورژانس کشور برای ارائه خدمات مناسب در همین پایگاههای موجود به 20 هزار پرسنل آموزش دیده نیاز دارد در حالی که هم اکنون فقط 14 هزار و 500 نیرو در اورژانس کشور فعالیت میکنند و متأسفانه مجبورند کشیکهای 48 ساعته، 72 ساعته و حتی 4 روزه بدهند،معلوم است که در چنین شرایطی کیفیت خدمات مأموران اورژانس پایین می آید.
--------------------------
پایان