50 مطلب آخر
سیاستها : و باز هم خطایی دیگر در احداث بیمارستانهای دولتی

 بارها متذکر شده ایم که  بيمارستان‌سازي در كشور ما بيمار است . شايد هم مجموعه‌اي از بيماري‌ها را دارد . بخصوص در روند بیمارستانسازی دولتی .  اين بيماري‌ها ناشي از عدم توانمندی فني يا مالي در پروژه‌ها نيست . بخش اعظمي از اين بيماري‌ها ناشي از مشكلات مديريتي و نامشخص‌بودن برنامه‌ريزي‌هاي ملي درتعیین متولی متخصص و با صلاحیت در بخش‌هاي مختلف احداث و نگهداشت بیمارستانهای دولتی است .  نامتجانس بودن و دوگانگی  ساختار نهادهای متولی احداث و سپس نگهداشت  بیمارستانهای دولتی ، باعث شده پیمانکاران احداث بیمارستانهای دولتی ،  بدون تجربه نگهداشت اماکن درمانی (بخوانید به روز نبودن) بیایند و ساختمانی شیک و بزرگ ولی با فرسنگها فاصله از معانی تخصصی مهندسی نگهداشت بیمارستانی ،  بسازند و بروند و متولیان نگهداشت بیمارستانهای دولتی  هم  بعد از ایشان بیایند و ایراد بگیرند و به گذشتگان ناسزا بگویند و باز هم پول خرج کنند  وووو   قصه  بیمارستانهای ناقص در بخش دولتی همچنان ادامه پیدا کند..................

 موضوع وقتی غم انگیز تر میشود که گذشته از دهها ایراد پنهان طراحی و اجرایی اینگونه پروژه های ناقص الخلقه (نظیر بالابردن یا پایین آوردن نابجای سرانه های فیزیکی بخشهای بیمارستانی ، افزایش ریسک عفونت های بیمارستانی ، افزایش هزینه های نگهداشت بیمارستانی ، افزایش هزینه های سناریو های توسعه در آینده وووو) ناگهان ایرادات وحشتناکی نظیر نمایان شدن مشکلات سازه ای ، موجب خروج بیمارستان از مدار خدمت  (آنهم یک بیمارستان دولتی) به ویژه در موقع بحران میشود ..................

برای چندمین بار در 5-6 سال اخیر بیمارستانی جدیدالاحداث  بدلیل مشکلات ساختمانی از دور خدمت خارج شده است ... آنهم بیمارستانی 212 میلیاردی  که فقط شش ماه از افتتاح آن گذشته است..................

بعد از انتشار خبر مشکلات  بیمارستان شهید گنجی دشتستان در روز شنبه در سایت بیمارستانسازی ، روزنامه همشهری نیز یک روز بعد گزارشی   را در اینمورد تنظیم نموده است که در ادامه مشاهد مینمایید . ضمنا لینک مطلبی تحت  عنوان   تحليلی بر فرآيند ساخت‌وساز بيمارستاني كشور   که در سال 1390 در هفته نامه سپید بقلم سردبیر سایت بیمارستانسازی چاپ شده بود نیز جهت مطالعه آندسته از علاقمندان که خواستار بررسی دقیق تر موضوع میباشند در اختیار گذارده شده است.............

تحلیل ما

متن کامل

   

برای مطالعه مطلب ضمیمه ، لطفا  روی جمله زیر کلیک کنید: 

  تحليلی بر فرآيند ساخت‌وساز بيمارستاني كشور

  

 

********

 

 

وضعیت مبهم بیمارستان برازجان

 

زلزله پنجشنبه هفته گذشته برازجان بوشهر آنقدر قوی نبود که خسارات سنگینی برجای بگذارد اما آنقدر پراهمیت بود که رئیس‌جمهور را اول هفته به بوشهر بکشاند.

 رئیس‌جمهور در دیدار با زلزله‌زدگان این شهر قول 3هفته‌ای برای بازسازی داد و کارها هم به‌سرعت آغاز شد. این در حالی است که همچنان کارشناسان در حال برآورد دقیق میزان خسارت‌ها هستند و عده‌ای از مصدومان زلزله‌زده بی‌خبر از همه‌‌چیز هنوز تحت مداوا قرار دارند. علاوه بر همه اینها، زلزله 5/7ریشتری برازجان اینگونه با اهمیت نشان داد که افتتاح‌های عجولانه می‌تواند چه تبعات سنگینی در پی داشته باشد. به‌عنوان مثال بیمارستان تازه‌احداث شده این شهر که خود باید هنگام زلزله یکی از نقش‌های اصلی را ایفا کند، پس از زلزله دچار آسیب شد و اکنون اینگونه سوژه‌ رسانه‌ها شده که اگر زلزله‌ای قوی‌تر رخ می‌داد چه بلایی سر آن می‌آمد؟

 

تخریب بیمارستان 212میلیاردی دولت دهم

بیمارستان 160تختخوابی شهید گنجی برازجان اواخر کاری دولت دهم با حضور معاون اول رئیس‌جمهور افتتاح شد. آن‌زمان اعلام شد که این بیمارستان یکی از آرزوهای دیرینه مردم دشتستان بوده و به همین دلیل دولت سعی کرده با قرار دادن آن در فهرست پروژه‌های مهر ماندگار به آرزوی مردم تحقق بخشد. این بیمارستان با زیربنای ۱۶هزار مترمربع در 5طبقه و با اعتباری بالغ بر ۲۱۲میلیارد ریال ساخته شد. الآن اما به‌نظر می‌رسد سقف آرزوی مردم دشتستان چندان مستحکم نیست و احتمال دارد با یک‌زلزله قوی‌تر از زلزله‌ هفته گذشته آوار شود؛‌ البته این فقط یک‌ احتمال است. در همین خصوص، روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در اطلاع‌رسانی خود درباره خسارات وارده به بیمارستان اینطور به خبرنگار همشهری توضیح داد: «بیمارستان گنجی در زمان دولت دهم تحویل موقت و تجهیز شد. پس بیمارستان هنوز تحویل دائم نشده و باید یکسری از تست‌های لازم روی سازه ساختمان انجام شود.

به‌نظر می‌رسد یکی از آزمایش‌های لازم که باید هرچه سریع‌تر انجام می‌شد آزمایش زلزله 7‌ریشتری بود که انجام نشد.» این اداره درخصوص وضعیت مصدومان زلزله برازجان نیز اعلام کرد: «مصدومان به بیمارستان شهدای خلیج‌فارس انتقال یافتند و آنهایی هم که مشکلی نداشتند مرخص شدند. عمل‌های جراحی لازم نیز انجام شده و در حال حاضر پذیرش بیماران و مصدومان در همین بیمارستان شهید گنجی که در چند قسمت دیوارهای آن ترک برداشته و انجام می‌شود.» مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر نیز گروهی را برای بررسی خرابی‌های بیمارستان گنجی برازجان تعیین کرده است. صفایی درعین‌حال گفته است که اگر مشکل و خرابی جدی برای بیمارستان به‌وجود آمده باشد این خرابی‌ها رفع می‌شوند. وی حتی در مورد ادامه فعالیت بیمارستان در شرایط فعلی نیز گفت: گروهی از کارشناسان با امکانات لازم به بیمارستان شهید گنجی خواهند آمد و درخصوص قابل استفاده بودن یا نبودن این مرکز درمانی تصمیم خواهند گرفت. وی اظهار داشت: پس از بررسی‌های کارشناسی، برای وضعیت فعلی بیمارستان شهید گنجی دوره تضمین درنظر خواهیم گرفت. در این میان در حالی که از تلاش رسانه‌ها برای تهیه تصویر و گزارش از وضعیت فعلی بیمارستان جلوگیری به‌عمل می‌آید، صفایی، مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر حاضر به گفت‌وگو با خبرنگار همشهری نشد و وضعیت استحکام سازه‌ای این بیمارستان برای فعالیت در آینده مبهم باقی ماند.

 

مکان نامناسب بیمارستان

طی چند روز گذشته خبری نیز مبنی بر اینکه پس از زلزله در بخش اطفال بیمارستان گنجی آوار بر سر 2کودک ریخته و باعث مرگ آنها شده منتشر شد. حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی موسوی‌نژاد، نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی این خبر را شایعه دانست و حتی از نیروی انتظامی استان خواست تا با شایعه‌سازان در این زمینه برخورد جدی کند. در عین حال وی انتقاداتی را به ناظرین ساخت بیمارستان گنجی وارد کرد: «مکانی که برای بیمارستان شهیدصادق گنجی برازجان انتخاب شده به دلایل بسیاری نامناسب است. ساخت بیمارستان نیز به خوبی انجام نگرفته به‌طوری که در زلزله اخیر، نما، سقف کاذب و سازه استحکام لازم را نداشته و به بیمارستان خساراتی وارد کرده است. پیمانکار و ناظرین این پروژه باید به مردم پاسخگو باشند.»

 

گزارش‌های اولیه از خسارت زلزله برازجان

دبیرخانه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان بوشهر گزارشی از خسارات وارد شده به بخش‌های مختلف بر اثر زلزله برازجان منتشر کرد. براساس برآورد اولیه توسط بنیاد مسکن 48 روستا و 5 شهر خسارت دیده‌اند. از این تعداد13 روستا در بخش سعدآباد، 7 روستا در بخش مرکزی، 6 روستا در بخش شبانکاره، 11 روستا در بخش آبپخش و 11 روستا در بخش تنگ ارم و همچنین 5 شهر برازجان، آبپخش، سعدآباد، دالکی و وحدتیه واقع هستند. ‌ 300 واحد شهری و 600 واحد روستایی نیاز به بازسازی، 800 واحد شهری و 750 واحد روستایی نیاز به تعمیر و 600 واحد شهری و 850 واحد روستایی نیز به دیوارکشی نیاز دارند. گفتنی است در حالی که روز شنبه برازجان همچنان به‌خود می‌لرزید و بیش از 50زمین‌لرزه در 55ساعت (از آخرین ساعات روز پنجشنبه تا آخرین ساعات روز شنبه) به ثبت رسید، تب پس‌لرزه‌ها دیروز در این منطقه فروکش کرد.

-----------------

پایان

منبع : تحریریه سایت بیمارستانسازی + همشهری‌ آنلاین تاریخ : ۱۳۹۲/۹/۱۲ تعداد بازدیدکنندگان : 4392

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 5182
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 7252
بازدید امسال : 802735
بازدید کل : 37169808

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش