50 مطلب آخر
عفونت بیمارستانی : ریسک عفونت‌های بیمارستانی در کشور حدود %10 تا %15

عضو هیات مدیره انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی کشور و عضو هیات مدیره انجمن کنترل عفونت اظهار داشت: بر اساس برآوردهای مدیریت کنترل بیماری‌های وزارت بهداشت، درصد بروز عفونت‌های بیمارستانی در بیماران بستری در بیمارستان‌ها حدود 10 تا 15 درصد است که اگر تنها 10 درصد موارد عفونت به مرگ منجر شود، شاهد سالانه حدود 60 هزار مورد فوت بیماران در اثر این مساله هستیم که موید ضرورت توجه به کنترل عفونت‌های بیمارستانی در نظام سلامت کشور است...........

تحلیل ما

متن کامل

 

عفونت بیمارستانی عامل مرگ چند ده‌ هزار بیمار ایرانی در سال

 

عضو هیات مدیره انجمن کنترل عفونت اظهار داشت: بر اساس برآوردهای مدیریت کنترل بیماری‌های وزارت بهداشت، درصد بروز عفونت‌های بیمارستانی در بیماران بستری در بیمارستان‌ها حدود 10 تا 15 درصد است که اگر تنها 10 درصد موارد عفونت به مرگ منجر شود، شاهد سالانه حدود 60 هزار مورد فوت بیماران در اثر این مساله هستیم که موید ضرورت توجه به کنترل عفونت‌های بیمارستانی در نظام سلامت کشور است.

 

 مهندس محمد طهماسبی، عضو هیات مدیره انجمن کنترل عفونت و دبیر اجرایی سومین کنگره بین‌المللی «استانداردهای تجهیزات پزشکی و مواد حوزه کنترل عفونت و استریلیزاسیون» با اعلام این مطلب اظهار داشت:‌ عفونت بیمارستانی به عفونتی گفته می‌شود که 48 یا 72 ساعت بعد از پذیرش بیمار در بیمارستان یا طی دوره‌ای مشخص (10 تا 30 روز) پس از ترخیص بیمار بروز کرده و در زمان پذیرش بیمار وجود نداشته و در دوره نهفتگی خود نیز نباید قرار داشته باشد. در صورتی که به دنبال اعمال جراحی در بدن بیمار جسم خارجی (ایمپلنت) کار گذاشته شود، عفونت بیمارستانی می‌تواند تا یک سال پس از این گونه اعمال به وقوع بپیوندد. عفونت‌های بیمارستانی می‌توانند علاوه بر بیماران، کارکنان و عیادت‌کنندگان را نیز مبتلا کنند.

 

نایب رییس هیات مدیره انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی کشور خاطرنشان کرد:‌ هر یک از اعضای بدن می‌تواند در بیمارستان دچارعفونت شود ولی در بین انواع عفونت‌های بیمارستانی، عفونت دستگاه ادراری با 42 درصد، عفونت دستگاه تنفس تحتانی (پنومی) با 11 تا 20 درصد، عفونت ناشی از زخم جراحی با 24 درصد و عفونت دستگاه گردش خون با 5 تا 10 درصد از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. طبق بررسی‌های انجام شده عفونت ادراری شایع‌ترین و پنومونی، کشنده‌ترین عفونت‌های بیمارستانی محسوب می‌شوند. اگر چه در برخی از مراکز، عفونت بیمارستانی دستگاه گردش خون، علت اصلی مرگ بیماران است.

 

وی در ادامه درباره آمار عفونت‌های بیمارستانی گفت: متاسفانه آمار و مستندات دقیقی در این زمینه در کشور وجود ندارد چرا که اغلب بیمارانی که در طول درمان یا پس از ترخیص از بیمارستان دچار عفونت شده‌اند به مطب پزشکان مراجعه می‌کنند و بیمارستان‌ها هم اغلب از ارائه آمار دقیق خودداری می‌کنند به طوری که در حالی که متوسط بروز عفونت‌های بیمارستانی در کشورهای پیشرفته 5 درصد است اغلب بیمارستان‌های کشور میزان عفونت‌های بیمارستانی را یکی، دو درصد اعلام می‌کنند!

 

این متخصص تجهیزات پزشکی با اشاره نقش موثر این تجهیزات در بروز عفونت‌ها اظهار داشت: بر این اساس، استفاده از تجهیزات پزشکی استاندارد در تمامی بخش‌های استریلیزاسیون و کنترل عفونت اعم از دستگاه‌های شست‌وشو در رختشوی‌ خانه بیمارستان‌ها تا تجهیزات پیشرفته استریلیزاسیون و حتی سیستم‌های تصفیه هوا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. استفاده از یک تجهیز استریل کننده غیر استاندارد یا نامناسب در استریلیزاسیون ملزومات اتاق عمل مانند این است که جراحی با دستان ضد عفونی نشده و آلوده اقدام به جراحی کند.

 

 

-----------------------

پایان

منبع : ایسنا تاریخ : ۱۳۹۲/۹/۱۲ تعداد بازدیدکنندگان : 4867

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 7483
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 9553
بازدید امسال : 805036
بازدید کل : 37172109

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش