استان گلستان جزء استان های محروم در بحث های پزشکی و سلامت است . گلستان استانی نوپا است که تنوع اقلیمی و قومیتی زیادی در آن وجود دارد و بر اساس نظارت هایی که در سال قبل از طرف وزارت کشور صورت گرفته شده است استان در بحث درمان و تخت های بیمارستانی 100 درصد نیازمند افزایش ظرفیت است.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان میگوید : در حال حاضر شرایط بیمارستان های ما چندان خوب نیست و همه باید به مدیران این عرصه کمک کرده و دست آن ها را بگیریم و به بیماران و نیازمندان که از نظر مالی توان پایین دارند کمک کنیم. .آیت الله سید کاظم نورمفیدی در همایش تجلیل از خیرین سلامت استان گلستان گفته بود : امر خیر تنها ساخت مسجد نیست در شرایط و مکان هایی که نیاز به مسجد ندارند بهتر است خیرین به ساخت مراکز درمانی و یا کمک به تجهیز این مراکز اقدام کرده و در این راه قدم بردارند.
جنس مطالبات مردم در عرصه سلامت تغییر کرده است
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: جنس مطالبات مردم در عرصه سلامت رو به فزونی است و نیاز های مردم در عرصه سلامت بسیار زیاد است و از آن سونیز آسیب پذیری مردم در عرصه بیماریها بیشتر شده است و امکانات دولتی تنها جوابگو نیست. دکتر تقی ریاحی اظهارداشت:عرصه های زیادی در حوزه سلامت استان برای مشارکت خیرین وجود دارد که از جمله می توان به:
- تکمیل بخش سوانح وسوختگی استان،
- احداث مرکز تجقیقات سرطان گوارش وکبد،
- تکمیل وتجهیز مرکز درمان بسترشهرستان مراوه تپه،
- تجهیز بیمارستان 96 تختخوابی گنبد،
- تکمیل ساختمان بیمارستان 96 تختخوابی مینودشت،
- تجهیز بیمارستان 32 تختخوابی آزادشهر
- تکمیل پروژه های نیمه تمام خانه بهداشت در سطح استان
- ادامه احداث ساختمان مورد نیاز بیمارستان گالیکش،
- احداث ساختمان مورد نیاز دانشکده دندانپزشکی،
- نوسازی بیمارستانهای استان و تهیه تجهیزات پزشکی واداری مورد نیاز بیمارستانهای استان
را از جمله عرصه هایی دانست که مورد نیاز بهداشت استان است وخیرین می توانند ورود کنند. سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان ادامه داد: هم اکنون برای هر تخت حدود یک میلیارد ریال باید هزینه شود که این اعتبار برای استان وجود ندارد همچنین در بخش جذب نیروی انسانی و پرداخت حقوق به آنها در محدودیت هستیم.سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان ادامه داد: هم اکنون برای هر تخت حدود یک میلیارد ریال باید هزینه شود که این اعتبار برای استان وجود ندارد همچنین در بخش جذب نیروی انسانی و پرداخت حقوق به آنها در محدودیت هستیم
بیمارستان پیامبر اعظم گنبدکاووس افتتاح آماده افتتاح
شهرستان گنبدکاووس بابیش از 325 هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است. سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان از افتتاح بیمارستان 96 تختخوابی گنبد کاووس خبر داد و گفت:فاز اول این بیمارستان در هفته های آینده بازگشایی می شود. تقی ریاحی ابراز داشت: فاز اول این بیمارستان با خدماتی همچون اورژانس، بخش جراحی و اتاق عمل افتتاح می شود و امیدواریم با اعتباراتی که در این زمینه در آینده به ما اختصاص پیدا کند فاز دوم این بیمارستان را نیز افتتاح کنیم. وی با بیان اینکه در این بخش کشور از کمبود اعتبارات رنج می برد ،افزود: برای ساخت و تجهیز فاز دوم این بیمارستان به اعتبارات بیشتری نیاز است و در حال حاضر در این زمینه فقط 40 میلیارد ریال به ما اختصاص پیدا کرده است که سعی داریم با همین حداقل اعتبار برخی از بخش های این بیمارستان را راه اندازی کنیم. بیمارستان پیامبر اعظم (ص) با 7 میلیارد تومان اعتبار تجهیز شده و ساختمان آن نیز در حال تکمیل است.
بیمارستان های شهرستان های مراوه تپه و آزادشهر : هم اکنون 95درصد کارهای ساختمانی بیمارستان مراوه تپه انجام شده است و در بحث تجهیز نیاز به اعتبار است که در شرایط فعالی هیچ اعتباری برای مراکز درمانی و جذب نیرو وجود ندارد. وی اظهار داشت: با تلاش هایی که انجام داده ایم توانسته ایم حدود 9میلیارد ریال برای تجهیز بیمارستان آذر شهر دریافت نماییم و در این زمینه بخشی از قرداردها در بخش نیروی انسانی و تجهیز بیمارستان بسته شده است .
مجوز احداث دو بیمارستان جدید دیگر: در حال حاضر مجوز ساخت بیمارستان های 1000 تختخوابی در گرگان و 800 تختخوابی در گنبد را به ما داده اند و برای اینکه بتوانیم این بیمارستان های را راهاندازی کنیم نیازمند منابع مالی در استان هستیم.
اصلی ترین الویت استان توجه به اورژانس بیمارستانها : در شش ماه گذشته با استفاده از ظرفیت های استان 28 تخت به اوژانس بیمارستان 5آذر اضافه گردید و همچنین 50 تخت دارای ظرفیت به چرخه خدمت در بیمارستان های استان اضافه شد.
بازگشایی بیمارستان دزیانی : سرپرست دانشگاه علوم پزشکی میگوید گام بعدی ما در حل مشکلات حرکت به سمت بازگشایی بیمارستان دزیانی است
بحث تامین نیروی انسانی: همچنین در بحث نیروی انسانی این کار "آغاز شده است و الویت را به شهرستان هایی همچون خان ببین، آزادشهر،گالیکش و گمیشان است. وی در ارتباط با متخصصین مقیم گفت: در این بخش جراح اورژانس،متخصص بیهوشی ،متخصص زنان را به صورت شبانه روزی در اورژانس ها برای رسیدگی به مشکلات مردم قرار دهیم
.مجوز جذب 154 پرسنل برای بیمارستان پیامبر اعظم (ص) و 38 مجوز هم برای بیمارستان های شهدا، مطهری، خاتم الانبیا، و مرکز بهداشت گرفته شده است و امیدواریم بیمارستان پیامبر اعظم با نیروهای مورد نیاز خود شروع به فعالیت کند. همچنین با هماهنگی های انجام شده 12 متخصص و فوق تخصص برای ارائه خدمات به شرق استان به گنبدکاووس فراخوانده شده اند.
بیمارستان پنج آذر : تقریبا یک چهارم ساختمان قدیمی این بیمارستان در حال بهسازی است و فاز اول آن از تابستان مشغول سرویس دهی به مردم است و امیدواریم با بهسازی این بیمارستان بتوانیم در آینده پاسخگوی مردم در بحث درمان باشیم. وی اضافه کرد: در حال حاضر به این بیمارستان چهار تخت اتاق عمل اضافه شده است و 20 تخت نیز به تخت های بیماران سرطانی اضافه شده است که تعداد این تخت ها از 15 تخت به 35 تخت رسیده است .
بيمارستان بقيه الله علي آباد : براساس این موافقت برای تجهیز بیمارستان علیآبادکتول، افزایش تخت دیالیز، امکانات آزمایشگاهی، راهاندازی بخش سیتیاسکن و همچنین احداث و راهاندازی «مرکز تخصصی تروما» که مختص مصدومان تصادفات میباشد در برنامهریزی و دستور کار است. همچنین بيمارستان بقيه الله با تامين اعتبار اختصاص يافته مجهز به دستگاه هاي اکو و سيتي اسکن شد.اين بيمارستان از بدو فعاليت تاکنون براي تجهيز و راه اندازي بخش هاي تخصصي با کمبود پزشک، کارکنان و تجهيزات پزشکي مواجه بود . بيمارستان بقيه الله اين شهرستان در فاصله بين دو شهر علي آبادکتول و فاضل آباد واقع شده است.
-----------------------
پایان