بیمارستانهای فرسوده، مهمترین مشکل درمانی کرمانشاه
۲ماه پیش بود که وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۱۴پروژه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه را افتتاح کرد.
در میان پروژههای افتتاحشده، اورژانس بیمارستانهای امام علی(ع) و امام رضا(ع) کرمانشاه سرآمد بودند. حالا اما هنوز هم برخی مسئولان این استان ازجمله معاون درمانی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ازکمبود یا فرسودهبودن امکانات گلایه دارند. مردم این استان نیز از برخی محرومیتهای درمانی صحبت میکنند. آنها معتقدند که با توجه به مرزیبودن استان و اینکه طی سالهای دفاعمقدس آسیبهای فراوانی را متحمل شدهاند، باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرند و از فعالان حوزه درمان بیش از پیش حمایت شود.
بهطور نمونه در شهرستان دالاهو و بهویژه روستای زرده این شهرستان، بسیاری از افراد که در بمباران شیمیایی این روستا مصدوم شدند هنوز با مشکلات جدی درمانی روبهرو هستند. به گفته شیرمحمد کرمی، رئیس شورای روستای زرده، این جانبازان با رنج مشکلات پوستی، ریوی و عصبی برای درمان باید به شهرهای اطراف مراجعه کنند چراکه تا 20کیلومتری روستا مرکز درمانی مجهزی وجود ندارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اما اصلیترین مشکلات درمانی این استان را اول از همه ساختمان بیمارستانهای استان میداند. بهمن روشنی به ایسنا گفت: «بسیاری از بیمارستانهای استان ساخت دوران قبل از انقلاب هستند و فرسوده شدهاند.» وی حتی از یکنکته جالب دیگر هم پرده برداشت: «تعداد زیادی از همین بیمارستانها هم از ابتدا برای کاربری بیمارستان ساخته نشدهاند.» روشنی عنوان کردکه بیمارستانهای فرسوده از لحاظ ایمنی میتوانند مشکلساز شوند بنابراین باید تعدادی از آنها مانند بیمارستانهای معتضدی و امام خمینی(ره) تخریب شوند و دوباره از نو بنا شوند.
وی در ادامه به پیشرفتنکردن پروژههایی که در زمان دولت قبلی مصوب شده بودند هم اشاره کرد و گفت: «در سفر هیأت دولت، ساخت بیمارستان 540تختخوابی برای جایگزینی 2بیمارستان امام خمینی(ره) و معتضدی در قسمت جنوبی شهر پیشنهاد شد. اکنون اما در ساخت این بیمارستان که قرار بود در محوطه بیمارستان فارابی احداث شود، بهدلیل نبود اعتبار پیشرفتی دیده نمیشود.
کمبود تختهای ویژه
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در قسمتی دیگر از سخنان خود به مشکلات تختهای بیمارستانی نیز اشاره کرد؛ «با توجه به استانداردهای موجود کمبود تخت داریم، اما بیشترین مشکل در زمینه توزیع نامناسب تختهای بیمارستانی است.» روشنی آمار مربوط به این حوزه را اینطور بیان کرد: «استاندارد جهانی در این خصوص وجود 5تخت به ازای هر هزار نفر جمعیت است ولی در سطح استان این رقم 5/3 تخت به ازای هر هزار نفر جمعیت است. دانشگاه در همین راستا درنظر دارد تا سال 1394تعداد تختهای ICU را به دو برابر افزایش دهد و تعداد تختهای دیالیز را از 100تخت به 186تخت و نیز تعداد تختهای CCU را از 93 به 176 تخت برساند.
3شهر بدون بیمارستان
روشنی وضعیت تعداد تخت به ازای هر هزار نفر را در مرکز استان مناسب ارزیابی کرد اما گفت: «در شهرهای ثلاث باباجانی، دالاهو و روانسر در حال حاضر اصلا بیمارستان وجود ندارد و در شهر اسلامآباد غرب نیز این میزان 7/0 تخت به ازای هر هزار نفر جمعیت است.
وی البته حرفهای برخی مردم را مبنی بر اینکه بیمارانشان بهخاطر نبود تجهیزات تخصصی و فوقتخصصی به تهران اعزام میشوند رد کرد: «کمتر موردی پیش میآید که مجبور به اعزام بیمار به تهران یا استانهای دیگر شویم. بهصورت موردی بیماران تنها در موارد سوختگیهای با درصد بالا و نیز جراحیهای خیلی تخصصی به اصفهان و تهران اعزام میشوند.» به گفته روشنی، درصورت راهاندازی بیمارستان سوختگی 50تختخوابی در شهر کرمانشاه، نیازهای بیماران سوختگی در خود استان مرتفع خواهد شد و دیگر نیازی به اعزام بیمار نخواهد بود. البته ساخت این بیمارستان در مرحله انتخاب پیمانکار قرار دارد و بهدلیل نبود اعتبار، ساخت آن در حال حاضردنبال نمیشود.
توزیع نامناسب پزشک
طبق گفته این مقام مسئول در سطح کشور به ازای هر هزار نفر یک پزشک وجود دارد و این میزان در کرمانشاه 54/0 است ولی بازهم این استان نسبت به خیلی از استانهای دیگر وضعیت بهتری دارد. روشنی اصلیترین مشکل در این زمینه را توزیع نامناسب پزشک میداند. وی گفت: «در حال حاضر در تمامی شهرستانهای استان 5تخصص اصلی جراحی، زنان و زایمان، داخلی، اطفال و بیهوشی وجود دارد و در برخی شهرستانها نیز علاوه بر این تخصصها، تخصصهای دیگری وجود دارد.
---------------------
پایان