فیزیوتراپی امروزه 50 درصد وابسته به دستگاههاست
رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران گفت: فیزیوتراپی امروزه 50 درصد وابسته به دستگاههاست و 50 درصد وابسته به دست و هنرهای دستی فیزیوتراپیستها
اسماعیل ابراهیمی در حاشیه مراسم افتتاحیه چهاردهمین سمینار ملی و اولین سمینار بینالمللی فیزیوتراپی تخصصی ستون فقرات در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در گفتوگو با فارس به چالشهای پیش رو در فیزیوتراپی اشاره داشت و گفت: یکی از مهمترین چالشهای فیزیوتراپی تعرفههای آن است که نه به روز است نه واقعی.
رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران اظهار داشت: فیزیوتراپیستها وابستگی زیادی به خرید دستگاههای مختلف خارجی و داخلی دارند و به روز نبودن تعرفهها آنها را دچار مشکل کرده است که به دنبال آن ما از شورای عالی نظام پزشکی، وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی، و بیمه سلامت ایرانیان انتظار داریم که تعرفهها را به میزان واقعی آن تبدیل کنم چرا که این امر هم به نفع مردم است و هم به نفع فیزیوتراپیها.
دبیر برد فیزیوتراپی وزارت بهداشت اظهار داشت: اگر تعرفهها به روز باشد مردم سرویس بهتری دریافت میکنند و فیزیوتراپیستها با جان و دل کار کرده و دچار مشکلات اقتصادی مثل حداقلها نمیشوند.
ابراهیمی ادامه داد: فیزیوتراپی امروزه 50 درصد وابسته به دستگاههاست و 50 درصد وابسته به دست و هنرهای دستی فیزیوتراپیستها.
رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران به مشکل دیگر فیزیوتراپیستها اشاره داشت و گفت: عمده همکاران ما در مقطع کارشناسی هستند و این دوره کوتاه کارشناسی نمیتواند همه نیازهای علمی و دانش فنی فیزیوتراپیستها را تامین کند.
وی افزود: ما باید مثل همه دنیا از جمله آمریکا و کشورهای منطقه اقدام به راهاندازی دکترای حرفهای کنیم تا با این کار به ارتقای سطح علمی همکاران کمک کنیم.
فیزیوتراپی امروزه 50 درصد وابسته به دستگاههاست و 50 درصد وابسته به دست و هنرهای دستی فیزیوتراپیستها گفت: از سال 1388 ضرورت این کار مصوب شد اما هنوز اجرایی نشده و فقط امسال ما در سطح کارشناسی ارشد دکتری حرفهای 10 الی 15 نفر در یک دانشگاه پذیرش داشتیم اما هنوز برنامه آموزشیشان در شورای عالی مصوب نشده است.
ابراهیمی با انتقاد از اینکه دولتها آمدند و رفتند و فقط قول دادند، گفت: متاسفانه هیچ کدام از قولهایی که دادند اجرایی نشد و ما از دولت تدبیر و امید و مقام عالی وزارت بهداشت انتظار داریم که برای ارتقاء فیزیوتراپیستها به دکتری حرفهای در شورای عالی ما را مورد عنایت قرار داده و در اجرا و تصویب این کار مار ا کمک کند.
فیز یوتراپی عسلی است که هر زنبوری به آن مک میزند
رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران گفت: نمیدانم فیزیوتراپی چه عسلی است که هر زنبوری به آن مک میزنند، از تربیت بدنی، توانبخشی، پزشکان عمومی و غیره. در مراجع تصمیم گیری نیز پزشکان درباره فیزیوتراپیستها تصمیم می گیرند.
اسماعیل ابراهیمی در مراسم افتتاحیه چهاردهمین سمینار ملی و اولین سمینار بینالمللی فیزیوتراپی تخصصی ستون فقرات در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اظهارداشت: DPT یا دکترای حرفهای فیزیوتراپی یکی از مسائلی است که انجمن فیزیوتراپی آن را دنبال میکند.
رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران گفت: ما ادعا نکردیم که میخواهیم پزشک شویم چرا که در رشته خود آنقدر عمیق و هنرمند هستیم که میتوانیم بهترین کارها را در حیطه رشته خود در جامعه و برای مردم ارائه دهیم.
ابراهیمی ادامه داد: متأسفانه جامعه پزشکی به طور اعم و تعدادی به طور اخص حتی با دانستن خدمات و آگاهی فیزیوتراپیها، با خواسته ما مخالفت میکنند.
رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران گفت: یکشنبه در شورای معین بودیم تا برای DPT تصمیم دیگری تعقیب کنیم اما دانشجو گرفتهاند بدون آنکه برنامه مدون تدوین شده باشد.
ابراهیمی با انتقاد از جلسه شورای معین گفت: جلسه فحاشانهای بود و از جامعه پزشکی و شورای معین که در سطح وزارتخانه بود، بعید بود.
وی به جلسه 22 اردیبهشت 88 اشاره داشت و گفت: در آن تاریخ ضرورت DPT ( دکترای فیزیوتراپی) را مصوب کردند اما تاکنون این برنامه اجرا نشده و عدهای دوستان میگویند ما هرچه میکشیم از فتنه 88 است و فتنه را همان روز 88.2.22 میدانند.
رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران گفت: ما در DPT به دنبال ارتقای علمی و دانش فنی همکاران هستیم اما مطمئنیم که مقام محترم وزارت با دید بسیار روشن و آگاهی که دارد ان شاالله با ما مساعدت میکند.
وی به واحدهای درسی آماده شده برای DPT اشاره داشت و گفت: DPT در سطح یک پزشک عمومی است و پزشک عمومی در برنامه درسی خود 210 واحد دارد و ما 209 واحد را آماده کردهایم.
ابراهیمی انتقاد کرد: ما در جامعهای هستیم که میدانیم چه هستیم اما نمیخواهند بفهمند.
رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران گفت: تک تک همکاران ما در نظام سلامت نشان دادهاند که از بهترینها هستند و انجمن ما هم از بهترینهاست و برد علمی ما نیز نیروهای بزرگی دارد و ما با وجود این همکاران مشکلات علمی نداریم و در منطقه سر هستیم اما کسی که باید حق را به ما بدهد، نمیدهد.
رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران اظهار امیدواری کرد که در دولت تدبیر و امید، تعرفهها به روز شود و حق طبیعی و واقعی به فیزیوتراپیستها داده شود و مشکلات چندین ساله و بیماری مزمن این رشته بهبود یابد.
وی از جلسه آتی شورای عالی اظهار نگرانی کرد و افزود: در اولین شورای عالی که با وزیر داشتیم من گله کردم که هیچ جا ما دیده نشدیم و در هیچ شورایی فییوتراپها نیستند، نه در شورای عالی، نه در شورای معین و نه در شورای گسترش و سیاستگذاری وزارت بهداشت.
دبیر بورد فیزیوتراپی وزارت بهداشت ادامه داد: بیش از 50 درصد جامعه پزشکی، غیر پزشک هستند اما کسانی که در این شوراها میخواهند راجع به رشتههای غیر پزشکی تصمیم بگیرند آدمهای پزشک هستند و دندانپزشکان و داروسازان نیز حضور دارند اما از رشتههای توانبخشی و فیزیوتراپی کسی حضور ندارد.
رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: من نگران هستم در مورد تصمیمی که قرار است در مورد ما بگیرند و نگرانم که آیا تصمیمی که میگیرند میتواند مشکل و دغدغه ما را مرتفع سازد چرا که ترکیب شورای عالی به نفع فیزیوتراپیستها نیست مگر اینکه وزیر بایستد.
رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران به همکاران خود اشاره داشت و گفت: هرکسی میتواند حرکت کند و ما مسئول سیاستگذاری رشته خود برای آینده هستیم، ما باید برنامهریزی کنیم و نباید شرایط موجود را حفظ کنیم.
وی به هجمه رشتههای دیگر بر فیزیوتراپی اشاره داشت و انتقاد کرد: نمیدانم فیزیوتراپی چه عسلی است که هر زنبوری به آن مک میزند، از تربیت بدنی، توانبخشی، پزشکان عمومی و غیره . ما در چند جبهه میتوانیم بجنگیم و از حق و حقوق خود دفاع کنیم.
دبیر بورد فیزیوتراپی وزارت بهداشت به رشته جدید توانبخشی و فیزیوتراپی ورزش در دانشگاه علمی کاربردی قم اشاره کرد و گفت: به ما اجازه نمیدهند دکتری حرفهای را راه بیندازیم اما رشتههای دیگر در دانشگاههای دیگر برپا میکنند که ما به وزارت بهداشت شکایت کردهایم.
رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران گفت: در اردبیل در فدراسیون فدارسیون پزشکی ورزشی، یک فوق دیپلم کار فیزیوتراپی انجام میدهد که رشته مرتبط او نیست و این کار خلاف قانون است و این کار وظیفه وزارت بهداشت و درمان است که نظارت کند.
رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران ادامه داد: ما هیچی نداریم، حداقل فیزیوتراپیستها با هم همکاری داشته باشند تا بتوانند به مردم درست خدمت کنند تا مردم شاکی ما نباشند و بیمه سلامت هم حقوق فیزیوتراپها را درست و کافی پرداخت کند.
----------------------------------------
پایان