17 بیمارستان تحت نظارت علوم پزشکی و خدمات درمانی کرمانشاه است. دو هزار و 400 تخت بیمارستانی و 800 تخت در بخش غیربیمارستانی در این بیمارستانها وجود دارد. استان کرمانشاه قابلیت این را دارد که به یک قطب درمانی تبدیل شود.
بیمارستان 540 تختی کرمانشاه در کنار بیمارستان فارابی : حسن فدایی مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه گفته بود: مناقصه برای آغاز عملیات اجرایی بیمارستان 540 تختخوابی کرمانشاه که از مصوبات سفر رییس جمهور است، به شورای عالی فنی کشور رفته و در صورت تایید در این شورا، برای اجرا به ادارهکل راه و شهرسازی استان ابلاغ میشود. وی با بیان اینکه مکانیابی و مطالعات این پروژه انجام شده است، محل احداث این بیمارستان را کنار بیمارستان فارابی کرمانشاه اعلام کرد.
بیمارستان 540 تختی کرمانشاه جایگزین بیمارستان امامخمینی(ره) فعلی و بیمارستان معتضدی : رییس بیمارستان امام خمینی (ره) کرمانشاه با اشاره به فرسودهبودن و استاندارد نبودن این بیمارستان، از نمایندگان استان خواست تا ساخت بیمارستان 540 تختخوابی را پیگیری کنند. دکتر تورج احمدی جویباری در این باره گفت: این بیمارستان قبل از انقلاب و از سال 1356 به عنوان مرکزی برای بیماران سرطانی طراحی و ساخته شد. وی افزود: پس از انقلاب و در سال 1358، این مرکز تغییر کاربری داد و به بیمارستان امامخمینی(ره) فعلی مبدل شد. به گفته جویباری زیرساخت و نقشه مرکزی این بیمارستان برای یک مرکز بیماران سرطانی چیده شده و اگر چه بعدها برای تبدیل آن به بیمارستان اصلاحاتی در آن انجام شده و قسمتهایی تکمیل شده، اما هنوز نمیتوان این بیمارستان را یک بیمارستان استاندارد محسوب کرد. وی با اشاره به قدمت بالای ساختمان بیمارستان امامخمینی (ره)، خاطر نشان کرد: ساختار بیمارستان به علت اینکه از ابتدا با طراحی بیمارستان ساخته نشده استاندارد نیست، هر چند که کارهایی برای تعمیر و بهترکردن شکل ظاهری آن انجام شده است. جویباری یادآور شد: اصل ساختمان بیمارستان فرسوده است و هزینه بازسازی بسیار بیشتر از هزینه ساخت بیمارستان جدید میشود، به همین علت وزارت بهداشت به دنبال بازسازی بیمارستان نیست. جویباری با اشاره به تصویب احداث بیمارستان 540 تختخوابی در سفر دوم هیئت دولت به استان گفت: این بیمارستان قرار است جایگزین بیمارستان امامخمینی(ره) فعلی و بیمارستان معتضدی شود که متاسفانه هنوز به علت نبود بودجه ساخت آن آغاز نشده که نیاز به پیگیری جدی از طرف مسئولان دارد. به گفته جویباری به غیر از هزینه ساخت بیمارستان 540 تختخوابی، 200 میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز این بیمارستان نیاز است که با توجه به مصوب بودن ساخت آن مسئولان و نمایندگان استان باید به طور جد تحقق این مصوبه را خواستار شوند. وی وجود بیمارستان 540 تختخوابی را یکی از ضروریات بخش سلامت استان عنوان و خاطر نشان کرد: پیگیری مطالبات سلامت استان نیازمند کار گروهی و نیز جدیت است.
دکتر تورج احمدی جویباری رییس بیمارستان امام خمینی (ره) کرمانشاه در ادامه با اشاره به وضعیت موجود بیمارستان امامخمینی(ره) و با اعلام اینکه این بیمارستان یک بیمارستان 220 تخته است، گفت: از تعداد 220 تخت مصوب این بیمارستان، 165 تخت آن در حال حاضر فعال است. وی بیمارستان امامخمینی (ره) را یک بیمارستان ژنرال عنوان و تصریح کرد: در این بیمارستان بیشتر بخشهای عمومی از جمله داخلی، جراحی عمومی، بخش ENT، چشم، مسمومیت، سوختگی، عفونی و بخشهای دیگر وجود دارد. رییس بیمارستان امامخمینی (ره) کرمانشاه با اشاره به فعالیت 500 پرسنل در بیمارستان امامخمینی (ره) ضریب اشغال تخت در این بیمارستان را زیر 70 درصد اعلام کرد. به گفته جویباری، بیمارستان امامخمینی (ره) کرمانشاه در دو بخش سوختگی و مسمومیت به عنوان مرکز غرب کشور فعالیت میکند. وی همچنین امکانات این بیمارستان را در بخش چشم پزشکی بسیار مطلوب ارزیابی کرد و از وجود تخصص و فوقتخصص چشم در این بیمارستان خبرداد و افزود: در حال حاضر مرکز لیزیک چشم غرب کشور نیز در این بیمارستان قرار دارد. جویباری ICU این بیمارستان را نیز ژنرال عنوان و اظهارکرد: در این بیمارستان شش اتاق عمل وجود دارد، علاوه براینها یک اتاق عمل ویژه موارد سوختگی نیز در آن موجود است که طراحی آن در سال 90 انجام شده است. وی همچنین از تکمیل بخش سوختگی این بیمارستان درسالهای اخیر خبرداد و گفت: این بخش مجهز به اتاق عمل ویژه موارد سوختگی بوده که تقریبا همه عملهای گرافت پوستی در این بخش انجام میشود. جویباری خاطرنشان کرد: قبل از راهاندازی و تکمیل این بخش، بیماران سوختگی با درصد بالا به تهران یا اصفهان منتقل میشدند. وی همچنین یادآور شد: در سالهای اخیر تعداد تختهای ICU این بیمارستان از 9 تخت به 14 تخت افزایش یافته و در کنار آنها یک تخت ایزوله نیز اضافه شده که در مجموع ICU بیمارستان امامخمینی (ره) به بهترین ICU در سطح استان تبدیل کرده است. رییس بیمارستان امامخمینی (ره) کرمانشاه از راهاندازی بخش روانپزشکی با 10 تخت در این بیمارستان خبرداد و اظهارکرد: تا قبل از راهاندازی این بخش، بیماران مسمومیت، خودکشی و سوختگی که نیاز به مشاوره روانپزشک داشتند با هماهنگی دشوار به بیمارستان فارابی منتقل میشدند که خوشبختانه در حال حاضر این بیماران در خود بیمارستان ویزیت میشوند. به گفته جویباری دستگاه سی تی اسکن بیمارستان امامخمینی (ره) که 14 سال پیش خریداری شده حدود یکسال است، خراب است. وی از پیگیری و ارسال نامه به هیئت امنای وزارت بهداشت برای خرید یک دستگاه سی تی اسکن خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر تحریمها و کمبود اعتبار مانع شده تا بتوانیم این دستگاه را که حدود دو میلیارد تومان قیمت دارد، خریداری کنیم.
مراکز درمانی تأمین اجتماعی استان کرمانشاه : دو بیمارستان در شهر کرمانشاه زیر نظر سازمان تامین اجتماعی هستند. بیمارستان شهدا و حضرت معصومه (س)، کلینیک شبانهروزی شماره یک و دو و درمانگاه شبانهروزی در اسلامآباد غرب از جمله مراکز درمانی هستند که زیر نظر این سازمان فعالیت میکنند. در آیندهای نزدیک شاهد افتتاح اورژانس بیمارستان حضرت معصومه (س) خواهیم بود. در حوزه درمان به صورت مستقیم، 2 میلیون و 450 هزار مراجعهکننده در مراکز داشتهایم که این تعداد حدود 200 هزار مراجعهکننده در هر ماه به مراکز درمانی است.27 درصد کل زایمان استان در بیمارستان حضرت معصومه (س) انجام میشود و 6 هزار و 500 زایمان در این بیمارستان صورت گرفته است.
------------------------------------------
پایان