دستگاههای رادیوتراپی فرسوده خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش میدهد
یک متخصص پوست و مو با بیان اینکه استفاده از دستگاههای رادیوتراپی فرسوده، خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش میدهد، گفت: وجود زگیلهای تناسلی، تماس با گازهای شیمیایی، آفتاب سوختگی و تماس مستقیم با آفتاب از مهمترین عوامل بروز سرطان پوست هستند.
دکتر امیرهوشنگ احسانی با اشاره به اینکه در ایران اشعه آفتاب زیاد است و به همین دلیل خطر ابتلا به سرطان پوست بیشتر میشود، افزود: به دلیل نوع پوشش به ویژه در زنان کشور، آثار سرطان پوست معمولا در صورت، گردن و کف دستها که در معرض نور خورشید هستند بیشتر به چشم میخورد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، سرطان سلول پایهای، سنگ فرشی و سلولهای رنگ دانهای را از انواع سرطان پوست دانست و اظهارداشت: بدترین و بدخیم ترین نوع سرطان پوست مربوط به سرطان سلولهای رنگ دانهای است که به بافتهای دیگر بدن آسیبهای جدی وارد میکند و امکان درمان را غیرممکن میسازد.
احسانی نقش وراثت را در بروز سرطان پوست مهم دانست و افزود: افرادی که در طول روز در هوای آزاد کار میکنند مانند کشاورزان بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست هستند.
این متخصص پوست و مو با بیان اینکه استفاده از دستگاههای رادیوتراپی فرسوده، خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش میدهد، گفت: وجود زگیلهای تناسلی، تماس با گازهای شیمیایی، آفتاب سوختگی، وجود زخمهای مزمن در بدن و تماس مستقیم با آفتاب را از مهم ترین عوامل در بروز سرطان پوست دانست.
وی ادامه داد: افرادی که دارای زخمهایی هستند که مدت زیادی طول می کشد تا بهبود یابد و همچنین افرادی که نسبت به دیگران پوست لطیف و روشنتری دارند احتمال ابتلا به این بیماری افزایش مییابد.
احسانی، عمل جراحی را در کاهش و کنترل سرطان پوست یکی از راه حلهای مناسب عنوان کرد و گفت: پرهیز از نور خورشید، مراقبت و درمان زخمهای مزمن، پوشیدن لباسهایی که تمام بدن را از آفتاب محافظت میکند و استفاده از ضدآفتابهای مناسب فصل راهکارهایی هستند که در جلوگیری از بروز سرطان پوست موثرند.
-----------------------------------
پایان