50 مطلب آخر
فنی مهندسی : وجود پارکینگ در بیمارستان ، اجبار یا اختیار؟

شاید بتوان پارکینگ نداشتن بیمارستانها را از مصادیق بی توجهی به حقوق شهروندی عنوان کرد؛ این بی توجهی مشکلات روحی و روانی زیادی را برای مراجعان بیمارستانی فراهم کرده است......................
مدیرکل نظارت بر اعتباربخشی بیمارستانها در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میگوید: اینکه بیمارستانها پارکینگ ندارند برای مراجعه کنندگان بیمارستانی زحمت زیادی ایجاد می کند.......................
 نساختن پارکینگ در بیمارستانها، ضعف شهرسازی است زیرا در شهرسازی ، بیمارستانها را اجبار نکرده ایم  تا پارکینگ داشته باشند.....................
در اعتباربخشی بیمارستانها وجود فضای پارک آمبولانس کنار اورژانس الزامی است و آمبولانس باید بتواند وارد اورژانس شود اگر چنین فضایی وجود نداشته باشد برای بیمارستانها تخلف محسوب می شود......................
مشکل نبود پارکینگ به ویژه در بیمارستانهای پرمراجعه و بیمارستانهایی مانند امام خمینی (ره) و شریعتی تهران بیشتر است. اما  بیمارستان مرکز قلب تهران از منابع اختصاصی خود در حال احداث پارکینگ با ظرفیت 200 دستگاه خودرو است گرچه همچنان پاسخگوی نیازش نخواهد بود .  اکنون طرح توسعه بیمارستان شریعتی با همکاری بانک توسعه اسلامی در دست اجرا است اما یکی از معضلات بزرگ این طرح نیز نبود پارکینگ است...................

تحلیل ما

متن کامل

 

ورود خودرو به بیمارستان ممنوع

 

نبود پارکینگ یا کم ظرفیت بودن فضای پارک خودرو در اغلب بیمارستان های کشور و بویژه بیمارستان های مرجع تهران، مشکلات زیادی را برای بیماران و خانواده های آنان، کارکنان بیمارستانی، دانشجویان و حتی ساکنان برخی محله ها ایجاد کرده است.

 

شاید بتوان نداشتن پارکینگ بیمارستان ها را از مصادیق بی توجهی به حقوق شهروندی عنوان کرد؛ این بی توجهی مشکلات روحی و روانی زیادی را برای مراجعان بیمارستانی فراهم کرده است.

بسیاری از مراجعانی که به بیمارستان های مختلف دولتی یا خصوصی مراجعه کرده اند با مشکل نبود پارکینگ مواجه شده اند اما این مراجعان و بویژه بیماران و خانواده های آنان هنگام مراجعه به بیمارستان آنقدر نگران هستند و با مشکلات متعدد روبرو می شوند که به ناچار خودروی خود را در اولین فضای خالی، پارک می کنند.

جالب است که اطراف این بیمارستان ها نیز عموما تابلوی «حمل با جرثقیلن» نصب شده و مراجعان پس از بازگشت از بیمارستان یا می بینند خودروی آنان توسط جرثقیل برده شده یا با قبض های جریمه مواجه می شوند.

یکی از همراهان بیمار به خبرنگار اجتماعی ایرنا می گوید: پدرم در بخش مراقبت های ویژه یک بیمارستان خصوصی بستری بود و این بیمارستان پارکینگ داشت اما به دلیل ظرفیت کم آن و اینکه خیابان بیمارستان نیز مملو از تابلوهای متعدد «حمل با جرثقیل» بود همواره چند ساعت زودتر به بیمارستان می رفتم تا ظرفیت پارکینگ پر نشود.

یک شهروند تهرانی نیز به خبرنگار ایرنا می گوید: متاسفانه بیمارستان خصوصی به نام «یاس سپید» در محله ما (خیابان حجاب) وجود دارد که پارکینگ ندارد و این مساله مشکلات زیادی را برای ساکنان محله ایجاد کرده است.

وی می افزاید: کارمندان بیمارستان جای پارک خودروی ساکنان محل را می گیرند؛ علاوه بر این اگر بخواهند جسدی را از بیمارستان منتقل کنند این نقل و انتقال در کوچه و از مقابل در اهالی محل صورت می گیرد و شب و نصف شب داد و فریاد و زاری در کوچه طنین انداز می شود.

بسیاری دیگر از شهروندان دیگر نیز در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، بویژه از نبود پارکینگ در بیمارستان های خصوصی کوچک مانند بیمارستان «باهر» یا کمبود ظرفیت پارکینگ بیمارستان های دولتی مانند بیمارستان های «میلاد» و «شهدای تجریشن انتقاد کردند.



** ترافیک شدید مقابل بیمارستان ها نتیجه نبود پارکینگ

مدیرکل نظارت بر اعتباربخشی بیمارستان ها در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می گوید: اینکه بیمارستان ها پارکینگ ندارند برای مراجعه کنندگان بیمارستانی زحمت زیادی ایجاد می کند.

«سجاد رضوی» می افزاید: نبود پارکینگ در بیمارستان ها موجب می شود به علت پارک های دوبله برای پیاده کردن بیماران جلوی در بیمارستان، ترافیک سنگینی در خیابان ایجاد شود.



** برنامه ای برای ایجاد پارکینگ در بیمارستان ها نداریم

مدیرکل نظارت بر اعتباربخشی بیمارستان ها در وزارت بهداشت می گوید: برنامه ای برای ایجاد پارکینگ در بیمارستان ها نداریم چون به صورت کلی در این مورد در برنامه های شهرسازی، بحثی نشده است.

رضوی، این پرسش را مطرح می سازد که مگر مراکز پرترددی مانند پاساژها و بازارها، پارکینگ دارند.

وی در پاسخ به سووال مبنی بر متفاوت بودن ماهیت کار بیمارستان و بازار، می افزاید: نساختن پارکینگ در بیمارستان ها، ضعف شهرسازی است زیرا در شهرسازی، بیمارستان ها را اجبار نکرده ایم پارکینگ داشته باشند و دو طبقه از ساختمان خود را به این امر اختصاص دهند.



** وجود فضای پارک آمبولانس کنار اورژانس الزامی است

مدیرکل نظارت بر اعتباربخشی بیمارستان ها در وزارت بهداشت با تاکید براینکه وجود فضای پارک آمبولانس کنار اورژانس الزامی است، می افزاید: آمبولانس باید بتواند وارد اورژانس شود اگر چنین فضایی وجود نداشته باشد برای بیمارستان ها تخلف محسوب می شود.

رضوی می گوید: اگر بیمارستانی فضای پارک آمبولانس نداشته باشد از بیمارستان می خواهیم که این فضا را ایجاد کند؛ آمبولانس باید کمترین فاصله حمل و نقل تا اورژانس را داشته باشد.

وی تصریح می کند: با این وجود فضای پارک خودروی غیراورژانسی را در هیچ بیمارستانی تعریف نکرده ایم؛ بیماران غیراورژانسی می توانند برای تردد به بیمارستان از وسائط نقلیه عمومی مانند مترو و اتوبوس استفاده کنند.

رضوی تاکید می کند: باید برای جا دادن خودروهای ارباب رجوع در تمام مراکز در بحث شهرسازی، تدبیری اندیشیده شود.



** ایجاد پارکینگ در بیمارستان ها نیازمند مشارکت همگانی

معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره نبود پارکینگ در بیمارستان های دولتی نیز می گوید: این مساله به علت قدمت زیاد بیمارستان ها است؛ اما بخش خصوصی می تواند وارد این امر شود و برای بیمارستان ها پارکینگ ایجاد کرده و از منافع آن استفاده کند.

«محمود بیگلر» می افزاید: افرادی مانند کارکنان بیمارستانی و دانشجویان، خریدار خدمات پارکینگی خواهند بود بنابراین بخش خصوصی می تواند در این زمینه سرمایه گذاری کند.

وی تاکید می کند: برای رفع مشکل کمبود پارکینگ باید مشارکت شکل گیرد زیرا اگر این مهم نحقق نیابد، پاسخگویی در این زمینه نیز اتفاق نخواهد افتاد

 

 

 

بیمارستان های 70 ساله بدون پارکینگ

 

معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: اغلب بیمارستان های دولتی تهران قدمتی 70 ساله دارند و با این وجود در حال ادامه خدمت رسانی هستند و حتی برخی از آنها پارکینگ هم ندارند.

 

ˈمحمود بیگلرˈ  افزود : در برخی بیمارستان ها فضای مناسب برای ایجاد پارکینگ نداریم. پارکینگ های سطحی هم که در بقیه بیمارستان ها وجود دارد، محدود است و ظرفیت آن صرفا در حد اعضای هیات علمی و افرادی است که امدادهای درمانی را انجام می دهند.

وی خاطر نشان کرد: مشکل نبود پارکینگ به ویژه در بیمارستان های پرمراجعه و بیمارستان هایی مانند امام خمینی (ره) و شریعتی تهران بیشتر و در مراکز درمانی خارج شهر کمتر است.

معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: بیمارستان مرکز قلب تهران از منابع اختصاصی خود در حال احداث پارکینگ با ظرفیت 200 دستگاه خودرو است اما پاسخگوی نیازها نیست.

بیگلر گفت: اکنون طرح توسعه بیمارستان شریعتی با همکاری بانک توسعه اسلامی در دست اجرا است تا تخت های فرسوده آن را جایگزین کنیم اما در صورت اجرای این طرح و توسعه این بیمارستان یکی از معضلات بزرگ ما نبود پارکینگ است.

وی افزود: برای رفع کمبود پارکینگ با مجموعه ها و سرمایه گذارهای مختلف رایزنی کردیم تا در این قضیه همکاری کنند؛ ما می توانیم به عنوان خریدار خدمت در این مساله با آنها مشارکت کنیم.

بیگلر گفت: همچنین برای عقد قراردادهای مشارکتی با شهرداری رایزنی هایی انجام شده و علاوه بر آن با تیم های سرمایه گذاری دیگری نیز مذاکراتی در حال انجام است؛ می خواهیم در این زمینه حمایت خیران را نیز جلب کنیم.

-----------------------

پایان

منبع : ایرنا تاریخ : ۱۳۹۲/۱۰/۲۲ تعداد بازدیدکنندگان : 4478

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 6937
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 9007
بازدید امسال : 804490
بازدید کل : 37171563

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش