دولت توان ساخت و تجهیز سریع بیمارستانهای بزرگ را ندارد/خیرین ورود کنند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: دولت توان ساخت و تجهیز سریع بیمارستانهای بزرگ را ندارند، از خیرین میخواهیم در این زمینه و نیز تأمین هزینه داروی بیماران و کمک به پژوهشهای کاربردی به میدان بیایند.
علی جعفریان در همایش تجلیل از خیرین سلامت که در تالار امام مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) برگزار شد، خاطرنشان کرد: در همه دنیا خیرین سلامت در امر درمانی کمک میکنند و وقفهای درمانی به نام واقفان ثبت میشود. که این مسئله سبب پیشرفت این کشورها و رفع نیازمندیهای آنها شده است.
وی ادامه داد: یکی از معتبرترین بیمارستانهای آمریکا در 10 طبقه توسط یک خیر ساخته شده و فونداسیون آن به شکلی است که تا 60 طبقه قابل ارتقاء است به طوری که چند سال بعد خیری دیگر 10 طبقه به این بیمارستان اضافه کرده است.
جعفریان با اشاره به روند پیشرفت بیمارستانهای دولتی که خیرین به آن ورود کردهاند، گفت: پروژه بیمارستان رازی که دانشگاه علوم پزشکی تهران قصد فروش آن را داشت به همت خیرین به سمتی میرود که بنای فیزیکی مناسبی پیدا کند یا بیمارستان امیراعلم با قدمتی 60 ساله با کمبود فضای فیزیکی مواجه بود و اکنون با اهدای ساختمانی که در اختیار بیمارستان قرار گرفته تا حدی مشکل آن برطرف شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر اینکه دولت قادر به انجام پروژههای بسیار گسترده به سرعت نیست، افزود: اکنون بیمارستانی به نام مهدی کلینیک به عنوان پروژهای 800تختخوابی در داخل مجتمع بیمارستان امام خمینی(ره) در حال احداث است که دولت قادر به انجام چنین پروژههایی نیست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به این نکته اشاره کرد که خیرین علاوه بر ساخت مراکز درمانی میتوانند در امر تأمین دارو و هزینههای درمانی بیماران نیازمند وارد شوند، چرا که اکنون دارو رقم قابل توجهی برای اینگونه بیماران در پی دارد که امکان پرداخت آن را ندارند و به همین جهت کار درمان را نیمهکاره رها میکنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: همچنین ورود خیرین در توسعه شبکههای بهداشت میتواند مؤثر باشد چرا که امر پیشگیری در این شبکهها اتفاق میافتد که حتی میتوانیم بحث سلامت روان را در این شبکهها به عنوان امری پیشگیرانه از سایر بیماریها گسترش دهیم.
جعفریان گفت: هیچوقت این موضوع تبیین نشده که اگر روی پژوهشهای لازم سرمایهگذاری کنیم، تا حد زیادی نیازهای درمانی را برطرف کردهایم. میتوان نظر خیرین را به این حوزه نیز معطوف کرد. از طرفی دیگر استفاده از ظرفیت خیرین سلامت در حوزه نیازهای دانشجویان حوزه پزشکی میتواند مؤثر باشد چرا که تأمین خوابگاه و مسائل شبیه به این در تهران برای دانشجویانی که اغلب از شهرهای دیگر میآیند یک دغدغه است.
---------------------------
پایان