فارابی جدید ساخته می شود
صبح امروز با حضور وزیر بهداشت بخشهای جدید بیمارستان فارابی به بهرهبرداری رسید و کلنگ مرکز آکادمیک چشم پزشکی این بیمارستان به زمین زده شد.
گزارش وضعیت موجود : دکتر جباروند رئیس بیمارستان فارابی در مراسم افتتاح بخشهای جدید بیمارستان فارابی گفت: روزانه حدود 3000 نفر به بیمارستان فارابی مراجعه میکنند و تقریبا روزانه 380 تا 420 عمل جراحی در این بیمارستان صورت میگیرد. وی افزود: اورژانس بیمارستان فارابی پناهگاه مصدومان چشم پزشکی در سطح کشور است و تمام مراجعه کنندگان به اورژانس سریعا پذیرش و تحت عمل جراحی قرار میگیرند. جباروند درباره مباحث آموزشی بیمارستان فارابی نیز گفت: این بیمارستان حدود 80 دستیار چشم پزشکی و حدود 20 نفر در سطح فلو، تربیت میکند. حدود 60 درصد از اساتید این بیمارستان نیز به صورت تمام وقت فعال هستند. وی افزود: بیمارستان فارابی کیفیت خدمات درمانی را در سطح بالایی ارائه میدهد و میزان عوارض حین و پس از عمل جراحی در این بیمارستان به حداقل ممکن رسیده به طوری که میزان شکایتها از این بیمارستان نسبت به سایر مراکز بسیار کم است و همین امر باعث شده که این بیمارستان مورد تشویق سازمان نظام پزشکی و همچنین پزشکی قانونی قرار بگیرد. رئیس بیمارستان فارابی ادامه داد: در این بیمارستان تعرفههای درمانی به صورت کامل رعایت میشود و حتی یک ریال هم زیرمیزی از بیمار دریافت نمیشود. سال گذشته 400 میلیون تومان برای بیماران بی بضاعت هزینه شد که 200 میلیون تومان آن توسط خیرین و مابقی توسط بیمارستان پرداخت شد. وی حجم زیاد مراجعه کنندگان به این بیمارستان را مورد اشاره قرار داد و گفت: با توجه به آمار بالای مراجعه کنندگان بخشهای جدید در این بیمارستان در نظر گرفته شده است. امروز اتاق عملی با هشت تخت جراحی به بهره برداری میرسد و به این ترتیب تعداد اتاقهای عمل به 37 تخت عمل جراحی میرسد. به دنبال این امر میتوان میزان اعمال جراحی را روزانه به 500 نفر رساند. همچنین آمادگی داریم که میزان عمل جراحی در یک روز را به 800 بیمار افزایش دهیم.
پروژه پیش بینی شده برای آینده: امروز با حضور وزیر بهداشت، کلنگ مرکز آکادمیک چشم پزشکی بیمارستان فارابی در این بیمارستان نیز به زمین زده شد. به گفته رئیس بیمارستان فارابی این مجموعه 37 هزار متر مربع فضا و 140 تخت بستری و 28 اتاق عمل جراحی خواهد داشت که پس از بهرهبرداری، تمامی آموزشها در آنجا انجام خواهد شد. جباروند گفت: این مرکز طی سه تا چهار سال آینده به بهرهبرداری میرسد. طرح پیش بینی شده که در محل کنونی بیمارستان فارابی اجرا خواهد شد، در آینده به عنوان مرکز آکادمیک چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران فعالیت خواهد کرد
طرحهای افتتاحیه امروز برای بهره برداری : امروز مجموعه اتاق عمل چهار بیمارستان با ظرفیت هشت تخت، ساختمان جدید پذیرش مرکزی بیمارستان، اتاق عمل تزریق اوستین (نوعی آمپول بیماری های چشم) ، درمانگاه مشاوره قبل از عمل ، درمانگاه اکولار سرفیس (نوعی پروتز) و درمانگاه اکولوپلاستی (پلاستیک و ترمیمی چشم) افتتاح و به بهره برداری رسید. امروز همچنین اتاق عملی با هشت تخت جراحی به بهره برداری رسید که با راه اندازی آن، تعداد تخت عمل جراحی این بیمارستان به 37 تخت می رسد و از این به بعد می توان جراحی های چشم را برای 500 نفر در روز انجام داد. بیمارستان فارابی به عنوان قطب چشم پزشکی کشور روزانه به سه هزار نفر خدمات ارائه می کند و تقریبا 380 تا 420 جراحی چشم روزانه در این بیمارستان انجام می شود. جباروند افتتاح اتاق عمل ویژه برای تزریق داخل چشمی، آواستین و لیزرتراپی نوزادان را مورد اشاره قرار داد و گفت: بخش انکولوژی چشم و همچنین واحد مشاوره قبل از عمل نیز راه اندازی خواهند شد. راهاندازی بخش پذیرش بیمارستان با 16 لاین واحد مشاوره قبل از عمل و اقدامات قبل از جراحی در یک بخش از دیگر واحدهایی است که به گفته رئیس بیمارستان فارابی از امروز وارد مدار خدمات درمانی شد.
دکتر سید حسن هاشمی وزیر بهداشت در مراسم افتتاح بخشهای جدید بیمارستان فارابی، گفت: فارابی برای ما، مجموعهای است از خاطرهها چراکه چند دهه از روزهای خوبمان را در اینجا گذراندهایم. وی با ابراز دلتنگی برای حضور در محیطهای علمی و پژوهشی، ادامه داد: قسمت آن بود که بخشی از عمرم را به دنیای سیاستمداران وارد شوم. ما هر چه از محیطهای علمی و پژوهشی فاصله میگیریم، دلمان بیشتر تنگ میشود و در عین حال قدردان فرصتهایی میشویم که در آن زندگی کردهایم. عالم سیاست و مدیریت کلان عالم خاصی است که شاید خیلی از ماها با آن بیگانه باشیم و آن را دوست نداشته باشیم.
وزیر بهداشت به شرایطی که دولت یازدهم کشور را تحویل گرفت اشاره کرد و گفت: دولت در شرایط بدی کشور را تحویل گرفت و البته در همین مدت کوتاه قدمهای موثری چه در حوزه داخلی و چه در حوزه خارجی برداشته است. در ابتدای کار دولت نرخ تورم 44 درصد و نرخ ارز هم که لجام گسیخته بود و سکه نیز وسیلهای شده بود برای تجارت روزانه، کمبودهایی هم در ارزاق عمومی و مایحتاج کلی کشور وجود داشت. وی در این باره افزود: دولت توانست در همین مدت، تورم را مهار کند؛ به طوری که ماهانه بیش از یک و نیم درصد تورم کاهش یافت. همچنین دولتی به سمتی حرکت میکند که بتواند کشور را از رکود اقتصادی خارج کند. وزیر بهداشت به اقدامات انجام شده در بخش سیاست خارجی طی مدت زمانی که از فعالیت دولت یازدهم میگذرد، اشاره کرد و ادامه داد: با هماهنگی کامل سران قوا، در بخش سیاست خارجی نیز قدمهای موثری برداشته شده است. اگرچه دولت در این بخش مظلوم است و برخی اظهارنظرها منصفانه نیست. این درحالیست که در این زمینه همه قوا با هم تصمیم میگیرند. بالاخره کشور و سفره مردم باید اداره شود. وی در این باره ادامه داد: خبرهایی که در این زمینه بعضا در برخی خبرگزاریها میبینم، آدم را غصهدار میکند. این موضوع دو بخش را شامل میشود؛ بخشی که از روی جهل است و بخشی هم که از روی عمد و عناد. امیدواریم افرادی که میتوانند، به دولت کمک کنند. کسانی هستند که برای کمک آمدهاند و قصد و غرضی ندارند، احساس کردهاند که کشور در این مقطع به کمک نیاز دارد و به همین دلیل با اخلاص و بدون هیچ منتی پا در رکاب کردهاند و انتظار آن است که دیگران نیز کمکشان کنند.
وزیر بهداشت درباره انتظاراتش از بیمارستان فارابی نیز گفت: انتظارم آن است که این بیمارستان به انجام اقدامات خاص بپردازد. لازم است دکتر جعفریان، رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران مسیری اتخاذ کنند که گسترش کمی نداشته باشیم. چرا که در دورهای سیاستگزاران سهم سلامت را ندادند و بیمارستانها اصرار کردند که خودشتان به دنبال ایجاد درآمد باشند و همین امر شد بلای جان بیمارستانها و مردم.
وی تاکید کرد: در مراکز دانشگاهی آنچه که از همه مهمتر است، محصول است و پس از آن هم اعضای هیات علمی و اقدامات فاخری که میتوانند به بشریت عرضه کنند. باید زمینهای فراهم شود که به بخشهای آموزشی و پژوهشی توجه بیشتری شود. از دهه هفتاد آرزویم همین بود. بنابراین انتظار آن است که بیمارستان فارابی خدمات خاص ارایه دهد؛ چراکه همین اقدامات میتوانند فارابی رادر صفحه تاریخ علمی کشور ماندگار کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گفت : متوسط سن بیمارستانهای این دانشگاه 45 سال است و به جز مرکز قلب تهران و مرکز طبی کودکان بقیه مربوط به سالهای قبل و نامناسب هستند . علی جعفریان در مراسم افتتاح بخشهای جدید بیمارستان فارابی و کلنگ احداث بیمارستان جدید که با حضور وزیر بهداشت برگزار شد گفت: تعداد زیادی از بیماران ارجاعی از همه جای کشور با مشکلات پیچیده چشمی به بیمارستان فارابی مراجعه میکنند و طبق آمار ما این بیمارستان در سال 91، حدود 480 هزار مراجعه سرپایی داشته است. وی ادامه داد: مراجعه روزی 2 تا 3 هزار بیمار چیزی نیست که به راحتی در فضای درمانی قابل اداره باشد. همچنین ظرفیتهای زیادی در همه سطوح دانشگاه علوم پزشکی تهران وجود دارد که اگر خوب حمایت شوند و منابع لازم در اختیارشان قرار گیرد منجر به کارهای بزرگی میشود. جعفریان با بیان اینکه تا 20 سال پیش برخی بیماران در حوزه چشم به خارج اعزام میشدند افزود: اکنون با توجه به پیشرفت چشمپزشکی به ویژه در بیمارستان فارابی به جایی رسیدهایم که به سادگی این اتفاق نمیافتد ولی از طرف دیگر باید توانمندیهایمان را هدایت کنیم. رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران وضعیت نامناسب ساختار فیزیکی دانشگاه علوم پزشکی تهران را یکی از موانع عنوان کرد و گفت: متوسط سن بیمارستانهای ما 45 سال است که به جز مرکز قلب تهران و مرکز طبی کودکان بقیه مربوط به سالهای قبل است که محدودیت ایجاد میکند. وی تصریح کرد: البته ساختار فیزیکی همه چیز نیست ولی با حجم خدمات و تنوع زیاد آن ضرورت است.
---------------------------------
پایان