50 مطلب آخر
چند پروژه : وضعیت پروژه های بیمارستانی همدان ، نهاوند ، قلب فرشچیان

تحلیل ما

متن کامل

 

استان همدان با جمعیت یک میلیون و 700 هزار نفری با کمبود مراکز درمانی و تخت بیمارستانی مواجه است به طوری که در این شهرستان برای هر 1400 نفر یک تخت بیمارستانی وجود دارد در حالی که طبق استانداردهای درمانی باید برای هر 650 نفر یک تخت بیمارستانی وجود داشته باشد. بر همین اساس  کمبود تخت‌های بیمارستانی نخستین معضل درمانی و کمبود فضای فیزیکی نیز دومین معضل درمانی در استان همدان است چراکه از روزی که کلنگ احداث بیمارستانی زده می‌شود تا روزی که بیمار روی تخت بستری می‌شود سال‌ها طول می‌کشد.

 

 

 

در استان همدان 22 بیمارستان وجود دارد

در استان همدان 22 بیمارستان وجود دارد که از این تعداد 16 بیمارستان زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی و شش بیمارستان نیز غیردانشگاهی است. بیمارستان‌های غیردانشگاهی استان همدان نیز شامل بیمارستان‌های ارتش، تأمین اجتماعی و بیمارستان‌های خیریه و خصوصی فعال در این استان است. در مرکز استان همدان نیز پنج بیمارستان دانشگاهی شامل بیمارستان‌های بعثت، اکباتان، فاطمیه، فرشچیان و شهید بهشتی فعال است که از بیمارستان‌های آموزشی درمانی دانشگاه محسوب می‌شوند.در مجموع تعداد تخت مصوبی که در این بیمارستان‌ها از نظر قوانین و مقررات وزارتخانه پیش‌بینی شده یک‌هزار و 600 تخت بیمارستانی است در حالی که با توجه به نبود فضای فیزیکی مناسب برای بهره‌برداری از این تعداد تخت در همدان، در حال حاضر تنها یک‌هزار و 208 تخت فعال در پنج بیمارستان دانشگاهی مرکز استان همدان وجود دارد.  ضریب اشغال تخت‌های بیمارستانی همدان در پنج بیمارستان دانشگاهی همدان در مجموع 74 درصد  گزارش شده که از استاندارد کشوری که حدود 60 درصد است، بسیار بالاتر است. بررسی وضعیت بیمارستانی شهرستان های استان همدان نیزبیانگر آنست که11 بیمارستان در شهرستان‌های استان همدان وجود دارد که بیمارستان‌های درمانی هستند اما به واسطه وجود دانشکده در دو شهر اسدآباد و نهاوند معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی پیگیر مباحث آموزشی ـ درمانی شدن بیمارستان‌های مستقر در این دو شهرستان است. در مجموع 982 تخت مصوب در این 11 بیمارستان پیش‌بینی شده که به دلیل فرسودگی برخی بیمارستان‌ها، 844 تخت فعال در شهرستان‌های استان وجود دارد و ضریب اشغال تخت آنها در سال گذشته 61 درصد بوده است. شش بیمارستان غیردانشگاهی استان همدان نیز بیمارستان های آتیه(مربوط به تأمین اجتماعی)، بیمارستان 557 ارتش، بیمارستان بوعلی و بیمارستان شهید مطهری است که این چهار بیمارستان در مرکز استان و شهر همدان قرار دارند و بیمارستان پایگاه هوایی نوژه کبودراهنگ و بیمارستان دکتر غرضی در ملایر واقع شده است. مجموع این شش بیمارستان غیردانشگاهی نیز 766 تخت مصوب دارد که 474 تخت در آنها فعال است و ضریب اشغال تخت آنها نیز 58 درصد در سال گذشته بوده است. در حال حاضر کمبود تخت‌های بیمارستانی به عنوان نخستین معضل درمانی استان همدان تلقی می‌شود و کمبود فضای فیزیکی در اختیار نیز به شدت آزار دهنده است.  در فصل زمستان که برخی بیماری‌های عفونی و مسری بیشتر می‌شوند، سیستم درمانی همدان به شدت با کمبود تخت به ویژه در بخش‌های داخلی مواجه می شود، گاهی اوقات پیش می‌آید که برای بستری بیماران با تشخیص بستری اورژانس تخت وجود ندارد و حتی تخت‌هایی که به صورت اضافه بر سازمان استفاده می شود نیز جوابگو نیست و بر اساس این وضعیت، بیماران باید چند ساعت در اورژانس منتظر بمانند تا تختی خالی شود.

 

 

پروژه های بیمارستانی در دست احداث:

در حال حاضر بیمارستان 200 تختخوابی قلب فرشچیان، بیمارستان 220 تختخوابی اکباتان، بیمارستان 160 تختخوابی نهاوند، بیمارستان 96 تختخوابی تویسرکان، بیمارستان 64 تختخوابی اسدآباد و بیمارستان 64 تختخوابی بهار در حال احداث است. در مجموع 840 تخت در استان همدان در حال احداث است که 456 تخت آن در شهر همدان و 384 تخت آن نیز در سایر شهرستان‌های استان همدان واقع شده است.  بیمارستان 220 تختخوابی اکباتان، بیمارستان 64 تختخوابی بهار، بیمارستان 96 تختخوابی تویسرکان و بیمارستان 160 تختخوابی نهاوند در سال 92، بیمارستان 64 تختخوابی اسدآباد که توسعه بیمارستان فعلی است و در کنار آن ساخته می‌شود نیز در سال 93 وارد چرخه درمانی می‌شود.  وزارت راه و شهرسازی  بیش از 60 میلیارد ریال اعتبار در سال جاری برای ساخت و راه اندازی بیمارستان های استان اختصاص داده شد. از این میزان اعتبار 20 میلیارد ریال به بیمارستان نهاوند، 20 میلیارد ریال به بیمارستان اکباتان همدان، 10 میلیارد ریال به بیمارستان تویسرکان و 12 میلیارد ریال به بیمارستان بهار اختصاص داده شده است.

 

 

پیشرفت 95 درصدی ساخت بیمارستان قلب فرشچیان همدان

کلنگ‌زنی بیمارستان فرشچیان در سال 87 آغاز شده و تنها پروژه بیمارستان در کشور است که با مشارکت خیر صورت گرفته و در حال انجام است. تاکنون 17 میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده و برای پرداخت حساب پیمانکار و اتمام ساختمان نیازمند 15 میلیارد تومان هستیم. خرید تجهیزات بیمارستان قلب فرشچیان نیازمند 70 میلیارد تومان نیاز دارد و در حالت متوسط  25 میلیارد تومان  نیاز هست تا کار خرید و نصب تجهیزات به اتمام برسد .  بیمارستان قلب فرشچیان همدان توسط مرحوم محمدعلی فرشچیان و به‌صورت پروژه 40درصد توسط خیر و 60 درصد توسط دانشگاه علوم ‌پزشکی همدان، اجرا شده است. مرحوم فرشچیان تا سال 88، 40درصد تعهد خود را که شامل 12میلیارد تومان می‌شد به‌صورت کامل پرداخت کرد و پروژه را به دانشگاه علوم‌ پزشکی تحویل داد اما از آن سال به بعد کار در این پروژه کند پیش می‌رود. همچنین از آغاز برای تجهیز بیمارستان فرشچیان، تصمیم گرفته شد که 50درصد تجهیزات و پرسنل مورد نیاز آن از طریق بیمارستان قلب و عروق اکباتان تأمین ‌شود. طرح بیمارستان قلب فرشچیان با 25 هزار متر مربع زیر بنا در 9طبقه، و تجهیزاتی همچون ام آر آی، آنژیوگرافی، سی تی اسکن، گاما اسکن هر کدام یک دستگاه، انواع اکوکاردیوگرافی، پمپ های جراحی قلب باز، دستگاه اکسیژن ساز و امحای زباله، تجهیزات چهارگانه، دستگاه های رادیولوژی، و تجهیزات بخش های ویژه با 140 تخت تخصصی و فوق تخصصی است.این بیمارستان در گام نخست شامل 140 تختخواب از جمله 100 تخت معمولی، 10 تخت آی سی یو و 30 تخت سی سی یو است که این میزان ظرفیت در مرحله دوم به220 تخت افزایش می یابد.  در سال گذشته مبلغ سه ميليارد و500 ميليون تومان به پروژه بيمارستان قلب فرشچيان تخصيص يافت كه در سال جاري نيز شش ميليارد و800 ميليون تومان ديگر تخصيص يافته است.  درحالي كه درسال گذشته و قبل از نوسانات ارزي مبلغ 18 ميليارد تومان براي پايان يافتن پروژه نياز بود اين مبلغ هم اكنون به 24 ميليارد تومان رسيده است.  نيمي از تجهيزات اين بيمارستان از بيمارستان اكباتان همدان به این مرکز منتقل خواهد شد و بيمارستان قلب اكباتان در مجموع در بيمارستان قلب فرشچيان متمركز مي شود. با بهره‌برداری از این بیمارستان بیش از 200 نفر نیرو فقط در بخش‌های خدمات به غیر از دکتر و پرستار شاغل خواهند شد 

 

 

 

بیمارستان 160 تختخوابی نهاوند

 مبلغ دو میلیارد تومان اعتبار برای خرید وسایل و تجهیزات پزشکی بیمارستان دولتی  160 تختخوابی نهاوند در اختیار دانشگاه علوم پزشکی استان همدان قرار گرفته است. عملیات ساخت بیمارستان جدید نهاوند بدون وقفه در حال انجام است و تا کنون 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که پیش بینی می شود تا نیمه اول سال آینده به بهره برداری برسد.  سیستم برق کشی، فاضلاب و تعبیه هوا، عملیات کاشی کاری و سرامیک و نما کاری بیمارستان در مراحل پایانی قرار دارد و پیمانکار طرح برای ادامه کار در شرایط حاضر مشکل مالی ندارد.  مکاتبات و اقدامات قانونی برای تصویب چارت سازمانی و تأمین نیروی انسانی بیمارستان دولتی نهاوند با مسئولین دانشگاه علوم پزشکی همدان و وزارت بهداشت و درمان انجام شده است تا برای بهره برداری از بیمارستان مذکور مشکلی در جذب نیروی انسانی و درمانی وجود نداشته باشد. احداث بيمارستان 160 تختخوابي نهاوند شامل زير بناي 13 هزار متر مربع اسكلت بتني و سطح اشغال شش هزار و 300 متر مربع با نماي سنگ گرانيت است. تکمیل بیمارستان 160 تخت خوابی نهاوند نیازمند 16 میلیارد تومان اعتبار است. برای تسهیل و شتاب در روند ساخت بیمارستان موافقت مسئولان برای فروش اوراق مشارکت اخذ شده است. با راه اندازی بیمارستان 160 تختخوابی نهاوند مشکلات بهداشت و درمان منطقه نهاوند رفع خواهد شد و شهرستان نهاوند دارای دو بیمارستان استاندار  با تجهیزات کامل پزشکی خواهد بود. 

 

 

 

پروژه های جنبی دیگر:

 دانشگاه علوم پزشکی همدان در حال ساخت  بخش سوختگی  در بیمارستان بعثت همدان است و برای آن 36 تخت در نظر گرفته شده و در حال انجام است. همچنین  تأسیس بیمارستان ویژه بانوان حداقل در مرکز استان‌ با توجه به تعداد قابل توجه پزشکان زن در استان‌ از مصوبات دیگر در استان است .اختصاص 24 تخت ICU دستگاه تنفس مصنوعی (ونتیلاتور)، مونیتور قلبی، در بیمارستان بعثت که فضای مورد نیاز برای استقرار آن‌ها فراهم شده، نیز جزو برنامه‌ها میباشد.

 

 -----------------------------------

پایان

منبع : مهر + فارس + ایرنا + ایسنا تاریخ : ۱۳۹۲/۱۱/۱۴ تعداد بازدیدکنندگان : 4327

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 4931
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 7001
بازدید امسال : 802484
بازدید کل : 37169557

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش