افتتاح بخش اورژانس بیمارستان تخصصی زنان و زایمان فاطمیه
بخش اورژانس بیمارستان زنان و زایمان فاطمیه همدان با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان و رئیس بیمارستان فاطمیه افتتاح شد. مدیر بیمارستان زنان و زایمان فاطمیه در این افتتاحیه اظهار داشت: این بخش، بخش سرپایی و بستری بیمارستان فاطمیه است که با توجه به وضعیت موجود بیمارستان جوابگوی بیمارستان نبود. وی با بیان اینکه این پروژه از سال 90 شروع شد، گفت: 150 میلیون تومان برای ساختمان آن و 50 میلیون تومان نیز برای تجهیز هزینه شده و تجهیزات قبلی هم به این قسمت منتقل شده است. زهره آبآبزاده تصریح کرد: این بخش دارای 240 متر مربع زیربنا، 10 تخت بستری و 6 تخت معاینه است که به صورت شبانهروزی بیماران را زیر پوشش دارد. وی اذعان داشت: بیمارستان فاطمیه با توجه به اینکه خدمات تخصصی و فوق تخصصی زنان را انجام میدهد علاوه بر اینکه کل استان را پوشش میدهد، از استانهای همجوار مانند زنجان، کرمانشاه و خرمآباد به این بیمارستان انتقال بیمار انجام میشود. مدیر بیمارستان زنان و زایمان فاطمیه بیان کرد: تمام خدمات زنان سطح 3 که در خصوص خدمات تخصصی و فوق تخصصی زنان، جراحی و مشکلات زنان در این بیمارستان انجام میشود. وی گفت: بیمارانی که در این بخش ویزیت میشوند به بخش اصلی بیمارستان منتقل میشوند.
ان.آی.سی.یو» بیمارستان کوثر قزوین افتتاح شد
با حضور نایبرئیس مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان استانی بخش «ان.آی.سی.یو» (بخش مراقبتهای ویژه نوزادان) در مرکز آموزشی درمانی کوثر قزوین افتتاح شد. در مراسمی با حضور حجتالاسلام سید محمدحسن ابوترابیفرد، مرتضی روزبه استاندار، سعید میربها فرماندار، علیاکبر زینالو، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قزوین و جمعی از مسئولان استانی بخش «ان.آی.سی.یو» مرکز آموزشی درمانی کوثر شهر قزوین افتتاح شد. در این طرح با توجه به فرسوده بودن ساختمان این مرکز ابتدا یک سازه سبک روی ساختمان قدیمی ساخته شده و سپس بخش «ان.آی.سی.یو» روی ساختمان قدیمی بازسازی شده است. برای اجرای کل این طرح 370 میلیون تومان اعتبار صرف شده و تجهیز آن هم با صرف یک میلیارد ریال اعتبار صورت گرفته است. پیش از این در کل استان تنها پنج تخت «ان.آی.سی.یو» وجود داشت که با افتتاح این طرح تعداد آنها به 15 مورد افزایش یافت. در این بخش 18 نفر نیروی انسانی مشغول فعالیت هستند و بناست ساختمان دیگری به مرکز کوثر الحاق شود؛ اما تا آن زمان در هر نقطه از استان که مادر و نوزاد نیاز به مراقبت سطح 3 داشته باشند، میتوانند به این مرکز مراجعه کنند و تحت مراقبت قرار بگیرند. به گفته فاطمه سمیعی رئیس مرکز آموزشی درمانی کوثر قزوین بخش «ان.آی.سی.یو» در این مرکز هنوز به تجهیزاتی مانند ونتیلاتور پرتابل نوزاد، دستگاه سونوگرافی ویژه نوزادان و ترالی احیای نوزادان نیاز دارد که در این خصوص فهرستی از این تجهیزات به خیرین سلامت ارائه شده است تا در صورت امکان دست کمبخشی از نیازهای فعلی و اولویتدار این بخش از سوی خیرین تأمین شود. مرتضی حبیبی، فوق تخصص نوزادان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز در این مراسم، اظهار کرد: مراقبتهای سطح 1 ویژه نوزادانی است که مشکل تنفسی خاصی ندارند و در سطح دو نوزادانی مراقبت میشوند که مشکل تنفسی خفیف دارند؛ اما تنفس از طریق لوله برای آنان انجام نمیشود؛ بلکه اکسیژن مورد نیاز با فشار وسیله دیگری وارد ریه نوزاد میشود. وی افزود: در مراقبتهای سطح 3 نیز برای رفع مشکل تنفسی نوزادان از روش لولهگذاری استفاده میشود و به طور معمول تکامل نوزاد و رفع مشکل وی 48 ساعت به طول میانجامد
اتاق عمل و جراحی زنان و زایمان بیمارستان دیلم راهاندازی میشود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: بخشهای اتاق عمل و جراحی زنان و زایمان بیمارستان دیلم تا اردیبهشت سال آینده راهاندازی میشود. وی اظهار داشت: از زمانی که مجوز بیمارستان دیلم در سال 85 صادر شد متاسفانه به علت پیگیری ساخت بیمارستان که باید کمیسیون ماده 215 آن از سازمان برنامه و بودجه سابق گرفته میشد این بیمارستان از محل اعتبارات استان، شهرستان و همچنین توسط خیرین ساخته شد. وی بیان داشت: به علت نبود اعتبارات کافی ملی اجرای پروژه به همین صورت که ملاحظه میفرمایید ادامه دارد و به همین دلیل هم نتوانستیم به علت کمبود فضای فیزیکی متخصصان را جذب کنیم. حیدری افزود: با توجه به اقدامات صورت گرفته یک سری اعتباراتی از طرف استان وخیرین برای توسعه فضای فیزیکی پروژه مذکور در دست انجام است، این بیمارستان دارای دو رشته تخصصی است و الان هم پیشنهاد میکنیم اگر این اقدامات به صورت کوتاه مدت صورت بگیرد ما قادر خواهیم بود تا اردیبهشت ماه رشتههای تخصصی دیگری از جمله جراحی و زنان و زایمان و بیهوشی را درشهرستان دیلم راه اندازی کنیم. وی گفت: با تماسهایی که با وزارتخانه داشتیم توانستیم این قول را بگیریم که تا اردیبهشت ماه این رشتهها را در زمینههای جراحی زنان و رشتههای بیهوشی به عنوان متخصصان منطقه محروم ویژه برای شهرستان دیلم تامین کنیم ضمن اینکه اتاق عمل فعلی اینجا را هم باید راه اندازی و نیروهای انسانی آن را هم با رایزنیهای صورت گرفته تامین کنیم. حیدری ادامه داد: باتوجه به اینکه خوشبختانه بودجه سال 93 هم افزایش 30 درصدی دارد میتوانیم این قول را بدهیم که بیمارستان دیلم با ظرفیت کامل فعلی راه اندازی شود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تصریح کرد: بخش زنان زایمان توسط خیر و بخش بستری بیمارستان با اعتبارات استانی در حال ساخت است و برای سرعت بخشیدن و تکمیل این دو بخش و الحاق آن به بیمارستان برای سال آینده اعتباراتش پیش بینی شده است. وی بیان کرد: امیدواریم این دو بخش هرچه زودتر تکمیل شود و تا اردیبهشت ماه آینده بخش اتاق عمل و جراحی را آماده و راه اندازی کنیم. حیدری افزود: یک دستگاه آمبولانس هم فردا برای حل مشکلات اعزام بیماران به بیمارستان دیلم تحویل خواهیم داد و نیروی انسانی بیمارستان را فقط از نیروی بومی شهرستان تامین میکنیم.
----------------------
پایان