طبق برنامه سطح بندی کشوری ، تعداد تخت هاي بيمارستاني در استان کردستان میبایستی فراتر از 2هزار تخت فعلی استان برسد. بنابراین تأمين 980 تخت بيمارستاني از محل مصوبات سفر مقام معظم رهبري و رياست جمهوري مصوب شده است که تاكنون فقط 140 تخت از اين تعداد تحقق يافته است .
البته در صورت بهرهبرداری از دو بیمارستان در حال ساخت کوثر سنندج و سرو آباد ، 600 تخت به آمار موجود در بیمارستانهای استان اضافه خواهد شد.
در حال حاضر پنج بیمارستان در شهرستانهای سقز، بانه، سروآباد، دهگلان و سنندج در حال ساخت که بیمارستانهای سقز، بانه و دهگلان جایگزینی است و تعداد تختهای آن ثابت خواهد بود.
در حدود 100 تخت ویژه هم در استان وجود دارد که همه آنها فعال هستند و نیاز بیماران را برآورده میکنند.
.............................................
بیمارستان توحید سنندج بعنوان قطب اصلی درمان منطقه کردستان به تدریج در حال تبدیل به یک مجتمع بیمارستانی است . این بیمارستان در حال حاضر 457 تخت فعال، 17 تخت آیسییو، 14 تخت سیسییو، 24 تخت دیالیز و 21 تخت اورژانس دارد. این بیمارستان همچنین دارای 23 بخش بالینی بعلاوه بخشهای دیالیز، رادیوتراپی میباشد . این بخشها عبارتند از داخلي -جراحي عمومي -ENT- قلب -عفوني -فوق تخصصي ـ داخلي ريه-داخلي اعصاب ( نورولوژي )-سوختگي-CCU-ICU-فوق تخصصي ـ داخلي كبد و گوارش-خون و آنكولوژي-شيمي درماني-چشم -اورولوژي -آي سي يو جراحي قلب-سي سي يو جراحي قلب-جراحي قلب و عروق مردان-جراحي قلب و عروق زنان . علاوه برهمه این ها مرکزقلب شهید بروجردی ، مرکز اورژانس حمزه در مرکز سنندج و یک درمانگاه مستقل نیز جزئی از مجمعه امکاناتی بیمارستان توحید محسوب میشود .
مرکز جراحی قلب شهید بروجردی
بیمارستان 34 تختخوابی جراحی قلب شهید بروجردی سنندج چهارم مردادماه امسال افتتاح شد و شامل بخشهای آیسییو، سیسییو، آزمایشگاه مستقل، رادیولوژی، درمانگاه و بخش بستری و 3 اتاق عمل است . زیربنای این مرکز 4 هزار مترمربع است و کار ساخت و تجهیز آن با اعتباری بالغ بر 12 میلیارد تومان انجام شده است. بیمارستان جراحی قلب شهید بروجردی سنندج بعد از بیمارستان جماران، دومین بیمارستان کشور است که صرف عمل جراحی است . روال کار در حال حاضر اینچنین است که با همکاری مراکز و بیمارستانهای تهران از جمله بقیهالله و شریعتی هر هفته و یا هر دو هفته یک بار روزهای چهارشنبه و پنجشنبه 8 بیمار قلبی تحت عمل جراحی قرار میگیرند . البته تمامی امکانات و تجهیزات مدرن و به روز برای جراحی قلب در این بیمارستان فراهم است، اما فقط متخصصین از دو بیمارستان فوقالذکر هستند که عملهای باز قلب را در بیمارستان شهید بروجردی انجام میدهند. ضمن آنکه تمامی مراقبتهای بعد از عمل توسط متخصصان استان انجام میشود.همچنین در صورتی که تعداد بیماران در زمان مقرره به حد کافی نرسد، در صورت اضطرار، بیماران به سایر استانها اعزام میشوند.
ايجاد بخش روانپزشكي كودكان در بیمارستان توحيد سنندج
با توجه به نياز درماني و آموزشي استان و مهمتر از آن نياز واقعي مردم، فقدان بخش روانشناسي كودكان در استان احساس مي شد. ايجاد و احداث بخش روانپزشکی كودكان جزء برنامه هاي دانشگاه بود و محقق نشدن آن به دليل آماده نبودن ساختارها در سطح فرابخشي از لحاظ منابع مالی و همچنين مشكلات مالي دانشگاه بود. با ايجاد اين بخش نياز كودكان استان برای بستري و استفاده از درمان هاي روانپزشکی در داخل استان مرتفع می شود.
پارا کلینیک های موجود در بیمارستان توحید سنندج عبارتند از : آزمايشگاه طبي-آنژيوگرافي-راديوتراپي نيمه عمقي-راديولوژي-سنگ شكن برون اندامي-سونوگرافي-سي تي اسكن-ماموگرافي-آزمايشگاه پاتولوژي-داروخانه-تست ورزش-آندوسكوپي-اكوكارديوگرافي-اسپيرو متري-الكترو انسفالوگرافي
...........................................
ایجاد چهار بیمارستان جدید با 377 تخت در شهرستان های بانه، سقز، سروآباد و دهگلان در کردستان با روند مطلوب در دست احداث است اما با مشکل کمبود اعتبار مواجه اند. میزان اعتبار ساخت این چهار بیمارستان 140 میلیارد ریال است. برای ادامه روند ساخت این بیمارستان ها از محل سایر منابع 40 میلیارد ریال دیگر اختصاص خواهد یافت .
بیمارستان 32 تختخوابی سروآباد
این بیمارستان در مساحت 12 هزار و 98 متر مربع و با زیربنای 3 هزار و 289 متر مربع یک پروژه ملی این شهرستان است. ساختمان اصلی این پروژه در زیربنای 3 هزار و 17 متر و ساختمان فرعی آن در زیربنای 372 متر و محوطه این بیمارستان 8 هزار و 809 متر مربع است. برای اجرای این پروژه تا کنون اعتباری بالغ بر چهار میلیارد و 300 میلیون تومان هزینه شده و برای اتمام و تجهیز کامل آن نیاز 2 میلیارد تومان اعتبار است. پیشرفت کنونی کل مجموعه بیمارستان بیش از 90 درصد است . البته درمانگاه و اورژانس آن مرداد ماه جاری به بهرهبرداری رسیده است. اين بيمارستان در زميني به مساحت ۱۵هزار مترمربع احداث ميشود. شهرستان مرزي سروآباد در ۸۰كيلومتري غرب شهر سنندج مركز استان كردستان واقع است و بيش از ۶۹هزار تن جمعيت دارد. شهرستان سروآباد كه تا قبل از سال ۱۳۸۱از بخشهاي شهرستان مريوان محسوب ميشد داراي يك مركز شهري، دو بخش، هشت دهستان و ۲۸۰روستاي داراي سكنه است و از غرب به كشور عراق محدود ميشود .
بیمارستان 540 تختخوابی کوثر سنندج
کلنگ بیمارستان 540 تختخوابی کوثر سنندج در فروردین 1387توسط وزیر بهداشت به زمین زده شد. بیمارستان فوق تخصصی کوثر سنندج در زمینی به مساحت 55 هزار متر مربع و در 10 طبقه به وسیله جدیدترین شیوه های معماری و بالای 50 هزار متر مربع زیربنا ساخته خواهد شد. اسكلت فلزي پروژه بيمارستان 540 تختخوابي كوثر سنندج را با زيربناي حدود 48000 متر مربع، از طريق مهندسين مشاور همگون طراحی و اجرا شده است . همچنین برای تسطیح و آماده کردن زمین لازم ساخت بیمارستان کوثر سنندج بیش از 90 هزار متر مکعب خاک برداری صورت گرفته و اعتبار پیش بینی شده برای ساختمان آن 620 میلیارد ریال بوده است . بیمارستان کوثر سنندج هم اکنون در مرحله نمای بیرونی و تاسیسات داخل و نازک کاری بوده و دارای 67 درصد پیشرفت فیزیکی است و در صورت اختصاص اعتبارات مورد نیاز تا 3 سال آینده این مرکز آموزشی، بهداشتی و درمانی به بهره برداری می رسد.
..............................................
آمارهای درمانی بیمهشدگان تامین اجتماعی کردستان
در حال حاضر بیش از 700 هزار نفر از جمعیت بیمه شده استان از خدمات متنوع مدیریت درمان تامین اجتماعی بهرهمند بوده وبه صورت مستقیم و غیرمستقیم خدمات درمانی دریافت میکنند. 2 بیمارستان در شهرهای سنندج و سقز، یک پلیکلینیک تخصصی در سنندج و 2 درمانگاه عمومی در شهرستان بیجار و قروه مراکز درمانی ملکی سازمان تامین اجتماعی در استان را تشکیل میدهند. ساخت یک درمانگاه عمومی در شهرستان مریوان جزو پروژههای توسعهای مدیریت درمان تامین اجتماعی استان در سالجاری است که در آینده نزدیک به بهرهبرداری میرسد . از لحاظ شاخص کیفی به ازای هر 3 هزار و 500 نفر بیمه شده یک تخت فعال ملکی در استان وجود دارد که نسبت به میانگین کشوری که یک تخت به ازای هر 4 هزار و 500 نفر است وضعیت بهتری دارد . تعداد مراجعین سرپایی به مراکز ملکی شامل پزشکان عمومی، متخصصین و دندانپزشک 682 هزار و 863 نفر بوده است. بار مراجعان به مراکز پارکلنیکی سازمان شامل داروخانه، آزمایشگاه، رادیولوژی و سونوگرافی در سال گذشته 712 هزار و 454 نفر و در سه ماهه امسال 175 هزار و 550 نفر بوده است. با بستری شدن 18 هزار و 381 نفر در بیمارستانهای سقز و سنندج در سه ماهه نخست سالجاری نیز 4 هزار و 500 نفر از بیمه شدگان تامین اجتماعی در این مراکز درمانی بستری و تحت درمان قرار گرفتهاند. همچنین 10 هزار و 348 نفر در سال گذشته و 2 هزار و 400 نفر نیز در سه ماهه اول سالجاری در مراکز ملکی سازمان در استان تحت عمل جراحی قرار گرفتهاند. در کنار این موارد 3 میلیون و 600 هزار نفر از بیمه شدگان استان در سال گذشته به 566 مرکز خصوصی و دولتی طرف قرار داد سازمان مراجعه کردهاند. 35 هزار و 272 نفر در سال گذشته و 9 هزار و 17 نفر نیز در سالجاری در این مراکز بستری و تحت درمان قرار گرفتهاند. 19 هزار و 400 نفر از بیمه شدگان در سال گذشته در مراکز طرف قرارداد سازمان تامین اجتماعی در استان تحت عمل جراحی قرار گرفتهاند و امسال نیز 5 هزار مورد عمل جراحی در این مراکز برای بیمهشدگان تامین اجتماعی انجام شده است. با توجه به اینکه تعدادی از خدمات فوقتخصصی در استان امکان پذیر نیست بیمه شدگان از طریق مراکز درمانی استانهای دیگر این خدمات را دریافت و خسارت را از مدریت درمان بازپس گرفتهاند.
افتتاح فاز دو دانشکده دندانپزشکی سنندج
راهاندازی درمانگاه تخصصی دندانپزشکی به عنوان فاز دو دانشکده دندانپزشکی سنندج به منظور ارائه خدمات تخصصی از سوی متخصصان و اعضای هیئت علمی این دانشکده با تعرفه دولتی به مردم از دیگر پروژههای افتتاح شده سال جاری بود. این درمانگاه تخصصی در زیربنای هفت هزار و 500 مترمربعی و با صرف اعتباری بالغ بر هفت میلیارد تومان احداث شده است.
-------------------------------
پایان