50 مطلب آخر
موج سرطان : بیمار و درمانگر ، قربانی زلزله سرطان

سرطان در کشور رو به افزایش است و بیماری سرطان در 10 سال آینده معضل اصلی کشور خواهد بود...........
برای افزایش سرطان در کشور دلایل زیادی عنوان می شود ، سطح زندگی غیرصحیح ، تغییر در تغذیه ، سیگار کشیدن ، کنترل مواد غذایی و آب آشامیدنی، کنترل آلودگی هوا و کودهای شیمیایی که محتوی نیترات بسیار بالایی هستند از عوامل ایجاد سرطان به خصوص سرطان معده‌ هستند.............
 دستگاه‌های رادیوتراپی گران هستند و توزیع نابرابری در کشور دارند به گونه‌ای که بسیاری از مراکز استانها از این دستگاه‌ها محرومند و در برخی استانها مانند تهران بیشتر متمرکز است. نبود تجهیزات و نوبت‌های طولانی‌مدت و مسافرت بیماران در بین شهرها برای استفاده از رادیوتراپی بسیار زیاد است............
بیشترین میزان فرسودگی شغلی در گروهی است که با بیماران سرطانی سر و کار دارند. درمانگران بیماران سرطانی در معرض آسیب هستند و نیاز است که تحت مراقبت روانی ویژه قرار گیرند..................

تحلیل ما

متن کامل

 
 
 

سرطان، معضل اساسی سلامت ایران می شود

 

سرطان در کشور رو به افزایش است و مسوول کمیته سیاست گذاری شبکه ملی وزارت بهداشت می گوید که بیماری سرطان در 10 سال آینده معضل اصلی کشور خواهد بود.
 پزشکان می‌گویند یکی از دلایل این افزایش، طولانی‌تر شدن عمر ما و بهبودی دستگاه‌های تشخیصی است. اما این همه، دلایل نیست. پیش بینی ها نشان می دهد که حتی اگر برنامه‌های کنترل سرطان از همین الان و مطابق برنامه سازمان بهداشت جهانی پیش برود در 30 سال آینده آمار سرطان در ایران دو برابر خواهد شد.

با وجود آن که تعداد مبتلایان به سرطان در کشورهای پیشرفته بیشتر است اما 70 درصد مرگ‌ و میرها در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران اتفاق می‌افتد.

به گفته دکتر عبدالله فضلعلی زاده رئیس انجمن سرطان ایران، بیماری سرطان، سومین عامل مرگ و میر در کشور است: "اکثر سرطانها پس از اینکه کاملا پیشرفت می‌کنند تشخیص داده می‌شوند در صورتی که اگر کلینیکهای غربالگری افزایش یابند در مراحل اول بیماری شناسایی شده و شانس بهبودی بیمار بالا می‌رود. همچنین هزینه‌های سنگین آن کاهش می‌یابد.


90 هزار مبتلای جدید

دکتر پیام آزاده، دبیر علمی کنگره انجمن علمی جراحان ایران و مسوول کمیته راهبردی انجمن سرطان می گوید: آمار فعلی مبتلایان به سرطان بسیار وخیم است و 90 هزار مبتلای جدید تنها در سال جاری ثبت شده است که این آمار در سه سال پیش، 70 هزار بیمار بوده است. البته این آمار کاملا صحیح نیست و ممکن است بسیاری از مبتلایان به سرطان در آن ثبت‌ نشده باشند.

وی با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته متوسط سرانه سلامت 17 تا 20 درصد و در ایران این میزان سه تا پنج درصد است، ادامه می دهد: درمان سرطان هزینه‌های سرسام‌آوری را به کل جامعه از خانواده تا دولت تحمیل می‌کند و اگر کسی در دنیا به سرطان مبتلا شود از نظر سطح اجتماعی یک سطح پایین می‌آید و این در حالی است که در کشور ما سرانه سلامت بسیار پایین بوده و هر چقدر هم منابع مختلفی به آن تخصیص داده شود، فقط مقدار کمی از آن به سرطان می‌رسد.

به گفته او سرطان معضل اصلی کشور طی یک دهه آینده است.


چرا سرطان رو به افزایش است؟
برای افزایش سرطان در کشور دلایل زیادی عنوان می شود. اما دبیر علمی کنگره انجمن علمی جراحان ایران می گوید: 50 درصد سرطان‌ها ناشی از سطح زندگی غیرصحیح است که در ایران این مساله بیش از 50 درصد دیده می‌شود. طبق پیش‌بینی‌های سازمان بهداشت جهانی سال آینده آمار سرطان در جهان دو برابر می‌شود.

به عقیده او نمی‌توان دقیقا جایگاه ایران را در کشورهای در حال توسعه مشخص کرد: آمار سرطان فقط چند سال است که به صورت رسمی استخراج می‌شود و از طرفی کشورهای دیگر هم آمار صحیحی را ارائه نمی‌دهند.

وی با بیان اینکه تغییرات فرهنگی هر چند هم کوچک باشند در کنترل سرطان موثرند، افزود: تغییر در تغذیه، سیگار کشیدن، کنترل مواد غذایی و آب آشامیدنی، کنترل آلودگی هوا و کودهای شیمیایی که محتوی نیترات بسیار بالایی هستند از عوامل ایجاد سرطان به خصوص سرطان معده‌ هستند.
 

 
 
 
 

زلزله سرطان با پیرشدن جمعیت در راه است

اکثر شهرهای ایران دستگاه رادیوتراپی ندارند

 

یک متخصص رادیوتراپی و سرطان گفت: بیماری سرطان یک دفعه به وجود نمی‌آید بلکه یک فرآیند ۵۰ ساله در روند ایجاد آن نقش دارد اما پیرشدن جمعیت و افزایش سن ایرانیان خطر وقوع یک زلزله سرطان را جدی تر کرده است.

حمیدرضا میرزایی  گفت: روند ایجاد سرطان در کوتاه‌مدت یک سال و 5 سال اتفاق نمی‌افتد بلکه عوامل تأثیرگذار پس از 50 سال خود را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: به همین دلیل است که شیوع سرطان را در افراد بالای 50 سال می‌بینیم و این مسئله با توجه به مسن شدن جمعیت کشورمان خطرناک است بنابراین نباید منتظر وقوع زلزله باشیم بلکه باید آن را پیشگیری و اصلاح کنیم.

متخصص رادیوتراپی و انکولوژی تصریح کرد: در نتیجه در سیاستگذاری‌های کشور باید کمیته‌هایی را تشکیل داد تا با همکاری وزارتخانه‌های مرتبط برخی بیماری‌ها در استانها که بیشترین شیوع را داشته یا در سنین خاصی بیشتر دیده می‌شود بررسی شده و برنامه‌ریزی طولانی‌مدت و کوتاه‌مدت برای آن شود تا 20 سال آینده برای وقوع زلزله سرطانی آماده باشیم.

میرزایی در مورد وضعیت دستگاه‌های رادیوتراپی نیز گفت: دستگاه‌ها گران هستند و توزیع نابرابری در کشور دارند به گونه‌ای که بسیاری از مراکز استانها از این دستگاه‌ها محرومند و در برخی استانها مانند تهران بیشتر متمرکز است.

متخصص رادیوتراپی و انکولوژی افزود: شاید بتوان گفت که دستگاه‌های رادیوتراپی موجود تا 50 درصد نیازها را برطرف نکند این در حالی است که داروهای شیمی‌درمانی نیز بسیار گران هستند اما هزینه مصرف یک ماه داروی شیمی‌درمانی در یک فرد با تأمین 50 درصد دستگاه‌های رادیوتراپی برابری می‌کند.

متخصص رادیوتراپی و انکولوژی گفت: نبود تجهیزات و نوبت‌های طولانی‌مدت و مسافرت بیماران در بین شهرها برای استفاده از رادیوتراپی بسیار زیاد است.

 

 

بیشترین میزان فرسودگی شغلی مربوط به درمانگران بیماران سرطانی است

 

یک روانپزشک گفت: بیشترین میزان فرسودگی شغلی در گروهی است که با بیماران سرطانی سرو کار دارند. دکتر طاهره کرمانی رنجبر گفت: سایکوآنکولوژی به بررسی جنبه‌های مختلف روانشناسی و روانپزشکی سرطان می پردازد. بیمار سرطانی از لحظه‌ای که از بیماری خود آگاه می شود تا مرحله نهایی درمان نیاز به مشاوره دارد. در گذشته سرطان معادل مرگ بود و کمتر مورد توجه قرار می گرفت ولی اکنون یک بیمار سرطانی هم ازدواج می‌کند و هم کار می‌کند بنابراین توجه به کیفیت زندگی وی اهمیت دارد.

وی افزود: بیشترین میزان فرسودگی شغلی در گروهی است که با بیماران سرطانی سر و کار دارند. درمانگران بیماران سرطانی در معرض آسیب هستند و نیاز است که تحت مراقبت روانی ویژه قرار گیرند.

این روانپزشک تصریح کرد: متاسفانه مشکلات روانی مانند اختلالات خواب و افسردگی در بیماران سرطانی کمتر تشخیص و درمان می شود، در حالی که توجه به این موارد و درمان به موقع تاثیر بسیار زیادی روی کیفیت بیماران دارد. باید بیماران را به گونه‌ای هدایت کرد تا هیجانات را مدیریت و روی این هیجانات تسلط پیدا کنند و همچنین بتوانند در تصمیمات درمانی نیز شرکت کنند.

 

---------------------------------

پایان

منبع : فارس + ایسنا + خبرآنلاین تاریخ : ۱۳۹۲/۱۱/۲۶ تعداد بازدیدکنندگان : 4886

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 6738
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 8808
بازدید امسال : 804291
بازدید کل : 37171364

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش