حبس بیماران روانی در زیرزمین خانه ها
مدیرگروه روانپزشکی دانشگاه بهزیستی و توانبخشی گفت: با توجه به وضعیت نامناسبی که در بیمارستان های روانی کشور به علت اجبار به بستری بیماران روانی مجرم به وجود آمده ایجاد بیمارستان هایی با ضریب امنیتی بالا برای این بیماران در راستای جلوگیری ازوقوع فجایع، لازم و ضروری است.
دکتر فربد فدایی در ضمن بیان این مطلب خاطرنشان کرد: متأسفانه در برخی بیمارستان های روانی گاهی شاهد حضور تعداد بیشتر سربازان نسبت به بیماران هستیم.به طوری که برخی ازآنها به علت خستگی از بیماران می خواهند جایشان را برای خوابیدن به آنها بدهند.
وی با اشاره به این که در حال حاضر 9هزار تخت روانپزشکی در کشور موجود است تأکید کرد: برای نزدیک شدن به استانداردهای جهانی این تعداد حداقل باید به 50هزار تخت برسد.
عضو هیئت مدیره انجمن روانپزشکان ایران با بیان که شدیدترین بیماری روانی در جهان اسکیزوفرنی است هشدار داد: این بیماری 4دهم درصد از افراد جامعه را درگیر کرده و با توجه به میزان جمعیت ایران حدود 300هزارنفر در تمامی گروه های سنی به آن مبتلا هستند.
وی یادآور شد: اگر برای این بیماران امکانات مناسب و شرایط کافی درمانی وجود نداشته باشد در زیرزمین ها،پستوها و... دست و پاهایشان را می بنند در حالی که یک پنجم آنها نیاز مبرم به بستری شدن دربیمارستان ودرمان فوری دارند.
دکتر فدایی با اشاره به بررسی هایی که طی چند سال اخیر در مرکز روانپزشکی رازی انجام شده بیان کرد: بر این مبنا از 1000بیمار روانی، 300 نفر از آنها با دستور مستقیم قاضی در این مرکز بستری شده اند . در باقی آنها حدود 60درصد به خاطرجرایمی مانند زدن- شکستن- حمله به دیگری و... به طور مستقیم در بیمارستان بستری شده اند.
وی افزود: در حقیقت موضوع این است که افراد زندانی بدون دانستن علت - ناشی از مشکلات روانی - مجازات می شوند حال آنکه در ایالات متحده امریکا تخت های روانپزشکی به قیمت پرکردن زندان ها کاهش پیدا کرده است.
---------------------
پایان