انتظار برای رونق کارگاهی در پروژه بیمارستان جایگزین شهدای تجریش
این پروژه ملی با ظرفیت 700 تختخواب از سال 1390 از جمله تعهدات دولتی در بحث پروژههای ملی بود که مانند سایر کارهای دولتی قبلاً اقداماتی در آن انجام شده بود. بنابراین بودجه این بیمارستان همانند سایر پروژههای ملی به سازمان مجری وزارت مسکن داده میشد اما متأسفانه فقط بخشی از بودجههایش تأمین شده و در اختیار پیمانکار قرار میگرفت . اگر چه در طول آن 2 سال تلاشهای زیادی در زمینههایی مانند اخذ مجوزها و بهینه کردن طراحیها به منظور آغاز ساخت بیمارستان جدید شهدای تجریش انجام و به نوعی فقط متناسب با نیازهای روز در طراحی آن تجدید نظر شده است.
اما در اوایل سال 92 یکی از خیرین اعلام آمادگی کرد تا با کمک به این پروژه بیمارستانی اجرای آن را تسریع ببخشد. بطوریکه اگر سهم پرداختها به شکلی که قول داده شده انجام شود پیشبینی میشود به جای اینکه 20 سال زمان ببرد تا بیمارستان جدید در اختیار مردم قرار گیرد در زمان کمتری و حداکثر 2 سال طول بکشد.
حاج ناصر بحری اصفهانی خیری که برای ساخت این بیمارستان پیش قدم شده گفته بود که بدون اجبار پیش قدم شده و روزی که به مرکز جامع کنترل سرطان در بیمارستان شهدای تجریش آمده تا آنجا را احداث کند متوجه شده حجم بیماران نیازمند بسیار زیاد است و با دیدن این تصاویر تصمیم گرفته هر چه که دارد در بیمارستان هزینه کند. وی قرار شد با کمک دولت حدود 50 میلیارد تومان برای احداث بیمارستان 540 تختخوابی هزینه کند.
محمد اسماعیل اکبری رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بعنوان کسی که بیشترین نقش را در جلب همکاری این خیر بزرگوار داشته است ،در تشریح ساخت این بیمارستان اظهارداشت: این بیمارستان جدید جایگزین بیمارستان قدیمی شهدای تجریش می شود که بالغ بر 50 سال از عمر آن می گذرد و در تلاشیم با حمایت مالی آقای حاج ناصر بحری اصفهانی این بیمارستان در مدت 3 سال ساخته شود. وی میگوید: طی مراسمی در روز دوشنبه 30 اردیبهشت سال 92 کلنگ ساخت بیمارستان جدید شهدای تجریش زده شد و وزارت مسکن نیز تمام اختیارات ساخت این بیمارستان را به آقای حاج ناصر بحری اصفهانی واگذار کرد. اکبری خاطرنشان کرد: آقای حاج ناصر بحری اصفهانی از جمله خیرینی در کشور هستند که تاکنون در حوزه سلامت و علمی فعالیت های گسترده ای انجام داده اند بطوریکه ساخت مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و ساخت دانشکده فنی تویسرکان نیز از جمله اقدامات این خیر به حساب میآید.
طرح جایگزین بیمارستان 540 تختخوابی شهدای تجریش دارای بیش از 14 اتاق عمل، 480 تخت بستری و 128 تخت مراقبتهای ویژه ، یک سالن اجتماعات 430 نفره است و مقرر است تا در 13 طبقه ساخته شود . بیمارستان جدید شهدای تجریش که در متراژ 55 هزار متر مربع احداث خواهد شد ، قطعا در بهترین نقطه تهران واقع شده است .
در این بین ، اوایل دیماه گذشته بود که ناگهان ریس سازمان انرژی اتمی در بازدید از این بیمارستان در مورد تفاهمنامه ای که برای اجرای آن در حال صحبت با بانک پاسارگاد هستند گفت: امیدواریم با همکاری بانک پاسارگاد بتوانیم بیمارستانی را بسازیم که از انواع تجهیزات درمانی، رادیوتراپی و شتاب دهنده در آن وجود داشته باشد و این بیمارستان برای فوریت های (EMERGENCY) هسته ای باشد. صالحی تاکید کرد: هزینه این بیمارستان قریب به هزار میلیارد تومان می شود که با بانک پاسارگاد در این باره صحبت کردیم و به دلیل هزینه بسیار بالا می خواهیم که به صورت اشتراکی این بیمارستان را با بانک پاسارگاد بسازیم. البته این بیمارستان شامل همه تجهیزات دیگر پزشکی نیز می شود و در حقیقت بک بیمارستان تخصصی هسته ای است که بخش های دیگر را نیز دارد و در زمان فوریت های هسته ای موثر خواهد بود. البته مشخص نشد این بیمارستان شراکتی انرژی هسته ای با بانک پاسارگاد همان پروژه شهدای تجریش است یا چیز دیگری در این بیمارستان و یا در یک جای دیگر ...
به هر حال ، هنوز اخباری از ادامه روند احداث این بیمارستان منتشر نشده و از سرنوشت همکاری خیر بزرگوار با پروژه و یا انرژی اتمی و بانک و یا تامین منابع از طرف دولت و... سوالهایی بدون جواب در اذهان باقی مانده است....... و این در حالی است که کارگاه این پروژه ، در مقایسه با دیگر بیمارستانهای جایگزین در شهر تهران ، فعالیت مورد انتظار علیرغم نقل قول های شرح بالا را ندارد......
--------------------------------
پایان