خراسانشمالی با دارا بودن هفت شهرستان، 867 هزار نفر جمعیت دارد. این استان در 19 مرداد 83 با انتزاع از خراسان بزرگ که یک پنجم از وسعت کشور را تشکیل میداد، تاسیس شده است. براساس آمار استان خراسانشمالی از 14 استان کشور وسیعتر و از هفت استان ایران پر جمعیتتر است.
بيمارستانهاي امام علي(ع)، امام رضا(ع)، ثامنالائمه، بنتالهدي و ارتش در شهرستان بجنورد و بيمارستان ۱۶۰تختخوابي امامخميني(ره)شيروان، ۱۳۰تختخوابي امامخميني(ره) اسفراين و بيمارستان ۳۲تختخوابي امامخميني(ره) جاجرم ازجمله بیمارستانهای فعال این استان میباشند .
اين استان در سال ۱۳۸۳و قبل از معرفي به عنوان يك استان مستقل تنها ۵۳۰تخت فعال بيمارستاني داشته است . اكنون هزار تخت بیمارستانی در این استان فعال است كه تا پایان برنامه پنجم توسعه این تعداد به هزار و 500 تخت خواهد رسید
-----------------------------
بیمارستان 32 تختخوابی نوساز سربیشه : در یکم خردادماه 86 کلنگزنی شده است. این بیمارستان در آبانماه 89 تحویل موقت و در اواسط سال 90 از مسکن و شهرسازی به دانشگاه علومپزشکی تحویل قطعی شده است. زمین بیمارستان سربیشه 10 هزار متر مربع و زیربنای این بیمارستان 2 هزار و 750 متر مربع است. این بیمارستان در دو طبقه ساخته شده است، که طبقه نخست قسمت درمانی و طبقه دوم قسمت اداری قرار دارد. بیمارستان سربیشه دارای چهار بخش داخلی، اطفال، زنان و جراحی عمومی است.
بیمارستان ۳۲ تختخوابی نوساز فاروج : تنها بیمارستان شهرستان ۵۲ هزار نفری فاروج در زمینی به مساحت سه هزار و ۱۲۶ مترمربع دارای چهار بخش داخلی، زنان و زایمان، جراحی عمومی و اطفال است
--------------------------
بیمارستان نیمه تمام آشخانه مهمترین مطالبه مردم : رئیس شورای اسلامی شهر آشخانه تکمیل و بهرهبرداری سریعتر از بیمارستان آشخانه را مهمترین مطالبه مردم عنوان کرد . تاکنون اعضای شورای اسلامی این شهر چهار سفر را به تهران برای پیگیری این خواست مردم و حتی مکاتباتی را با دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی داشته که نتایج خوبی را در تسریع این پروژه به دنبال داشته است. آشخانه در محور شریانی شمال و شرق کشور قرار دارد، نبود بیمارستان را به عنوان یک معضل جدی در این شهرستان برشمرد. ساخت بیمارستان ۳۲تختخوابی آشخانه، مرکز شهرستان مانه و سملقان از سال۸۵ آغاز شده، اما پس شدت گرفتن بحثهای تقسیم خراسان و تشکیل خراسان شمالی، ساخت بیمارستان در آشخانه به تعویق افتاد. سرانجام احمدینژاد در نخستین سفر خود به خراسانشمالی (پس از استان شدن) در سال 85 ساخت بیمارستان 32تختخوابی در آشخانه را امضا کرد؛ بیمارستانی که قرار بود 24ماهه به بهرهبرداری برسد. زیربنای این بیمارستان 4هزار و 56مترمربع بود و قرار بود دارای 32تختخواب باشد؛ مشخصاتی که برای تکمیل و تجهیز آن 2سال زمانی کافی بهنظر میرسید اما این دو سال هیچگاه به پایان نرسید و همانند بسیاری دیگر از 33پروژه مهرماندگار استان، با پایان یافتن دولت دهم نیز همچنان نیمهتمام باقیماند. اگرچه ارتقای این بیمارستان از 32تخت به 64تخت در کمیسیون ماده 215قانون بودجه مصوب شد، با وجود تلاشهای انجام شده، بهدلیل عدمتخصیص بودجه، اصلا ساختمان آن هم به اتمام نرسید تا پس از آن برای تجهیز، تحویل دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی شود.
احداث بیمارستان 280 تختخوابی بجنورد بزرگترین بیمارستان خراسان شمالی : رئیس مجمع نمایندگان خراسان شمالی گفت: پیشرفت فیزیکی پروژه بیمارستان 280 تختخوابی بجنورد به عنوان بزرگترین بیمارستان خراسان شمالی کند است. قاسم جعفری با اشاره به مشکلات درمانی که مرکز خراسان شمالی با آن مواجه بوده، تصریح کرد: لازم است تا اجرای این پروژه زیربنایی در استان با جدیت بیشتری از سوی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی دنبال شود. وی پیشرفت فیزیکی این بیمارستان را در حد 24 درصد برشمرد و گفت: اکنون 2 سال از اجرای این پروژه سپریشده و بایستی در تسریع در اجرا و تکمیل آن تدبیر شود.ساخت این بیمارستان از مصوبات دور دوم سفر دولت نهم و دهم به این استان بوده است، این بیمارستان جایگزین بیمارستان امام رضا(ع) بجنورد خواهد شد . عملیات اجرایی این پروژه از سال 89 آغاز شده است، قرارداد ساخت اسکلت و بتنریزی طی دو سال منعقد شده که پیشرفت فیزیکی این مرحله اندکی از برنامه پیشبینی شده عقب است.
ساخت بیمارستان آموزشی بجنورد : عملیات اجرایی بیمارستان آموزشی تخصصی ۹۶ تختخوابی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد سالجاری آغاز شد. بیمارستان در زمینی به مساحت ۳۷ هکتار و با زیربنای ۱۵ هزار و ۷۰۰ مترمربع ایجاد می شود. برای ساخت فضای ساختمانی بیمارستان، دانشگاه آزاد اسلامی ۶۰۰ میلیارد ریال پیش بینی کرده که در مدت سه سال برای ساخت در اختیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد قرار می گیرد. برای بیمارستان آموزشی تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی در بجنورد چهار بخش تخصصی زنان و زایمان، کودکان، جراحی و داخلی در نظر گرفته شده است. بیمارستان ۹۶ تختخوابی در حاشیه شهرک گلستانشهر و محل ساخت بیش از ۱۰ هزار واحد مسکونی مهر، در شش کیلومتری شمال شهر بجنورد ساخته می شود .
بیمارستان تخصصی زنان در بجنورد: مجوز ساخت این بیمارستان از مصوبات سفر سوم هیات دولت به این استان، از كمیسیون ماده 32 وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی دریافت شد. این بیمارستان 100 تختخوابی ویژه زنان به عنوان جایگزین بیمارستان بنت الهدای بجنورد بوده و این بیمارستان برای دسترسی آسانتر تمام بانوان بجنورد در مركز شهر ساخته می شود كه پیش بینی شده تا پایان برنامه پنجم توسعه به بهره برداری برسد.
بخش سوختگی بیمارستان امام علی (ع) : نخستین بخش سوختگی خراسان شمالی واقع در بیمارستان امام علی (ع) بجنورد از سال 86 با زیربنای حدود سه هزار و 600 متر مربع در سه طبقه در ضلع شرقی بیمارستان امام علی (ع) بجنورد در حال ساخت است .برای این بخش 25 تخت مصوب و 8 تخت برای اورژانس و فوریتها در نظر گرفته شده است........
------------------------
پایان