151 تخت دیالیز در کشور به بهره برداری رسید
151 دستگاه دیالیز در 51 بیمارستان تحت پوشش 25 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی سراسر کشور با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به طور همزمان از طریق ویدئوکنفرانس به مرکزیت استان زنجان مورد بهرهبرداری قرار گرفت. از این تعداد 10 دستگاه همودیالیز به بیمارستان ولیعصر(عج) زنجان اختصاص یافته است.
اعتبار هزینه شده برای هر تخت به طور متوسط مبلغی بالغ بر 250 میلیون تومان و کل اعتبار هزینه شده در سراسر کشور برابر با 15 میلیارد تومان است. شایان ذکر است در حاشیه این مراسم از لوح افتتاح در بخش دیالیز بیمارستان ولیعصر(عج) زنجان نیز رونمایی شد.
این تخت های دیالیز در بیمارستان های شهرهای آبادان، اصفهان، البرز، ارومیه، اهواز ، بابل، بوشهر، بیرجند، تبریز، تربت حیدریه، جیرفت، سمنان، سبزوار، شیراز ، کاشان، کردستان، کرمانشاه، گیلان، زاهدان، زنجان، مازندران، مراغه ویزد همچنین بیمارستان های ایران و شهید بهشتی به بهره برداری رسیده اند. برای استقرار این تعداد تخت بیمارستانی 15 میلیارد تومان اعتبار هزینه شده که هر تخت دیالیز 270 میلیون تومان به صورت میانگین هزینه داشته است.
کمبود 1500 دستگاه دیالیز در کشور
افزایش 8 درصدی بیماران کلیوی
وزیر بهداشت در مراسم راه اندازی 151 دستگاه دیالیز در 25 دانشگاه علوم پزشکی از نیاز سالانه کشور به 650 دستگاه دیالیز خبر داد. دکتر سید حسن هاشمی گفت: هم اکنون کشور به 1500 دستگاه دیالیز نیاز دارد تا کمبودهای سالهای 90 تا 92 در این خصوص جبران شود. وی ادامه داد: متاسفانه هر ساله 8 درصد به بیماران نارسایی کلیه در کشور افزوده می شود و در این خصوص باید به زندگی سالمتر و پیشگیری بیشتر توجه کنیم. وی با تأکید بر کاهش بار بیماریهای کلیه، افزود: با توجه به عدم دسترسی کمتر بیماران در مناطق محروم به دستگاه های دیالیز باید کاری کنیم که پیوند این بیماران در اولویتهای نوبت دهی مراکز درمانی قرار گیرد. هاشمی با تأکید بر اینکه باید مسأله پیوند بیماران در دانشگاه های دیگر علوم پزشکی کشور پیگیری و اجرا شود، بیان داشت: تعداد بیمارانی که به نارسایی کلیه مبتلا شدهاند در سال 91 بالغ بر 46 هزار نفر بوده است.
وزیر بهداشت گفت: سالانه 5 تا 8 هزار ایرانی دچار مرگ مغزی می شوند که با تدابیری می توان، با پیوند کلیه 30 درصد از افراد مرگ مغزی، مشکل کمبود کلیه برای پیوندگیرندگان را مرتفع کرد. وی این اقدام را نیاز به فرهنگسازی دانست و افزود: تنها 530 مرگ مغزی در کشور اعضای خود را اهدا می کنند که با فرهنگسازی میتوان این رقم را افزایش داد. وزیر بهداشت از دست اندرکاران امور فرهنگی کشور خواست در امتناع و تشویق جامعه برای اهدای عضو تلاش کنند. وی تعداد پیوند کلیه در سال را 2500 تا 2700 پیوند دانست و گفت: مرگ یک واقعیت اجتناب ناپذیر است و اگر بتوانیم اهدا را افزایش دهیم به نجات انسان ها که هر کدامشان معادل نجات بشریت است کمک کردهایم.
ایجاد هر تخت دیالیز ۲۷۰ میلیون تومان هزینه دارد
محمد حاجی آقاجانی در مراسم افتتاح 151 دستگاه دیالیز در 25 دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور در زنجان افزود: سالانه از افزایش هشت تا 10 درصدی نارسایی کلیوی در سطح کشور گزارش می شود که این رقم بالایی است. وی یادآورشد: امسال پنج هزار نفر در کشور به تعداد مبتلایان نارسایی پیشرفته افزوده شده و این روند همچنان در حال رشد است. آقاجانی افزود: آمار مبتلایان به نارسایی کلیوی در مناطق محروم کشور دو برابر رشد دارد و این موضوع بیانگر توجه ویژه به این بیماری است. وی اظهار کرد: 16درصد نارسایی بیماری کلیوی در سال 78 به دیابت اختصاص داشت که هم اکنون این میزان به 50 درصد افزایش یافته است. معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: 22 درصد علل بیماری نارسایی کلیوی نیز پرفشاری خون است که به این مهم کمتر توجه شده است.
وی تجهیز و توسعه دستگاه های همودیالیزی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور را از برنامه های مهم این معاونت برشمرد و یادآورشد: هم اکنون چهار هزار و 600 دستگاه دیالیز در 453 بخش و مراکز دیالیزی در سطح کشور فعال است. آقاجانی افزود: از مجموع تعداد دستگاه های دیالیز موجود در سطح کشور یکهزار و 700 دستگاه بالای 20 هزار ساعت عمر دارند که فرسوده محسوب می شوند و 160 دستگاه نیز بالای 10 هزار ساعت کار کرده اند لذا باید برای سال های آینده برنامه ریزی کرد. معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین نسبت تعداد بیمار به تخت دیالیز در کشور را 1/5 اعلام کرد و گفت: بر اساس استانداردهای جهانی اعلام شده این نسبت چهار بیمار به ازای یک تخت است.
آقاجانی افزود: برای ایجاد و راه اندازی هر تخت دیالیزی دو میلیارد و 700 میلیون ریال مورد نیاز است و این بودجه خارج از هزینه های جانبی دیگر است. وی یادآورشد: مشارکت مردم سهم بسزایی در کاهش هزینه های هنگفت دارد و این مهم به فرهنگ سازی بالایی نیاز دارد.
پیرتر شدن جوامع موجب شیوع این بیماری در جهان و کشور شده و سالانه ۸ درصد مردم به نارسایی کلیه مبتلا میشوند.
معاون درمان وزارت بهداشت با اعلام اینکه هزینه راه اندازی هر تخت دیالیز در کشور ۲۷۰ میلیون تومان است، اظهار داشت: ۵۵ درصد امکانات پیوند کلیه در تهران متمرکز است. وی افزود: پیرتر شدن جوامع موجب شیوع این بیماری در جهان و کشور شده و سالانه ۸ درصد مردم به نارسایی کلیه مبتلا میشوند.
بهره برداری از 9 دستگاه دیالیز در استان فارس توسط وزیر بهداشت
سید محمد کاظم تدّین، قائم مقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت : با توجه به سیاست دولت مبنی بر گسترش و ارائه خدمات در دانشگاه های علوم پزشکی کشور، افتتاح همزمان تعداد 9 دستگاه دیالیز توسط وزیر بهداشت انجام گرفت . وی افزود: از این این تعداد، دو دستگاه در بیمارستان شهید فقیهی به صورت ویدئو کنفرانسی افتتاح شد و بقیه دستگاه ها نیز در بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) شیراز، شهرستان های کازرون ، قیر ، داراب ، فیروزآباد و چند شهرستان دیگر استان توزیع شده و مورد استفاده بیماران قرار می گیرد. وی اظهار کرد: این نوع دستگاه های دیالیز از نظر کیفیت و نوع کار، از نوع مرغوب و با کیفیت بوده و اکثر دستگاه های دیالیزی که در کل کشور استفاده می شود نیز از نوع همین دستگاه هستند. تدیّن ادامه داد : هم اکنون یک هزار و 332 بیمار دیالیزی در استان وجود دارد که در بخش های دولتی و خصوصی پراکنده بوده و از این تعداد حدود 800 بیمار در شهر شیراز هستند. قائم مقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد : با توجه به گسترش روزافزون بیماران دیالیزی، به طور متوسط هر سه روز، دو نفر به این جمعیت در استان فارس اضافه می شود.
بهره برداری از 9 دستگاه دیالیز در استان فارس توسط وزیر بهداشت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان در مراسم افتتاح این دستگاهها اظهار داشت: وزارت بهداشت ۱۵۱ دستگاه دیالیز به دانشگاههای علوم پزشکی کشور به صورت رایگان اهدا کرده که از این تعداد پنج دستگاه سهم این دانشگاه بوده است. «محمدحسین اعرابی»، ارزش هر دستگاه دیالیز را ۵۰۰ میلیون ریال ذکر کرد
روزانه 3 تا 4 بیمار دیالیزی به شمار بیماران کشور افزوده می شود
ˈنادر معینیˈقائم مقام رییس انجمن حمایت از بیماران کلیوی کشور، در مراسم افتتاح 151 دستگاه دیالیز در 25 دانشگاه علوم پزشکی در زنجان، افزود: شمار مبتلایان به بیماری نارسایی کلیوی در کشور روند روبه رشدی را نشان می دهد که انجام اقدامات مناسب در این حوزه بیش از گذشته ضروری است. وی بابیان اینکه نارسایی کلیوی هزینه های هنگفتی را بر جامعه و خانواده تحمیل می کند، یادآورشد: متاسفانه بیماران و خانواده های این قشر علاوه بر مشکلات اقتصادی با مشکلات روحی و روانی نیز مواجه هستند. معینی افزود: بسیاری از دستگاههای دیالیزی در کشور با عمر بالای20 هزار ساعت کار می کنند و در واقع به نوعی فرسوده محسوب می شوند. وی اظهار کرد: دولت به تنهایی قادر به تامین، تجهیز و راه اندازی تختها و دستگاههای دیالیز نیست و نیازمند کمکهای خیرین است که نقش بسزایی در این بخش دارند. قائم مقام رییس انجمن حمایت از بیماران کلیوی کشور، تعداد مبتلایان به بیماریهای کلیوی در کشور را 75 هزار نفر ذکر کرد و گفت: مبتلایان به بیماری کلیوی بیش از آمارهای رسمی اعلام شده است. وی به مشکلات بیماران پیوند کلیه در سطح کشور اشاره کرد و یادآورشد: بسیاری از افراد پیوند کلیه شده با مشکلاتی نظیر انجام آزمایش های منظم، درمانی و خرید دارو مواجه هستند. معینی، افزود: هم اکنون 159 شعبه انجمن کلیوی در کشور فعال و به جامعه هدف خدمات مورد نیاز ارایه می کنند. وی یادآورشد: توجه دولت تدبیر و امید به مشکلات بیماران کلیوی و خرید تجهیزات مورد نیاز به طور یقین آثار مفیدی دارد. قائم مقام رییس انجمن حمایت از بیماران کلیوی کشور گفت: فرهنگ سازی و اطلاع رسانی رسانه های گروهی در امر پیشگیری از ابتلا به بیماری های کلیوی نقش تاثیر گذاری دارد و این مهم باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
دو هزار پیوند کلیه امسال در سطح کشور انجام شد
ˈداریوش آرمانˈ دبیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی افزود: 30 درصد این تعداد عمل جراحی از محل پیوند اعضای بیماران مرگز مغزی بوده است. وی در ادامه گفت: انجمن حمایت از بیماران کلیوی در سطح کشور 168 شعبه و نمایندگی دارد و بر اساس آخرین آمار از این مراکز 75 هزار بیمار دیالیزی و پیوند کلیه وجود دارد. دبیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی افزود: مهمترین دغدغه این انجمن بیماران، خانواده های آنان و رفع مشکلات مربوط به دیالیز است. وی همچنین گفت: عمر دستگاههای دیالیز در کشور بالاتر از حد استانداردهای تعریف شده است. او استانداردهای تعریف شده برای دستگاههای دیالیز را بین پنج تا هفت هزار ساعت برشمرد و افزود: هم اکنون در ایران دستگاههای دیالیزی وجود دارند که عمر آنان به بیش از 25 هزار ساعت می رسد. آرمان ادامه داد: کیفیت دیالیز با اینگونه دستگاهها کاهش می یابد لذا مسوولان باید برای تامین و تزریق دستگاههای جدید دیالیز به مراکز درمانی توجه ویژه داشته باشند. دبیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی گفت: طی ماههای اخیر دولت و مجلس توجه ویژه ای به بخش درمان داشته اند لذا امید می رود تا چند سال آینده تمام دو هزار دستگاه دیالیز مورد نیاز در مراکز درمانی کشور تامین شود. وی افزود: ایران از کشورهایی است که خطر ابتلا به بیماری کلیوی در آن بالا می باشد و مهمترین علت ابتلای افراد به این بیماری نیز فشار خون بالا و دیابت است. آرمان تعداد بیماران دیابتی کشور را یک میلیون نفر و آمار مبتلایان به فشار خون را 15 میلیون نفر برشمرد و بر لزوم آگاهسازی مبتلایان نسبت به تبعات این بیماری در صورت عدم توجه به آن تاکید کرد. دبیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی مهمترین علت افزایش روزافزون تعداد بیماران کلیوی طی سالهای اخیر را عدم توجه به تبعات بیماری دیابت و فشار خون دانست و گفت: در صورتی که این روند ادامه داشته باشد طی سالهای آینده باید با انبوه بیماران دیالیزی مواجه شد
-------------------------------
پایان