50 مطلب آخر
سیاستها : وعده های ریز و درشت وزیر بهداشت برای سال 1393

قول داده بودیم که تا پایان سال 92آرامش نسبی به بازار دارویی کشور بازگردد که خوشبختانه این موضوع بسیار زودتر از موعدی که وعده داده بودیم، اتفاق افتاد.........

در حال حاضر 4.5 درصد بیماران سالانه به‌دلیل هزینه‌های کمرشکن سلامت زیر خط فقر می‌روند. این در حالی است که براساس برنامه پنجم توسعه، این رقم باید به یک درصد کاهش می‌یافت، اما متأسفانه 1.5درصد افزایش داشته است..............

وزیر بهداشت از تأمین 90درصد اقلام مورد نیاز بیماران در بیمارستان‌ها و تدوین بسته حمایت از زایمان طبیعی هم خبر داد. هاشمی، اورژانس‌ها را از دیگر نقاطی عنوان کرد که اعتبارات ناشی از هدفمندی یارانه‌ها در آن هزینه خواهد شد.............

وی همچنین به اقدامات درنظر گرفته شده برای ساماندهی هتلینگ بیمارستان‌ها اشاره کرد و افزود: تا چه زمانی باید اتاق 8تخته و 9تخته داشته باشیم؟ برخی بیمارستان‌ها هنوز تخت‌های 50سال پیش را دارند. تشک‌ها و تهویه نامناسب است و در ‌شأن بیماران نیست...........

تحلیل ما

متن کامل

وعده وزیر بهداشت برای تحول در نظام سلامت

سهم پرداخت هزینه های درمانی مردم تا 2 ماه آینده کاهش می یابد

 

دکتر حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت از تحول در نظام سلامت تا ۳‌ماه آینده خبر داد.

هاشمی در یک برنامه تلویزیونی گفت: مردم انتظار دارند اقداماتی مثمر ثمر را به‌زودی در این حوزه شاهد باشند. بر این اساس اقداماتی ثمربخش طی دو تا سه ‌ماه آینده در این حوزه اتفاق خواهد افتاد و بسته‌هایی به این منظور پیش‌بینی شده است.
وزیر بهداشت، از تدوین 9بسته خدمتی برای هزینه‌کرد اعتبار 6800میلیارد تومانی ناشی از هدفمندی یارانه‌ها هم خبر داد.

دکتر «سیدحسن قاضی زاده هاشمی» با حضور در برنامه «نگاه یک» شبکه یک صدا وسیما، ضمن تشریح مهمترین اقدامات و فعالیت های وزارت بهداشت، برنامه های تحولی نظام سلامت را تشریح کرد.

وی با اشاره به سخنان اخیر رییس جمهور مبنی بر کاهش 10 درصدی هزینه های درمانی از جیب مردم، گفت: از مردم و کسانی که نیازمند نیستند درخواست می کنیم که با فداکاری و همکاری، از دریافت یارانه انصراف دهند تا منشا کمک به اقشار کم درآمد باشند.

وزیر بهداشت با اشاره به اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها اظهار داشت: در صورت اختصاص اعتبارات لازم از محل اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها، هزینه های درمانی مردم در بخش بستری بیمارستان ها کاهش می یابد.

** لزوم تجمیع صندوق های بیمه
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه برخی دستگاه ها از منابع عمومی در جهت بیمه کردن پرسنل و نیروهای خود استفاده می کنند، لزوم یکپارچگی در بیمه ها را ضروری بیان کرد و گفت: اگر برای همگان یک نوع بیمه وجود داشته باشد عدالت در میان مردم و بیماران ایجاد خواهد شد.
هاشمی نقش رسانه ها را در اجرای موفق فاز دوم هدفمندی یارانه ها و تخصیص اعتبارات به بخش درمان بسیار اثرگذار عنوان کرد و گفت: رسانه ها می توانند این مساله را به یک گفتمان عمومی تبدیل کنند زیرا عزم جدی با مطالبه عمومی اتفاق می افتد.

** ضرورت تجمیع بیمه ها و تشکیل بیمه سلامت برای ایرانیان
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیمه ها فقط 18 درصد از کل هزینه های درمانی بیماران را پوشش می دهند، گفت: تجمیع بیمه ها، پوشش وسیع، قوی و عمق مناسب تری را برای حمایت از مردم ایجاد خواهد کرد.
وزیر بهداشت افزود: باید یک کارت بیمه سلامت به مردم داده شود که با ارائه این کارت بتوانند خدمات داروخانه، آ‍زمایشگاه، بیمارستان، دندانپزشکی و دیگر خدمات پایه ای را دریافت کنند.
هاشمی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را متولی تجمیع بیمه ها عنوان کرد و گفت: وزارت بهداشت در این خصوص در سیاستگذاری ها نظارت خواهد داشت.

** بازگشت آرامش به بازار دارویی کشور
وزیر بهداشت در تشریح مهمترین اقدامات وزارت بهداشت طی هفت ماه گذشته نیز به مشکلات متعدد حوزه دارو در زمان شروع به کار دولت اشاره کرد و گفت: با حمایت دولت و اختصاص یکهزار و 860 میلیارد ریال اعتبار، توانستیم برخی داروهای مورد نیاز را وارد کنیم و بازار دارویی کشور را به آرامش نسبی برسانیم.
هاشمی با اشاره به بالا بودن قیمت داروهای بیماران صعب العلاج گفت: با اقدامات صورت گرفته قیمت داروهای این بیماران به قیمت سال 91 برگشت.
وی در عین حال یادآور شد: مقوله «درمان» و «دارو» جزء تکالیف و وظایف وزارت بهداشت است و امیدواریم با اعتماد و استقبال مردم و تخصیص اعتبارات، شاهد نتایج ثمربخشی در این حوزه ها باشیم و خدمات شایسته ای را در حوزه درمان به مردم ارائه دهیم.

** رییس جمهور سلامت را جزء اولویت های اول دولت اعلام کرده است
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود به توجه ویژه رییس جمهور به حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: افتخار می کنم که رییس جمهور، اطلاعات زیادی از حوزه سلامت و مشکلات این حوزه دارند، به «پیشگیری» اهمیت می دهند و «سلامت» را جزء اولویت های اول این دولت اعلام کرده اند.
هاشمی افزود: با حمایت دولت توانستیم بدهی های دو سال گذشته را به پرسنل، پرستاران و پزشکان پرداخت نماییم و در حال حاضر بعد از گذشت هفت ماه از شروع دولت جدید و رفع برخی چالش ها، موقع عمل فرارسیده است.

** بسیاری از بیماری ها در کشور قابل پیشگیری است
وزیر بهداشت با اشاره به گستردگی حیطه وظایف این وزارتخانه و واحدهای تابعه آن گفت: در حال حاضر 60 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در کشور فعالیت می کنند که مهترین وظیفه این مجموعه، پیشگیری و گسترش بهداشت عمومی است.
هاشمی با تاکید بر توانمند کردن مردم برای پیشگیری و خودمراقبتی گفت: 70 درصد بیماری ها در کشور بیماریهای غیرواگیر است و بسیاری از بیماریها، مانند سکته های قلبی و مغزی به دلیل افزایش وزن و فشار خون بالاست که در این خصوص، خود مردم باید پیشگیری کنند.

** گسترش شبکه یکپارچه بهداشت در سراسر کشور طی 2 سال آینده
وزیر بهداشت با اشاره به کمبود مراکز بهداشت در روستاها و حاشیه شهرها گفت: در دو سال آینده با تامین منابع مالی و حمایت دولت و مجلس، شبکه یکپارچه بهداشت را در سراسر کشور گسترش خواهیم داد.
هاشمی با تاکید بر اهمیت پیشگیری بر درمان، خاطرنشان کرد: با توجه به گران بودن دارو و درمان، پیشگیری اهمیت زیادی دارد؛ امیدواریم خدمات شایسته ای را در حوزه درمان به مردم ارائه دهیم.

** سهم 6800 میلیارد ریالی وزارت بهداشت از محل هدفمندی یارانه ها
وزیر بهداشت گفت: حدود شش هزار و 800 میلیارد ریال به حوزه سلامت تخصیص می یابد که دو هزار میلیارد ریال را رییس جمهور تخصیص داده اند و چهار هزار و 800 میلیارد ریال نیز از محل 10 درصد هدفمندی یارانه ها اختصاص خواهد یافت.

** ارائه بسته های خدمتی به مردم
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: 9 بسته خدمتی را به مردم معرفی خواهیم کرد و مهمترین بسته خدمتی در ویزیت بیماران و کاهش هزینه های درمانی خواهد بود.
هاشمی، زمان ارائه بسته های خدمتی به مردم و کاهش هزینه های درمانی در بخش بستری را بعد از ثبت نام یارانه ها اعلام کرد و افزود: یکی دیگر از بسته های خدمتی به مردم، بسته تسهیل و گسترش زایمان طبیعی است.
وی ادامه داد: به منظور پیشگیری از افزایش سزارین، زایمان طبیعی را از طریق متخصصان و ماماها و اطلاع رسانی در مورد مزایا و مشکلات هر یک از انواع زایمان ها ترویج خواهیم کرد و البته برای تحقق این هدف، بر تعرفه ها نظارت خواهیم کرد و مردم هم باید کمک کنند.
وزیر بهداشت، تقویت اورژانس کشور را یکی دیگر از بسته های خدمتی عنوان کرد و گفت: در 24 منطقه از کشور که به دلیل مسافت زیاد، دسترسی به آمبولانس اورژانس دشوار است، طی تفاهمنامه ای، امداد هوایی را ایجاد خواهیم کرد و برای افزایش ناوگان امداد هوایی و هلیکوپترهای امداد، ارتش نیز به ما کمک خواهد کرد.

** نظارت بر بیماران نیازمند
وزیر بهداشت با اشاره به نقش مددکاران در بیمارستان ها در شناسایی بیماران نیازمند گفت: در حال حاضر 550 بیمارستان در کشور به مردم خدمت ارائه می دهند و با تقسیم کشور به 10 قطب و وجود دو سیستم نظارتی، شامل وزارت بهداشت و بیمه ها، بر نحوه هزینه کرد و ارائه خدمات به بیماران نیازمند نظارت خواهد شد.

** درخواست از خیرین برای ساخت بیمارستانها
وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت فعلی بیمارستانهای دولتی و فرسودگی بسیاری از تخت های بیمارستانی گفت: برای ساخت بیمارستاها از خیرین درخواست همکاری داریم.
هاشمی با بیان اینکه نظام درمان باید بگونه ای طراحی شود که تصدیگری کاهش یابد، گفت: به مشارکت بخش خصوصی برای اداره و بازسازی بیمارستان های فرسوده نیازمند هستیم.

** امسال دارو گران نخواهد شد
وزیر بهداشت همچنین به اقدامات این وزارتخانه در حوزه دارو پرداخت و با اشاره به گرانی هر سال دارو، گفت: امسال پیش بینی می کنیم قیمت دارو 20 تا 25 درصد افزایش یابد، اما بنا بر اعلام معاون غذا و دارو امسال گرانی دارو نخواهیم داشت.
هاشمی با بیان اینکه در حال حاضر داروهای نازایی تحت پوشش بیمه قرار گرفته است، افزود: در مورد داروهای خارجی نیز ضمن صرفه جویی، بر قیمت داروها کنترل خواهیم داشت.

** تامین نیروهای متخصص در مناطق محروم
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود تامین نیروهای متخصص و پزشک در مناطق محروم را یکی دیگر از برنامه های تحولی وزارت بهداشت عنوان کرد و با اشاره به کمبود 2500 نیروی متخصص در مناطق محروم و کم برخوردار گفت: واقعی کردن تعرفه ها و پرداخت به موقع حقوق، موجبات ماندگاری پزشکان در مناطق محروم خواهد شد.

** راه اندازی دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی
وزیر بهداشت در ادامه از راه اندازی دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی خبر داد و افزود: این دبیرخانه که به ریاست رییس جمهور تشکیل می شود، در راستای تحقق اهداف نظام سلامت راه اندازی شده است.
هاشمی با اشاره به این که برخی برنامه های کلان وزارت بهداشت در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی سیاستگذاری و بسته های اجرایی آن تدوین می شود، گفت: این دبیرخانه شرح وظایفی را در راستای تحقق سلامت برای دستگاه ها و وزارتخانه های مرتبط از جمله وزارت نفت و جهاد کشاورزی تنظیم کرده است.
وی از جمله اقدامات این دبیرخانه را تشکیل کمسیون خاص برای پیگیری مشکلات کلان شهرها عنوان کرد و افزود: در بحث آلودگی هوای کلان شهرها، وزارت بهداشت به همراه سازمان محیط زیست کشور، گزارشاتی را به دولت ارائه کردند که از جمله ره آورد آن، ممنوعیت استفاده از بنزین با تولید درصد آلودگی زیاد بود.

** رسیدگی به بخش اورژانس از اولویت های مهم وزارت بهداشت
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت اورژانس در بیمارستان ها اشاره کرد و گفت: طی 7 تا 8 سال گذشته بویژه در دولت نهم، توجه ویژه ای به بخش اورژانس صورت گرفت که یکی از مهمترین اقدامات در این حوزه، ایجاد رشته تخصصی طب اورژانس بود.
هاشمی با اشاره به اینکه در برخی بیمارستان ها همچنان شاهد کمبود متخصصین اورژانس هستیم افزود: وجود متخصصین اورژانس در بخش اورژانس بیمارستان ها باعث کاهش مرگ و میر و معلولیت ها می شود.



به گزارش ایسنا از مطالب وزیر بهداشت نیز بشرح زیر است:

قول داده بودیم که تا پایان سال 92آرامش نسبی به بازار دارویی کشور بازگردد که خوشبختانه این موضوع بسیار زودتر از موعدی که وعده داده بودیم، اتفاق افتاد. تمام داروهایی که در گمرک مانده بود، آزاد شد و برای واردات داروهای مورد نیاز نیز اقدام شد.
وزیر بهداشت افزود: به‌دنبال اقداماتی که در سال 92در زمینه دارو انجام دادیم، تا یکی‌دو سال آینده از واردات برخی اقلام دارویی بی‌نیاز خواهیم بود. در 6‌ماه اول امسال نیز واردات دارو کمتر خواهد بود. همچنین در راستای برنامه‌های اقتصاد مقاومتی، تکیه‌مان بر تولید داخل خواهد بود و امیدواریم کیفیت داروهای داخلی روزبه‌روز افزایش یابد.

کاهش قیمت داروها نیازمند حمایت

هاشمی گفت: قیمت دارو به سال 91بازگشت اما همین قیمت‌ها نیز برای بسیاری از مردم به‌ویژه برای بیماران مزمن، صعب‌العلاج، مبتلا به اختلالات روانی، بیماران قلبی، فشار خون و... بسیار گران است. به همین دلیل نیازمند حمایت بیشتر مجلس و دولت هستیم.

او با بیان اینکه رئیس‌جمهور به مقوله پیشگیری اهمیت می‌دهد و مشکلات نظام سلامت را می‌شناسد افزود: در هیأت وزیران هر یک از وزرا درخواست‌هایی دارند اما باید گفت که انصافا تاکنون شاید بیشترین حمایت از حوزه سلامت در طول چند دهه گذشته صورت گرفته است و امیدواریم که این اتفاق‌ها عملیاتی شود.

وزیر بهداشت در ادامه با بیان اینکه سعی کردیم در تغییر مسئولان وزارتخانه زیاده‌روی صورت نگیرد، به تشکیل شورای فناوری در دبیرخانه شورای‌عالی سلامت و امنیت غذایی اشاره کرد و افزود: به‌زودی خبرهای خوشی در زمینه خودکفایی در تولید داروها و تولید واکسن خواهیم داشت. اکنون با گذشت 7‌ماه متوجه شده‌ایم که چه‌کار باید بکنیم. بنابراین دوره حرف‌زدن به پایان رسیده و اکنون وقت عمل است.

وزیر بهداشت در ادامه به اظهارات رئیس‌جمهور درباره کاهش 10درصدی سهم مردم در پرداخت هزینه‌های سلامت تا پایان امسال اشاره کرد و افزود: البته رئیس‌جمهور عنوان کردند که به‌دنبال اقدامات درنظر گرفته شده، تا پایان سال کاهش 10درصدی هزینه‌های مردم را در این حوزه شاهد خواهیم بود. البته امیدواریم که بیشتر از این ارقام، کاهش سهم مردم در هزینه‌های سلامت را شاهد باشیم.

درخواست یارانه‌ای وزیر بهداشت از دهک‌های بالا

وی به فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها اشاره کرد و گفت: در این مقطع زمانی کشور نیازمند فداکاری است. کمبودهایی به‌ویژه در مناطق محروم و حاشیه شهرها وجود دارد. بر این اساس افرادی که نیازی به 45هزار تومان یارانه ندارند، حتی خودشان می‌توانند در قالب خیرین سلامت، منشا خیر شوند. این فرهنگ باید عمومی شود تا به این ترتیب بتوانیم کمبودها را برطرف و به مناطق محروم کمک کنیم.

وزیر بهداشت گفت: آنچه قطعیت دارد، اختصاص 6800میلیارد تومان به حوزه سلامت از محل هدفمندی است؛ البته 4800تومان آن مستقیما از محل اختصاص 10درصد هدفمندی یارانه‌هاست و 2000میلیارد تومان آن را نیز دکتر روحانی اضافه درنظر گرفته‌اند. در مجموع این 6800میلیارد تومان کف پرداختی به حوزه سلامت از محل هدفمندی است. هرقدر که مردم نیز کمک کنند، در کمک به مستمندان، خانواده‌های بی‌سرپرست، بیمه بیکاری، درمان و... مؤثر خواهد بود.

وی در پاسخ به این سؤال که منابع حاصل از هدفمندی قرار است در چه حوزه‌هایی هزینه‌ شود، افزود: به این منظور 9بسته خدمتی درنظر گرفته شده است. شاید بتوان گفت که از این محل، مهم‌ترین اتفاق در حوزه ویزیت بیماران و بیمه خواهد بود. به این منظور بخشی برای بیمه نیازمندان و بخشی نیز برای بیمارانی که به‌دلیل هزینه‌های کمرشکن سلامت زیر خط فقر می‌روند، پیش‌بینی شده است.

هاشمی گفت: در حال حاضر 4.5 درصد بیماران سالانه به‌دلیل هزینه‌های کمرشکن سلامت زیر خط فقر می‌روند. این در حالی است که براساس برنامه پنجم توسعه، این رقم باید به یک درصد کاهش می‌یافت، اما متأسفانه 1.5درصد افزایش داشته است.

وزیر بهداشت از تأمین 90درصد اقلام مورد نیاز بیماران در بیمارستان‌ها و تدوین بسته حمایت از زایمان طبیعی هم خبر داد. هاشمی، اورژانس‌ها را از دیگر نقاطی عنوان کرد که اعتبارات ناشی از هدفمندی یارانه‌ها در آن هزینه خواهد شد.

وی همچنین به اقدامات درنظر گرفته شده برای ساماندهی هتلینگ بیمارستان‌ها اشاره کرد و افزود: تا چه زمانی باید اتاق 8تخته و 9تخته داشته باشیم؟ برخی بیمارستان‌ها هنوز تخت‌های 50سال پیش را دارند.

تشک‌ها و تهویه نامناسب است و در ‌شأن بیماران نیست. وزیر بهداشت درباره هزینه‌های دارویی گفت: واقعیت این است که قیمت دارو هر سال گران می‌شود. تورمی حدود 20تا 25درصد نیز پیش‌بینی می‌شود که البته امیدواریم با رونق اقتصادی، اعداد و ارقام مربوط به تورم کمتر شود.

---------------------

پایان

منبع : ایرنا + ایسنا تاریخ : ۱۳۹۳/۱/۱۹ تعداد بازدیدکنندگان : 4260

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 5255
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 7325
بازدید امسال : 802808
بازدید کل : 37169881

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش