"خوددرمانی"از شایعترین مشکلات در سرطانهای دستگاه گوارش
یک متخصص داخلی گفت: میران شیوع سرطانهای دستگاه گوارش در سنین بالای 50 سال بیشتر است و باید علائم آن جدی گرفته شود.
دکتر تورج احمدی جویباری گفت: فاکتورهای ژنی در کنار فاکتورهای تغذیهای در بروز سرطانهای دستگاه گوارش موثر است.
این متخصص داخلی، سخت بلغی را مهمترین علامت ابتلا به سرطان مری دانست و گفت: از آنجایی که کمربند سرطان مری از شمال ایران می گذرد میزان ابتلا به سرطان مری در شهرهای شمالی بیشتر از سایر سرطانهاست و این در حالی است که در بقیه استانهای کشور سرطان کولون شایعترین سرطان است.
رییس بیمارستان امام خمینی کرمانشاه، در ادامه علائم ابتلا به سرطان کولون را تغییر در اجابت مزاج، کم خونی، کاهش وزن، بیاشتهایی و ... دانست که در صورت بروز این علائم مراجعه به پزشک و بررسی وضعیت سلامت فرد ضروری است.
وی افزود: سرطان کولون در صورت تشخیص زودهنگام به طور قطعی و کامل درمان می شود.
جویباری در ادامه درباره سرطان معده گفت: این سرطان معمولا زمانی خود را نشان میدهد که بیماری به میزان زیادی پیشرفت کرده و لذا درمان آن شدنی نیست.
این متخصص داخلی گفت: سرطان معده پیش آگهی بدی دارد و معمولا زمانی تشخیص داده می شود که امکان عمل جراحی و درآوردن معده وجود ندارد.
وی افزود: اگر بیمار شانس بیاورد و از طریق آندوسکوپی بیماری تشیخص داده شود، امکان عمل جراحی و خارج کردن معده وجود دارد که این مورد خیلی کم اتفاق می افتد.
وی کاهش وزن، سوءهاضمه مزمن و غیره را از علائم ابتلا به سرطان معده دانست و گفت: مشاهده این موارد در سنین بالای 40 سال نیاز به درمان دارد.
رییس بیمارستان امام خمینی کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه از میان سرطانهای دستگاه گوارش سرطانهای کبد، پانکراس و کیسه صفرا شیوع کمتری دارند، گفت: این در حالی است که این بیماریها به درمان کمتر پاسخ می دهند و معمولا طول عمر فرد کوتاه است.
جویباری در ادامه خوددرمانی را یکی از شایعترین مشکلات موجود در رابطه با سرطانها بخصوص سرطانهای دستگاه گوارش دانست و گفت: متاسفانه در کشور ما آمار خوددرمانی بالاست و افراد به جای مراجعه به پزشک اقدام به خوددرمانی می کنند که این مسئله میتواند خطرناک باشد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، سرطان کبد را یکی از بدخیم ترین و پیش رونده ترین سرطان ها دانست و گفت: این بیماری تنها موقعی درمان میشود که فقط یک لوب کبد درگیر شده باشد که در این صورت پزشکان با عمل جراحی آن یک لوب را حذف میکنند.
40 درصد سرطانها با خودمراقبتی قابل پیشگیری است
معاون بهداشتی وزیر بهداشت گفت: 40 درصد سرطانها قابل پیشگیری هستند و میتوان با خودمراقبتی، تغییر سبک زندگی و ترویج عادات صحیح غذایی، طول عمر مردم را تا 10 سال افزایش داد.
دکترعلی اکبر سیاری ضمن بیان این مطلب افزود: افراد میتوانند 86 سال عمر کنند و با افزایش آگاهی و ارتقای فرهنگ سلامت میتوان کاری کرد سکتههای قلبی و مغزی کاهش یابد.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت با اشاره به نامگذاری شعار امسال با عنوان اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی از سوی مقام معظم رهبری گفت: اگر بتوانیم فرهنگ خودمراقبتی را در کشور نهادینه کنیم در کاهش میزان بیماریها و نیز هزینههای درمانی موفق خواهیم بود.
وی دو شعار و اولویت مهم دیگر این معاونت را کاهش مصرف نمک و روغن اعلام کرد و گفت: باید به گونهای فرهنگ سازی نماییم که عادات نادرست غذایی در مصرف نمک تغییر کند چرا که مصرف زیاد نمک و روغن در ابتلا به بسیاری از بیماریهای غیرواگیر تأثیر اساسی دارد.
وی با تاکید بر این که توانمندسازی مردم برای پیشگیری نقش بسیار اصلی دارد، از نمایندگان سازمانها و دستگاههای مرتبط خواست با اطلاعرسانی دقیق و شفاف در راستای ارتقای سلامت جامعه گام بردارند.
هفته سلامت 1 تا 7 اردیبهشت ماه با شعار «یک عمر سلامت با خود مراقبتی» برگزار میشود.
-----------------------------
پایان