50 مطلب آخر
دارو و داروخانه : فروش داروخانه آری ، اجاره داروخانه هرگز

مدیر کل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو درباره فروش پروانه داروخانه به افرادی که صاحب صلاحیت نیستند  گفت:  فروش پروانه به طور کلی امری قانونی است و شخصی که امتیاز لازم را کسب کرده باشد، می‌تواند داروخانه را از شخص دیگری خریداری کند..........

 اما اجاره داروخانه همیشه از لحاظ قانونی ممنوع بوده است. البته  اجاره داروخانه بیشتر در شهرهای بزرگ نظیر تهران اتفاق می‌افتد و افراد به شکل نامحسوس داروخانه‌هایشان را اجاره می‌دهند، و به همین علت ما  اطلاعاتی دال بر اجاره داروخانه‌ها نداریم...........

تحلیل ما

متن کامل

 

مدیر کل نظارت بر دارو پاسخ داد

داروخانه‌ها مرتکب چه تخلفاتی می‌شوند؟

 

مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو به تشریح نحوه پیگیری تخلفات داروخانه‌ها پرداخت و عنوان کرد: همیشه پیرامون تخلفات داروخانه‌ها حساسیت وجود داشته و بزرگ نمایی شده است، در حالی که داروخانه جزو اماکنی است که بیشترین بازرسی‌ها در خصوص آن انجام می‌شود.

دکتر سید مهدی پیرصالحی  دراین باره اظهار کرد: در هر صنفی تخلف می‌شود اما چندان حاد نیست. دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور دارای تیم‌های بازرسی هستند و به طور متوسط سالانه چهار مرتبه از تمام داروخانه بازرسی می‌کنند.

مدیر کل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو با بیان اینکه داروخانه‌ها در هر شهر و استانی رتبه‌بندی می‌شوند، اظهار کرد: علاوه بر چهار مرتبه بازرسی روتین، در صورت شکایت‌های موردی هم بازدید مجدد انجام می‌شود.

وی افزود: سازمان‌های بیمه‌گر نیز بازرسان خود را دارند و بر عملکرد داروخانه‌ها نظارت می‌کنند.

پیرصالحی درباره چگونگی برخورد با متخلفان گفت: مجازات بستگی به شدت و تعداد تخلفات دارد. گاهی در کمیسیون‌های مربوطه در دانشگاه‌های علوم پزشکی برای متخلف رای صادر می‌شود و پرونده برخی نیز به مرجع قضایی ارجاع داده می‌شود.

مدیر کل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو درباره فروش پروانه داروخانه به افرادی که صاحب صلاحیت نیستند نیز گفت: البته فروش پروانه به طور کلی امری قانونی است و شخصی که امتیاز لازم را کسب کرده باشد، می‌تواند داروخانه را از شخص دیگری خریداری کند.

 

 

اجاره داروخانه همیشه از لحاظ قانونی ممنوع بوده است

وی افزود: این موضوع در کمیسیون ماده 20 دانشگاه‌های علوم پزشکی بررسی می‌شود و اگر خریدار شرایط لازم را داشته باشد، پروانه قبلی باطل و پروانه جدید اعطا می‌شود، اما اجاره داروخانه همیشه از لحاظ قانونی ممنوع بوده است.

پیرصالحی با بیان اینکه اجاره داروخانه بیشتر در شهرهای بزرگ نظیر تهران اتفاق می‌افتد و افراد به شکل نامحسوس داروخانه‌هایشان را اجاره می‌دهند، عنوان کرد: به همین علت است که اطلاعاتی دال بر اجاره داروخانه‌ها نداریم.

مدیر کل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو ادامه داد: این مسئله در کارگروه آیین‌نامه داروخانه‌ها که در محل سازمان غذا و دارو تشکیل شده است در دست بررسی است. در پی آن هستیم که بتوانیم ضوابط مشخصی را برای آن تصویب کنیم تا اجاره داروخانه‌ها به افراد صاحب صلاحیت را نیز تحت شرایطی مجاز اعلام کنیم.

وی تصریح کرد:‌ در این صورت جلوی روند غیرقانونی اجاره داروخانه‌ها گرفته می‌شود.

 

 

 

تهیه فهرست داروهای ضروری

خودکفایی مطلق در حوزه دارو وجود ندارد

  

معاون نظارت سازمان غذا و دارو از رفع بسیاری از مشکلات در مورد قیمت داروها به دنبال توافقات صورت گرفته با بیمه‌ها خبر داد.

دکتر اکبر عبدالهی‌ در ارزیابی از وضعیت کنونی تولید داروهای داخلی گفت: در حال حاضر اکنون از نظر تولید در مورد داروهای داخلی به وضعیت مطلوبی رسیده‌ایم. البته در مواقعی به علت برخی کمبودهای تجهیزاتی و موارد دیگر، کمبودهایی اتفاق می‌افتد که خوشبختانه با تمهیدات صورت گرفته، این مشکل رفع شده و مواد جزئی‌تر باقیمانده نیز در آینده نزدیک رفع خواهد شد.

وی در ادامه با تاکید برآن که نباید دارو را به عنوان یک کالا در نظر گرفت، افزود: اکنون بیش از 4000 پروانه ساخت دارو داریم. همچنین فهرستی از داروهای ضروری تهیه شده است؛ چرا که بسیاری از فرآورده‌هایی که به آنها دارو اطلاق می‌شود، ممکن است داروی ضروری نباشند به این معنا که نبود آن به جامعه ضرر نمی‌رساند. بر این اساس است که آنها را جزو داروهای ضروری نمی‌دانیم.

 

 

خودکفایی مطلق در حوزه دارو وجود ندارد

 معاون نظارت سازمان غذا و دارو در ادامه افزود: باید این واقعیت را بپذیریم که خودکفایی مطلق در حوزه دارو وجود ندارد. با وجود اینکه شرکت‌های دارویی ما در زمینه‌های تحقیقات و نوآوری بسیار تلاش می‌کنند اما، داروسازی ما پیرو صنعت داروسازی بین‌المللی است. در نتیجه مجبوریم داروهای جدید وارد شده به بازار دنیا را نیز در بازار خود داشته باشیم. اینکه در مقاطعی بخواهیم واردات را به اسم تولید تمام کنیم، اشتباه است اما در مجموع در مواقعی برای برخی از بیماری‌ها ناچار به واردات خواهیم بود.

عبدالهی در مورد قیمت دارو نیز گفت: به دنبال توافق صورت گرفته با بیمه‌ها، بسیاری از مشکلات در مورد قیمت داروها رفع شده است. در این زمینه سعی شده است که بیماران مشکلات کمتری داشته باشند.

وی افزود: سال گذشته به علت تغییرات نرخ ارز سال پرتنشی برای حوزه دارو بود و قیمت داروها به ریال دو برابر شده بود. به همین دلیل قیمت داروهای تولید داخل نیز به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه آنها افزایش یافت که این افزایش قیمت در نیمه اول سال اتفاق افتاد.

معاون نظارت سازمان غذا و دارو در پایان اظهار داشت: در نیمه دوم سال 92 با توافقی که میان وزارت بهداشت و وزارت رفاه انجام شد آرامش نسبی در قیمت دارو داشتیم به طوری که قیمت‌ها افزایشی نداشت. در زمینه واردات دارو حتی کاهش قیمت هم داشتیم و به دنبال اقدامات انجام شده، در برخی اقلام دارویی وارداتی حدود 20 تا 30 درصد کاهش قیمت اتفاق افتاد.

--------------------------

پایان

منبع : ایسنا تاریخ : ۱۳۹۳/۱/۲۲ تعداد بازدیدکنندگان : 5375

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
پربیننده ترین مطالب در زمینه
دارو و داروخانه
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 3480
بازدید دیروز : 3424
بازدید این ماه : 22153
بازدید امسال : 817636
بازدید کل : 37184709

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش