افزایش شمار بیماران سرطانی
به 400 هزار نفر تا سال آینده
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اعلام افزایش سالانه 20 تا 30 درصدی شمار مبتلایان به سرطان در کشور پیش بینی کرد تا سال آینده، 400 هزار بیمار مبتلا به سرطان در کشور داشته باشیم.
دکتر ایرج خسرونیا با اشاره به سرطان به عنوان یکی از محورهای اصلی این کنگره اظهار داشت: در گذشته بیماران سرطانی کمتری داشتیم که علت آن محدودیت روشهای تشخیصی سرطان و طول عمر افراد بود زیرا در آن زمان افراد تا حدود 60 سالگی زندگی میکردند و عمده سرطانها در سنین 50 به بالا بروز می کردند.
وی افزود: هنوز هم برخی سرطانها ناشناخته هستند به همین دلیل تعداد مرگ و میرهای ناشی از سرطانها در کشور ما از کشورهای دیگر بیشتر است زیرا تشخیص دیرهنگام میدهیم.
خسرونیا از سرطان پستان و پوست به عنوان شایع ترین سرطان ها در زنان و مردان ایرانی یاد کرد و گفت: خوددرمانی و درمانهای خانگی و خجالت از مراجعه به پزشک مرد، از جمله دلایلی است که باعث شده تا سرطان پستان در خانمهای ایرانی دیر تشخیص داده شود و بنابراین، زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است.
وی در خصوص شایع ترین سرطانها در کشور خاطرنشان کرد: سرطان پوست 23 درصد، سرطانهای دستگاه گوارش 14 درصد و سرطان پستان در حدود 30 تا 32 درصد است.
خسرونیا با بیان این که سرطانهای دستگاه گوارش در کشور در حال افزایش است، اظهار داشت: سرطانهای دستگاه گوارش به دلیل تغییر رژیم غذایی در کشور در حال افزایش است. استفاده از ناس نیز موجب شیوع سرطان مری در برخی مناطق شده است. به کار بردن داروهای زیاد و خوددرمانی عامل ایجاد سرطانهای گوارش در کشور ما است. همچنین خوردن مسکنها موجب تحریف سیستم گوارش میشود که موجب زخم معده و در نهایت سرطان معده میشود.
وی با بیان این که عفونتهای هلیکوباکتر موجب سرطان معده و اثنیعشر می شود، تصریح کرد: رعایت اصول بهداشتی با جدا کردن ظروف، استفاده از وسایل شخصی مانند مسواک و حوله میتواند جلوی این بیماریها را بگیرد.
رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران از سرطان پانکراس به عنوان بدترین نوع سرطان در کشور نام برد و افزود: استعمال دخانیات، عامل اصلی ابتلا به این نوع سرطان است.
خسرونیا با بیان اینکه از هر 100 هزار مرد 132 نفر و از هر 100 هزار زن 123 نفر در کشور مبتلا به سرطان می شوند، افزود: آمار میانگین جهانی هم همین است با این تفاوت که مرگ و میر سرطانها در کشورمان بیشتر از کشورهای پیشرفته دنیاست.
خسرونیا ادامه داد: 14 درصد سرطانها در ایران منجر به مرگ می شود در حالی که این آمار در ژاپن، آمریکا و کانادا، زیر 10 درصد است.
وی بر ضرورت استفاده از میوه، لبنیات وسبزیجات در برنامه غذایی افراد تاکید کرد و افزود: بررسیها نشان می دهد که با قرار گرفتن این چند قلم خوراکی در سبد غذایی مردم، می توان از بروز 40 درصد سرطانها پیشگیری کرد.
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران در ادامه به تاثیر امواج و پارازیتها بر سلامت افراد اشاره کرد و گفت: امواج و پارازیتها روی بدن اثر منفی دارند و کسی نمی تواند این واقعیت را منکر شود.
وی از امواج دکلهای مخابراتی، مایکروویو و .. به عنوان امواج آسیب رسان بر سلامت افراد نام برد و افزود: اثرات سوء بر سلامت افراد متفاوت است و هنوز آمار دقیقی از مراجع بهداشتی کشور در این زمینه منتشر نشده که امواج چقدر تاثیر منفی بر بدن دارند.
این نکته را نیز باید مدنظر قرار داد که تأثیر امواج برای یک نوزاد با ورزشکار فرق میکند و به فاصله شخص با امواج نیز بستگی دارد
---------------------
پایان