50 مطلب آخر
فیزیوتراپی : آیا طب فیزیکی یعنی رشته فیزیوتراپی؟

 باید در یک برنامه آموزشی جامع ، یک تغییر نگرش در مبانی آموزشی و پرورشی  رشته فیزیوتراپی صورت پذیرد به طوری که دانش آموختگان فیزیوتراپی متناسب با شرایط روز و زندگی اجتماعی به توسعه حرفه‌ای دست یابند...............

 باید از دانشگاه‌ها در خواست شود که برای ارتقای حرفه‌ای و توسعه کیفی رشته فیزیوتراپی برنامه ریزی تغییر داشته باشند  و این برنامه ریزی  نیز متناسب با آنچه در حال وقوع در کشورهای توسعه یافته است  ، باشد.............

برخی از حرف ها مانند اینکه طب فیزیکی با رشته فیزیوتراپی ارتباط دارد ، بایستی  در یک تعامل سالم  و با بحث علمی  ، روشن  و طی آن مرز‌ها و هم پوشانی‌های این دو رشته  باهم مشخص گردد..............

متاسفانه  یکی از مسائلی که وجود دارد این است که رشته‌های پزشکی به درون یکدیگر تهاجم می‌کنند از همین رو وزارت بهداشت باید بدون سمت و سوگیری  خاصی این موضوعات  را حل کند............

تحلیل ما

متن کامل

 

حمله رشته‌های پزشکی به حوزه‌های یکدیگر

 

چارچوب نظام آموزشی رشته فیزیوتراپی باید تغییر کند/ باید در یک برنامه آموزشی جامع تر، یک تغییر نگرش در مبانی آموزشی و پرورشی این رشته داشته باشیم.

 

دبیر علمی بیست و پنجمین کنگره فیزیوتراپی گفت: رشته‌های پزشکی به درون همدیگر تهاجم می‌کنند از همین رو وزارت بهداشت باید بدون سو گیری این موضوع را حل کند

 

وی با اشاره به اینکه امروزه در دنیا نگاه به فیزیوتراپی بر پیشگیری استوار است، افزود: درحالی که رویکرد نادرست به رشته فیزیوتراپی درکشور و عدم شناخت سیاستگذاران نظام سلامت نسبت به این رشته باعث شده است که نقش درمانی فیزیوتراپی برجسته باشد.

 

دبیر علمی بیست و پنجمین کنگره فیزیوتراپی ‌ تصریح کرد: این درحالی است که در کشورهای پیشرفته فیزیوتراپیست به مردم مشورت می‌دهد که چه اقداماتی باید انجام دهند تا آسیب نبینند وزندگی بهتری داشته باشند. که این فعالیتهای پیشگیری کننده باعث می‌شود هزینه نظام سلامت هم به حداقل برسد.

 

وی در ادامه با تاکید براینکه چارچوب نظام آموزشی رشته فیزیوتراپی باید تغییر کند، افزود: باید در یک برنامه آموزشی جامع تریک تغییر نگرش در مبانی آموزشی و پرورشی این رشته داشته باشیم به طوری که دانش آموختگان فیزیوتراپی متناسب با شرایط روز و زندگی اجتماعی به توسعه حرفه‌ای دست یابند.

 

معروفی با تاکید بر توسعه حرفه‌ای فیزیوتراپیست‌ها گفت: دانش آموختگان فیزیوتراپی با علم بیشتر در تعاملات بین رشته‌ای با متخصصین دیگر عملکرد مناسبتری در درمان بیماران خواهد داشت.

 

وی‌تاکید کرد: تصور می‌شود عدم آشنایی کافی مسئولان با نقش و وظایف حرفه فیزیوتراپی به رغم اینکه بار‌ها در مورد این نقش‌ها و وظایف صحبت و از آن دفاع کرده‌ایم منجر شده است که ارتقای حرفه‌ای فیزیوتراپیست‌ها اتفاق نیفتد.

 

دبیر علمی بیست و پنجمین کنگره فیزیوتراپی ادامه داد: ‌ این درحالی است که ارتقای حرفه‌ای در یکی از شاخه‌های پزشکی به ارتقای نظام سلامت منجر می‌شود بنابراین چه دلیلی دارد که جلوی آن گرفته شود.

 

به گفته وی اگر چنین رویکردی از روی انحصار طلبی باشد زیر سوال می‌رود اما اگر غیر از این باشد باید از دانشگاه‌ها در خواست شود که برای ارتقای حرفه‌ای و توسعه کیفی رشته فیزیو تراپی برنامه ریزی تغییر کند و این برنامه ریزی متناسب با آنچه در حال وقوع در کشورهای توسعه یافته است باشد.

 

معروفی با تاکید بر اینکه باید به این نتیجه رسید که دکترای حرفه‌ای برای فیزیوتراپیست‌ها یک ضرورت و نیاز است، افزود: این ضرورت باید از سوی سیاست گذاران به وزارت بهداشت ابلاغ شود که برنامه ریزی‌های لازم در این زمینه صورت بگیرد. اما نه تنها ابلاغ نمی‌شود بلکه به رغم قولهای مساعد وزرای بهداشت در دوره‌های مختلف در نشست‌هایی که با ما داشتند شاهد بودیم که خارج از جلسات نشست تصمیم گیری تغییر کرد و متاسفانه موضوع دکترای حرفه‌ای رشته فیزیوتراپی مسکوت ماند.

 

وی بااشاره به اینکه موانع بر سر این تصمیم گیری ممکن است از ناحیه برخی حرف نیز باشد، افزود: برخی از حرف مانند طب فیزیکی با رشته فیزیوتراپی ارتباط دارند از همین رو انتظار داریم در یک تعامل سالم با ما به بحث بشینند و مرز‌ها و هم پوشانی‌های این دو رشته را باهم مشخص کنیم.

 

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: یکی از مسائلی که وجود دارد این است که رشته‌های پزشکی به درون یکدیگر تهاجم می‌کنند از همین رو وزارت بهداشت باید بدون سو گیری این موضوع را حل کند.

 

معروفی ادامه داد: برخی رشته‌های پزشکی شیوه‌های درمانی ما را به عنوان مداخلات درمانی خود مطرح می‌کنند و آن‌ را بکار می‌گیرند ازهمین رواین مسئله باید از سوی وزارت بهداشت با یک پیشنهاد مناسب جلوگیری شود.

 

 

 

 

 

پزشکانی که بدون صلاحیت دستگاه لیزر را به مطب می‌برند

 

 

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: مدعیان در رشته طب فیزیکی بسیار زیاد هستند، برخی پزشکان بدون پشتوانه علمی مناسب برای برخی کارها مثل لیزردرمانی دستگاه‌ها را به داخل مطب می‌برند.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، نادر معروفی در نشست بالا به خبرنگاران گفت: تحریمی که در کشور رخ داد باعث گران شدن بسیاری از تجهیزات فیزیوتراپی شد و گران شدن ارز باعث شد تا سرمایه‌گذاری بر فیزیوتراپی ریسک‌پذیر شود.

وی ادامه داد: گران شدن این تجهیزات باعث شد بازگشت سرمایه غیرقابل انجام شود و حتی تجهیزات با استهلاک بالایی روبه رو شدند که با عنوان مثال اگر نوعی از لیزر قیمتش 15 میلیون تومان بود، تعرفه‌ای که برای آن در نظر گرفته شد، بسیار کم بود.

وی ادامه داد: متأسفانه در این شرایط هم در سطح شهر می‌بینیم که بر خلاف قانون پزشکی برخی افراد تابلویی را در اتاق منازل خود نصب می‌کنند و جلسه‌ای 200 هزار تومان بابت انجام خدمات فیزیوتراپی از مردم می‌گیرند.

وی ادامه داد: در حالی که اگر کنترلی در سطح تعرفه‌های درمانی انجام می‌گرفت افراد متخصص به این عرصه ورود نمی‌کردند و عملکرد آنها کنترل می‌شد.

معروفی ادامه داد: متأسفانه این افراد وانمود می‌کنند که کار خارق‌العاده‌ای انجام می‌دهند و بیماران نیز به دلیل عدم اطلاع کافی و امید به بهبودی به آنها مراجعه می‌کنند.

این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: اگر نظارت بر تعرفه‌گذاری محکم است اما می‌بینیم در جایی نشتی می‌کند و خدمات فیزیوتراپی با سطحی پایین‌تر ارائه می‌شود چرا که در این شرایط تجارت در پزشکی مطرح شده و مسئولیت پذیری کاهش می‌یابد.

وی گفت: متأسفانه شاهد هستیم در برخی مطب‌ها پزشکان فیزیوتراپ این خدمات را ارائه نمی‌دهند و شخصی در این مطب‌ها حضور دارد که با مدرک دیپلم کار پزشکان را انجام می‌دهد.

معروفی افزود: متأسفانه رشته‌های پزشکی در کشور به درون یکدیگر تهاجم دارند که باید وزارت بهداشت جلوی آن را بگیرند این در حالی است که مداخلات فیزیوتراپی در عرصه پزشکی رعایت نمی‌شود.

وی گفت: برخی پزشکان بدون پشتوانه علمی مناسب برای برخی کارها مثل لیزر درمانی دستگاه‌ها را به داخل مطب می‌برند و این کار را انجام می‌دهند، به همین دلیل مدعیان در رشته طب فیزیکی بسیار زیاد هستند، با این وجود ما دلایل خود را بارها اعلام کرده‌ایم اما به دلایلی نامشخص نادیده گرفته می‌شوند.

----------------------------

 

پایان

منبع : ایلنا + فارس تاریخ : ۱۳۹۳/۲/۲۴ تعداد بازدیدکنندگان : 5316

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 2268
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 4338
بازدید امسال : 799821
بازدید کل : 37166894

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش