نیکوکاران با احداث بیمارستان های زنجیره ای یاد و نام مرحوم نمازی را زنده نگه دارند
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی شامگاه سه شنبه در آیین تجلیل از خدمات مرحوم محمد نمازی و گرامیداشت 60 سال احداث بیمارستان نمازی در شیراز گفت : بدون تردید نیکوکاران راه مرحوم نمازی را تداوم خواهند بخشید ، نیکوکاران با مشارکت در ساخت بیمارستان های زنجیره ای یاد او را گرامی دارند
دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی در این آیین که با حضور اندیشمندان و اصحاب فرهنگ و جمعی از نیکوکاران استان فارس انجام شد افزود: برای ادای دین به مرحوم نمازی همه افرادی که توانایی دارند در بنیاد خیریه نمازی شرکت کنند .
قاضی زاده هاشمی افزود : اولین خیر دنیای اسلام حضرت خدیجه (س) بودند ، کار خیر ماندگارترین یادگار انسان پس از مرگش است و خوشا به حال مرحوم نمازی که با احداث بیمارستان نمازی در شیراز ، اقدام بزرگی در عرصه سلامت نمود.
وزیر بهداشت با تصریح اینکه در زندگی فردی، پیشرفت های علمی، مسوولیت های بالا و مکنت و ثروت فراوان، هیچ یک انسان را آرام نمی کند، گفت: تنها کار خیر است که به انسان آرامش می بخشد، در هر مرتبه اجتماعی که قرار داشته باشیم، آن روزی که یک کار خیر هرچند کوچک انجام می دهیم، در آرامش قرار خواهیم داشت.
هاشمی با ادای احترام به شخصیت والا و اقدامات تاثیرگذار مرحوم محمد نمازی، تصریح کرد: لقمه و پول محمد نمازی به حتم حلال بوده که تا امروز اثر اقدامات وی همچنان باقی مانده و برای همیشه هم ادامه خواهد داشت.
وی اضافه کرد: اگر پول و لقمه حلال نبود نمازی موفق نمی شد، این به عرضه و پول من و هیچ کس دیگر ربطی ندارد، هنر ما این است که افتخار پیدا می کنیم که به نام نمازی کار این خیر را تکثیر کنیم.
وزیر بهداشت به آغاز فعالیت بنیاد خیریه نمازی اشاره و اضافه کرد: این حق مرحوم نمازی است که آثار خیر او ادامه یابد و امیدواریم در آینده شاهد بیمارستان های نمازی زنجیره ای در استان فارس و شیراز باشیم.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه مردم فارس و شیراز به فعالیت های خیر و اعمال نیکوکارانه شهره بوده و هستند، گفت: صدها سال قبل از مرحوم نمازی، سعدی از همین شهر و از شیراز با شعر بنی آدم اعضای یک پیکرند، همه را به خیر و نیکی دعوت کرده و تاکید داشته که؛ تو کز محنت دیگران بی غمی نشاید که نامت نهند آدمی.
وزیر بهداشت و درمان همچنین جهل را بدترین و شوم ترین پدیده دنیای بشریت برشمرد و با بیان اینکه جهل در همیشه تاریخ بوده و هست، بعثت پیامبر اسلام را برای دعوت مردم به مکارم اخلاقی برشمرد و خاطرنشان کرد: در دنیای آن روز جاهلیت، قدرت های بزرگ ایران و روم هم در جهان بود اما پیامبر(ص) نفرمود برای مبارزه با این قدرت ها مبعوث شد، بلکه فرمود برای تکمیل مکارم اخلاقی مبعوث شده است.
وزیر بهداشت گفت : در زندگی شخصی سراب های زیادی مانند ثروت وجود دارد و هیچ چیز انسان را آرام نمی کند مگر اینکه کار خیری برای دیگران انجام دهد.
هاشمی بیان کرد : افرادی که در بنیاد خیریه نمازی مشارکت می کنند بی تردید موفق هستند و خداوند آنها را یاری می دهد و امیدواریم در آینده شاهد بیمارستان های زنجیره ای نمازی در فارس باشیم و حق مرحوم نمازی هم همین است .
وی در پایان با ادای احترام به کسانیکه جان خود را برای پایداری مملکت وقف کردند ،از تمامی افرادی که توانایی دارند ، خواست که در این بنیاد خیریه بیمارستان نمازی شرکت کنند.
در این مراسم علاوه بر تمبر یادبود مرحوم محمد نمازی از سردیس مرحوم نمازی و فیلم مستند ˈ ساکن ویلای شماره یک ˈ که به زندگی حاج محمد نمازی پرداخته و اوراق مشارکت جمعی نیز رونمایی گردید .
وب سایت بنیاد خیریه نمازی و نشان ( لوگو ) این بنیاد نیز در این مراسم توسط وزیر بهداشت رونمایی شد .
بنیاد خیریه مرحوم محمد نمازی به منظور کمک به بیمارستان و بیماران این مرکز ثبت و راه اندازی شده که ایجاد جایزه ملی سلامت در کشور به نام مرحوم محمد نمازی ، تجهیز و تامین ساختار فیزیکی بیمارستان نمازی و تاسیس و تجهیز بیمارستان جدید نمازی از اهداف این بنیاد خیریه می باشد.
استاندار فارس در همایش نکوداشت مرحوم محمدنمازی و افتتاح رسمی بنیاد خیریه بیمارستان محمد نمازی با حضور وزیر بهداشت در شیراز ، گفت : آنچه در فارس در زمینه پزشکی داریم مدیون مرحوم نمازی هستیم که به دبنال تاسیس بیمارستان نمازی موجب رونق دانشکده پزشکی و سایر بیمارستان های شیراز و موقعیت پزشکی استان شد.
سید محمد احمدی با اشاره به اینکه وزیر بهداشت فعلی هم از خیران عرصه سلامت می باشد ، اظهار داشت : عده زیادی راه نمازی را عاشقانه ادامه می دهند و مردان بزرگ در ایران بزرگ کم نیستند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این همایش گفت : بیمارستان جدید نمازی به منظور ارایه خدمات بهتر به بیماران در شیراز احداث می شود .
دکتر محمدهادی ایمانیه افزود : حدود 60 سال پیش وقتی مرحوم نمازی تصمیم به احداث بیمارستان گرفت ، مشاورانش از او خواستند که برای بهداشت و سلامت جامعه ابتدا آب لوله کشی را تامین نماید و بر این اساس شیراز نخستین شهری در کشور بود که صاحب آب لوله کشی شد.
دکتر ایمانیه گفت : تمامی افرادی که در بیمارستان نمازی درمان شده و یا فارغ التحصیل شده اند مدیون این مرکز هستند و باید سعی کنیم که دین خود را به بهترین شکل ممکن ادا نماییم.
وی اظهار داشت : با توجه به فرسودگی و فضای اندک بیمارستان نمازی ، مجوز کمیسیون 215 ساخت بیمارستان جدید نمازی گرفته شده تا در این صورت امکان خدمت رسانی بیشتر و بهتر به مردم فراهم گردد.
دکتر ایمانیه با اشاره به اینکه با احداث بیمارستان جدید ، مرکز قدیمی به نقاهتگاه بیماران تبدیل می شود ، بیان کرد : در جای جای فارس ردپای خیران قابل مشاهده است .
در ادامه این آیین رئیس بخش پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: بیمارستان نمازی یک عبادتگاه واقعی است و این به دلیل خالصانه بودن عمل مرحوم نمازی است.
سیدعلی ملکحسینی ابراز داشت: اگر قرار است بیمارستانهای نمازی دیگری ساخته شود نخست باید این موقوفه را که اورجینال آن است به درستی نگهداری کنیم.
وی اضافه کرد: برخی مسئولان در زمینه نگهداری این بیمارستان غفلت کردند و باعث از بین بردن فضای سبز اطراف بیمارستان شدهاند.
این مسئول گفت: در چند سال اخیر وضعیت بیمارستان نمازی مناسب نبوده است و رسیدگی چندانی از سوی مسئولان مربوطه نشده است.
وی ابراز داشت: مرحوم نمازی به این مملکت خدمت بزرگی کرده است و بیمارستانی که قرار است در صدرا احداث شود دنباله کار خیر نمازی است.
محمد نمازی، فرزند حاج محمد حسن نمازی، در سال 1275 هجری شمسی در شیراز زاده شد. دوران کودکی را در هند و چین گذراند. سال های جوانی را در شیراز و تهران سپری کرد. در سال 1303 به قصد سیاحت به آمریکا رفت، اما این سفر سرنوشت او را تغییر داده و نزدیک به سی سال در آنجا اقامت کرد.
عشق به ایران برای او همیشه زنده بود و پس از موفقیت در فعالیت های اقتصادی به ایران بازگشت. اگر چه نیت اصلی وی ایجاد مجتمع بهداشتی و درمانی بود، اما او در سفر خود به ایران با پدیده نامناسب آب آشامیدنی برخورد و تصمیم گرفت علاوه بر ساخت مجتمع درمانی، آموزشی، نسبت به انجام سیستم مناسب آب لوله کشی نیز با مشارکت انجمن اقدام نماید. به طوریکه شیراز اولین شهر ایران بود که دارای آب لوله کشی شد.
نمازی سازمان لوله کشی آب شیراز و نیز بیمارستان نمازی این شهر را ، راه اندازی نمود
------------------------------
پایان