حمال مدرک بودن اغلب دانش آموختگان از زبان یک استاد
سخنان صریح و غیرمنتظره نایب رییس هیات مدیره نظام پزشکی درباره شغل پرستاری، تعامل پرستاران با مراجعان و رعایت اصول اخلاقی پزشکی، فضای متفاوتی را در محل برگزاری دومین کنگره سالیانه اخلاق پرستاری رقم زد و برای لحظاتی مدعوین را به خنده واداشت.
«سیدحمید خویی» روز چهارشنبه در دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که میزبان دومین کنگره سالیانه اخلاق پرستاری بود، با تاکید بر ضرورت ارزش نهادن به وجه انسان شناسی در زندگی، گفت: عالم کسی نیست که لیسانس بگیرد.
«سیدحمید خویی» گفت: بخش قابل توجهی از دانش آموختگان دانشگاه های ما، عالم نیستند، حمال مدرک هستند، زیرا عالم کسی است که قدر خویش را بداند.
«سیدحمید خویی» افزود: همه علوم اگر به خودشناسی کمک کنند، اسمش علم است وگرنه «آن کس را که نبود عشق یار، بهر او پالان و افساری بیار».
نایب رییس هیات مدیره نظام پزشکی افزود: توجه نکردن به اخلاقیات، مصیبتی است که به عنوان یک معضل اجتماعی آن را لمس کرده و تلخی آن را در جان احساس کرده ام.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: به طور مثال سر کلاس های من، فردی ترم اول اسمش، «زلفعلی» است، ترم دوم اسمش می شود «سیامک»، ترم سوم اسمش می شود «جرج»، ترم چهارم امضایش انگلیسی می شود و ترم پنجم لب و لوچه ای را می چرخاند و در پاسخ سووال های من می گفت «او.کی»(ok).
وی خاطرنشان کرد: برخی پزشکان نیز سلام نمی کنند؛ شاخص درس خواندگی باید بی ادبی باشد؛ آنان از واژه های نامانوس انگلیسی مثلا برای نام بردن آسپرین استفاده می کنند که بگویند ما پروفشنال(حرفه ای) و تکنیکال صحبت می کنیم.
نایب رییس هیات مدیره نظام پزشکی گفت: برخی استادان سر کلاس دو ساعت حرف می زنند اما کسی نمی فهمد آنان چه می گویند زیرا مثلا در سطح بالایی تدریس می کنند؛ برخی استادان لذت می برند از اینکه بگویند 60 درصد دانشجویان در امتحان او رد شده اند درحالیکه این استاد آمده یا بفهماند، پس چرا دانشجویان نفهمیده اند یا اینکه خواسته خودش را مطرح کند که در این صورت وقت مردم را گرفته است.
خویی خطاب به پرستاران حاضر در جلسه افزود: شما پس از گرفتن لیسانس می توانید اسم شپش خود را بگذارید «میس مارگریت» اما این، مشکلی را حل نمی کند ؛ اگر می خواهید با مردم رابطه داشته باشید، باید طوری صحبت کنید که آنان بفهمند شما چه می گویید؛ «چونکه با کودک سرو کارت فتاد پس زبان کودکی باید گشاد».
وی ادامه داد: بطور مثال یکی از شاگردانم دانش آموخته دکترای داروسازی پشت گیشه داروخانه ای ایستاده بود و زنی با سر درد (میگرن) شدید آمد و از او آمپول دپیرون (نوعی آمپول ضد درد) خواست اما این دکتر از اسم پیچیده انگلیسی برای بیان عارضه این آمپول به کار برد؛ اینها آسیب های ورود افراد به عرصه تعلیم و تربیت است، یعنی علم ممکن است شما را از خودتان دور کند.
نایب رییس هیات مدیره نظام پزشکی گفت: پرستاران نباید فقط به جنبه مادی خدمت گیرندگان توجه کنند زیرا هر انسانی متشکل از ابعاد لامتناهی عشق، جاذبه و دافعه ای است که در درمان تاثیر می گذارد.
خویی افزود: سال ها قبل با اورکت و ریش به عنوان استاد وارد کلاس داروسازی شدم و یکی از دانشجویان گفت این استاد فارماکولوژی اسلامی است و در پایان کلاس ها به دانشجویان گفتم، فارماکولوژی و هر آنچه یاد می گیریم اگر از طریق خدمت به بندگان در راه رضای خدا بکار گیریم، اسلامی است.
وی یادآور شد: آنچه کار پرستاری را با مشاغل دیگر مانند رفوکاری متمایز می سازد این است که پرستاران با گرامی ترین مخلوق خدا سر و کار دارند.
خویی گفت: انسانی که برای وجه مادی خود، اصالت قائل است با انسانی که برای وجه روح و روان و بعد اجتماعی خود، اصالت قائل است به شیوه های مختلفی زندگی می کنند.
-------------------------------
پایان