عملیات ساخت پژوهشگاه ربع رشیدی دانشگاه علوم پزشکی تبریز کلید خورد
عملیات احداث پژوهشگاه ربع رشیدی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی تبریز با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور آغاز شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این مراسم گفت: در اینکه نیازمند تحقیق و پژوهش و علم اندوزی در کشور هستیم، هیچ شکی نیست.
سید حسن هاشمی افزود: مرجعیت علمی یکی از اهدافی است که باید به آن دست یافت و جوانان باید به علوم جدید مسلح شوند تا مایه سربلندی و عزت ایران و جهان اسلام شوند.
وی خاطر نشان کرد: پژوهشگران برجسته متعددی را در کشورهای توسعه یافته دیدم که در اتاق های کوچک فعالیت و مقالات آنان مرجع دانشمندان جهان بوده است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: قبل از احداث این بنا باید نیروی انسانی پژوهشگر تربیت شود.
وی گفت: ایمان پژوهشگران موتور محرکه اصلی برای خدمت به کشور و جهان اسلام است.
دکترهاشمی ابراز امیدواری کرد احداث این پژوهشگاه پزشکی در دولت تدبیر و امید با همت تمام مسوولان به پایان برسد.
پژوهشگاه پزشکی تبریز با زیربنای احداثی 30 هزار مترمربع با عرصه 10 هکتار شامل سه پژوهشکده علوم پزشکی و بالینی، علوم دارویی و فناوری های پیشرفته پزشکی احداث می شود.
اسکلت فاز اول این بنا با زیربنای 16 هزار متر مربع با قرار داد اولیه 90 میلیارد ریال به مدت 18 ماه اجرایی می شود که از این مبلغ تا کنون 58 میلیارد ریال تامین شده است
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در تشریح جزییات و مشخصات این پژوهشگاه اظهار داشت: در این پژوهشگاه سه پژوهشکده شامل علوم پزشکی و بالینی در 16 طبقه، علوم دارویی 11 طبقه و علوم و فناوری های پیشرفته پزشکی در هفت طبقه برای انجام پژوهش های تخصصی در هر یک از این حوزه ها در نظر گرفته شده است.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در ادامه از ساخت یک مجموعه مستقل در کنار این پژوهشکده ها خبر داد و افزود: فضاهای عمومی، خدماتی و رفاهی در قالب یک مجموعه مستقل و منفک از این سه پژوهشکده و در فضایی با زیربنای 16 هزار متر مربع در فاز نخست ساخته می شود که شامل سالن اجتماعات و سمینار، رستوران، کتابخانه و نمایشگاه خواهد بود.
گفتنی است ربع رشیدی یکی از بناهای تاریخی و ارزشمند شهر تبریز واقع در باغمیشه و به سبک معماری آذری است.
حدود 700 سال پیش در تبریز، دانشگاهی بهنام رشیدالدین فضلالله همدانی ایجاد شد. رشیدالدین وزیر غازان خان از حکمرانان وقت آن دیار بود. در آن زمان این دانشگاه شامل چهار دانشکده بود که در چهارطرف آن قرار داشت و اربع یا چهار عربی را به خود اختصاص داد و این مکان به نام ربع رشیدی شهرت یافت.
-------------------------
پایان