راهاندازی اتاق برونکوسکوپی کودکان برای شناسایی مشکلات حنجره
نخستین اتاق برونکوسکوپی کودکان جنوب کشور در بیمارستان نمازی شیراز آغاز به کار کرد تا امکان شناسایی مشکلات حنجره و ضایعات تودهای در کودکان فراهم شود.
دکتر «محمداشکان مصلحی»، یک عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این خصوص گفت: با ایجاد اتاق برونکوسکوپی کودکان در بیمارستان نمازی شیراز، امکان شناسایی مواردی از جمله مشکلات حنجره، ضایعات تودهای، انواع عفونتها، بافتهای مربوط به زخم و تنگیهای حاصل از رودهگذاری، در کودکان و ارائهی خدمت به بیماران منطقه جنوب کشور فراهم شده است.
وی با بیان اینکه کودکان زیر سه سال، بهویژه اگر در معرض دید اطرافیان نباشند، بیش از دیگران در معرض خطر بروز مشکلات ریه هستند، تصریح کرد: باقی ماندن اجسام خارجی در ریهی کودک، سبب ایجاد بافتهای زخمی شده و در مواردی امکان استخراج قسمتهایی از ریه یا همهی آن وجود دارد.
فوق تخصص ریه کودکان و نمایندهی انجمن ریه اروپا در ایران، گفت: در این موارد بعضا داروهای آنتیبیوتیک و اسپریهای استنشاقی، پاسخگوی مشکل فرد نیست.
دکتر مصلحی ادامه داد: با توجه به وجود مشکلاتی از این قبیل که سیستم تنفسی کودکان را تهدید میکند و لزوم اقدامات تخصصی در این خصوص، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از اسفندماه پارسال، اتاق برونکوسکوپی ویژهی اطفال را در بیمارستان نمازی، راهاندازی کرد.
وی با اشاره به فعالیت این مرکز در روزهای شنبه و سهشنبه هر هفته، افزود: اتاق برونکوسکوپی اطفال در بیمارستان نمازی شیراز، برای نخستین بار در جنوب کشور راهاندازی شده و از زمان آغاز فعالیت تاکنون، نوزادانی از سنین یک ماهگی تا بزرگتر در این بخش مداوا شدهاند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: این اتاق هماکنون با یک دستگاه، فعالیت خود را آغاز کرده و ویژگی مهم این دستگاه، لوله قابل انعطاف آن است که با دید بهتر، عوارض کمتر، بیهوشیهای کوتاهتر و قابلیت مشاهدهی اجسام خارجی در فواصل دورتر، موجب برطرف کردن مشکلات تنفسی کودکان میشود.
دکتر مصلحی قدمت این تخصص را در ایران بسیار کوتاه برشمرد و افزود: خدمات تشخیصی از قبیل شناسایی مشکلات حنجره، ضایعات تودهای، انواع عفونتها، بافتهای مربوط به زخم و تنگیهایی حاصل از رودهگذاری، از جمله خدمات اتاق برونکوسکوپی اطفال بیمارستان نمازی است.
این پزشک متخصص ریهی کودکان به والدین هشدار داد: چنانچه کودک بدون سابقه، دچار سرفه شود، باید نسبت به نبود جسم خارجی در ریه او مطمئن شد، بنابراین لازم است کودک را نزد پزشک برد و از این موضوع اطمینان کسب کرد.
-------------------------
پایان