حمایت مالی استرالیا از برنامه بیمه درمانی پناهندگان در ایران
دولت استرالیا با اختصاص مبلغ دو میلیون دلار استرالیا از برنامه درمانی مربوط به پناهندگان در کشور ایران حمایت می کند.
به گزارش کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل،دولت استرالیا، در راستای راه حل راهبردی برای پناهندگان افغان (SSAR)، که راهبردی برای کمک به پناهندگان و کشورهای میزبان است،مبلغ دو میلیون دلار استرالیا کمک می کند تا نیازهای اساسی پناهندگان آسیب پذیر در ایران تامین شود و از پوشش بیمه درمانی بهره مند شوند.
جمهوری اسلامی ایران همچنان میزبان یکی از بزرگترین جمعیت های پناهنده شهرنشین برای طولانی مدت ترین زمان در جهان است. بر اساس آخرین آمار دولت، 950،000 پناهنده افغان و عراقی ثبت شده در حال حاضردر ایران زندگی می کنند.
با افزایش هزینه های پزشکی و درمانی، مشکلات تامین و دسترسی به دارو و مشکلات اقتصادی مر تبط، پناهندگان افغان کمتر می توانند به متخصصان بهداشت و درمان مراجعه نموده و پیگیر ادامه درمان خود باشند. بدین ترتیب تشخیص و درمان بیماری ها اغلب آنقدر به تعویق می افتد که شرایط سلامت فرد رو به وخامت رفته، که این امر خود منجر به هزینه بالاتر درمان می شود.
با استفاده از طرح بیمه درمانی (HISE)، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان با همکاری اداره کل امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور و شرکت بیمه آسیا، امکان دسترسی به بیمه درمان تکمیلی 220،200 پناهنده آسیب پذیررا فراهم کرده، که شامل 2،000 فرد مبتلا به بیماری های خاص تالاسمی، هموفیلی، نارسایی کلیه، سرطان و ام اس نیز است.
کمیساریا 100% حق بیمه سالانه پناهندگان آسیب پذیر را پرداخت می کند. این بیمه نتیجتاً بخشی از هزینه های عمل های جراحی و هزینه های درمانی مرتبط با آن را پوشش می دهد؛ که این مسئله موجب آسودگی خیال پناهندگان آسیب پذیر است.
سیوانکا داناپالا، نماینده کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در ایران گفت: «از تمامی کمک های ارائه شده به پناهندگان بسیار سپاسگزاریم، این کمک ها شرایط زندگی آنان را به طرز چشمگیری بهبود می بخشند. از جامعه بین الملل تقاضا داریم حمایت های حیاتی خود از پناهندگان را ادامه دهد .»
در چهارچوب SSAR ، طرح HISE هم به سلامت پناهندگان در زمانی که در ایران هستند کمک می کند و بدین ترتیب از بار دولت ایران در این زمینه می کاهد. مضافاً تاثیر بسزایی در افزایش امکان بازگشت پایدار و ادغام مجدد آنان هنگام بازگشت داوطلبانه به سرزمینشان خواهد داشت
-----------------------------
پایان