مسئولان مانع از صدور گواهینامه فعالیت برای افراد غیر متخصص شوند
تعدادی از مراکز با برگزاری دورههای آموزشی کوتاهمدت اقدام به صدور گواهینامه فعالیت خدمات زیبایی پوست و مو برای افراد غیر متخصص میکنند که این اقدام نیازمند برخورد جدی وزارت بهداشت است.
خلیل صداقتپیشه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ با انتقاد از ارائه گواهینامه برای انجام درمانهای زیبایی پوست، افزود: هماکنون در مورد بسیاری از خدمات زیبایی پوست همچون تزریق ژل، بوتاکس یا لیزرهای پوست خبرهای غیرمنطقی از طریق رسانهها منتشر میشود مبنی بر اینکه فردی در اثر تزریق بوتاکس کور شد یا تزریق ژل موجب بروز کبودی یا آسیب به سیستم عصبی فرد شده است.
وی در ادامه یادآور شد: این خطرها ناشی از انجام درمانهای زیبایی پوست توسط افراد غیر متخصص صورت میگیرد که با آناتومی پوست و یا بیماریها از جمله بیماریهای عفونی که میتواند با تزریق بوتاکس تشدید شود و یا توسط تزریق ژل فرورفتگیهای ایجاد شده ناشی از بیماری لوپوس که در اثر تخریب پوست ایجاد میشود را بدون درمان بیماری از بین میبرند.
صداقتپیشه با تاکید بر اینکه مسئولان "وزارت بهداشت"، باید با مراکزی که اقدام به صدور گواهینامههای خدمات زیبایی پوست میکنند، به طور جدی برخورد کنند، اینگونه بیان داشت: مراکزی هستند که برای عمل لیزر پوست و عملهای کاشت مو دورههای آموزشی کوتاهمدت برگزار کرده و با ارائه گواهینامه به فرد مجوز فعالیت در این زمینه را میدهند که به طور قطع انجام اینگونه خدمات درمانی بدون شناخت بیماریها و آگاهی از آناتومی بدن افراد میتواند خطرات جبرانناپذیری را به همراه داشته باشد.
مدرکی مبنی بر کارایی PRP برای جوان سازی پوست نداریم
یک متخصص پوست گفت:در روش PRP پلاکت خون بیمار به منطقه مورد نظر از بدن وی تزریق میشود اما تاکنون مستندات علمی مبنی بر کارایی این روش برای جوان سازی پوست نداریم.
امیرهوشنگ احسانی، متخصص پوست در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در تشریح PRP یا پلاکت درمانی تصریح کرد: پیآرپی، PRP گرفتن خون از بیمار، جدا کردن پلاکتها از خون گرفته شده و تزریق آن به بخش مورد نظر بیمار است که گاهی این کار برای درمان ریزش مو و گاهی برای جوان سازی پوست و موارد دیگر صورت میگیرد.
وی افزود: در پلاکت درمانی یا PRP از پلاکت موجود در خون بیمار استفاده میشود و همان پلاکت اخذ شده از این خون برای هدف درمانی مورد نظر درمانگر به زیر پوست تزریق میشود و چند سالی است که در دنیا در حال انجام است.
احسانی درباره برخی تبلیغات و تصورات مبنی بر پلاکت درمانی PRP به عنوان معجزهای در عرصه پیشگیری از ریزش مو نیز تأکید کرد: هنوز مدارک و مستندات کافی وجود ندارد که نشان از کارایی این روش باشد و هنوز کارهای بالینی زیادی میخواهد و هنوز دنیا این روش را تأیید نمیکند تا بتوان از این روش بر روی انسان استفاده کرد.
وی درباره تأثیر پلاکت درمانی PRP بر روی فرد خاطرنشان کرد: در صورت استفاده از PRP نهایت کاری که این روش بتواند انجام دهد این است که پس از 3 یا 4 ماه ضخامت مو را افزایش دهد یعنی شمار موها را افزایش نمیدهد و سؤالاتی از جمله، تعداد دفعات مورد نیاز PRP برای درمان مشخص نشده است بنابراین به عنوان یک درمان اصلی توصیه نمیشود ولی متأسفانه به صورت فزایندهای در ایران با روشهای علمی در حال انجام است.
---------------------------------
پایان