دکتر عابد فتاحی درباره دلالی در حوزه تجهیزات پزشکی، افزود: به طور حتم با گسترش نظارتها میتوان بازار را کنترل و دست دلالان و واسطهگران را از حوزه تجهیزات پزشکی بیش از گذشته کوتاه کرد.
وی ادامه داد: متاسفانه دلالبازی و واسطهگری در اغلب حوزهها وجود دارد که این فسادها ننگی برای کشور است.
فتاحی تصریح کرد: تخصص من چشمپزشکی است و در این میان شاهد بودم که در گذشته تجهیزات پزشکی در این رشته چند برابر شده بود.
وی به اجرای طرح تحول سلامت و تاثیر آن در کنترل تثبیت قیمتها در تجهیزات پزشکی اشاره کرد و یادآور شد: البته ناگفته نماند که اکنون با گذشت سه ماه از اجرای موفقیتآمیز طرح تحول سلامت شاهد تثبیت قیمتها در تجهیزات پزشکی بودیم.
فتاحی گفت: باید این واقعیت را پذیرفت که بزرگترین طرح در تاریخ معاصر ایران طرح تحول سلامت است که نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را به دست گرفته و کابینه یازدهم نیز گامهای مثبتی را در این میان برداشته است، به عنوان مثال بیماری که برای یک عمل جراحی موظف به پرداخت 700 تا 800 هزار تومان بود اما اکنون کمتر از 10 درصد این هزینه را می پردازد.
وی با تاکید بر اینکه تحریمها بر افزایش قیمت تجهیزات پزشکی بسیار تاثیرگذار است، افزود: به نظر میرسد برخی از افرادی که قائل به رفع کامل تحریمها نیستند از کنار آن سودهای فراوانی میبرند و درصدد هستند زیر پرچم تحریمها بساط دلالی و واسطهگری پهن کنند، بدونشک هر کشوری که تحریم باشد سوء استفاده دلالان آن افزایش مییابد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره اینکه کدامیک از تجهیزات پزشکی بیشتر مورد استفاده دلالها است، تصریح کرد: در هر حوزه تخصصی رشتههای پزشکی همه تجیهزات مورد سوءاستفاده دلالان است و محدود به وسایل مشخصی نیست، هرچه نیاز افراد به سمت تجهیزات بیشتر باشد پای واسطهگران نیز بدان جا باز میشود.
نارضایتی از اعداد و ارقام صادرات تجهیزات پزشکی ایران
مدیرکل اداره نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی با ابراز نارضایتی از اعداد و ارقام صادرات تجهیزات پزشکی، از مشخص شدن نقشه راه ایران در زمینه افزایش کیفیت و توسعه تولیدات تجهیزات پزشکی و همچنین صادرات به خارج از کشور آنها خبر داد.
مهندس سید حسین صفوی با اشاره به رونمایی از بسته حمایت از تولیدات داخلی تجهیزات پزشکی، گفت: با رونمایی از این بسته حمایتی، سیاستهای وزارت بهداشت در جهت حمایت از تولید و توسعه تولیدات داخلی تجهیزات پزشکی شفاف شده است. این بسته حمایتی نقشه راهی است برای اقدام در این جهت.
وی گفت: این نقشه راه هم بر کیفیت تولیدات داخلی و هم بر صادرات این کالاها تاکید دارد. به این منظور کارگروه مربوطه تشکیل شده، برنامههای عملیاتی برای آن تنظیم و بر اساس این برنامه عملیاتی اقدام خواهد شد.
صفوی در این باره افزود: به این ترتیب به دنبال اقدامات در حال انجام، طی سالهای آینده تولیدات داخلی با کیفیت را شاهد خواهیم بود. علاوه بر آن سرمایهگذاری در این حوزه افزایش مییابد و صادرات این کالاها نیز بیش از پیش مورد توجه قرار میگیرد.
وی با بیان این که متاسفانه در حال حاضر عدد صادرات در حوزه تجهیزات پزشکی خوب و چشمگیر نیست، افزود: اکنون حدود 15 میلیون دلار آمار رسمی سالانه صادرات تجهیزات پزشکی در کشور است که بیتردید این رقم با پتانسیل و ظرفیت بالای موجود در ایران متفاوت است و همخوانی ندارد. توسعه این امر نیازمند برنامهریزی و مدیریت خوب است که دراین راستا اقدامات لازم در دست انجام ا ست.
انتقال خطوط تولید تجهیزات پزشکی به خارج از کشور!
در جلسه انجمن های تولیدکنندگان بخش خصوصی که در مجمع کارآفرینان برگزار شد، تعدادی از حاضران درباره مشکلات موجود در بسته ضدرکود دولت از جمله مشکلات بانکی و استفاده از تسهیلات صندوق ذخیره ارزی از سوی تولیدکنندگان و کارآفرینان بحث و گفتوگو کردند.
قائم مقام دبیر انجمن صنایع تجهیزات پزشکی کشور در این جلسه با اشاره به مشکلات قیمت گذاری در بخش تجهیزات پزشکی گفت: موضوع قیمت گذاری تجهیزات پزشکی پیش از این با سازمان حمایت بود اما الان قیمت گذاری به معاونت دارو و درمان وزارت بهداشت واگذار شده است و تولیدکنندگان با مشکلات بسیاری مواجه شده اند و وزارت بهداشت برای کاهش قیمتها فشار بسیاری را به تولیدکنندگان می آورد در صورتی که دولت هیچ گونه تسهیلاتی را به ما نمی دهد و حتی ارز به ما اختصاص نمی دهد. در اردیبشهت ما توافقی با وزارت بهداشت صورت گرفت برای اینکه قیمت تجهیزات پزشکی از سوی تولیدکنندگان به وزارت بهداشت ارائه شود و آنها قیمتها را روی سایت این وزارتخانه قرار دهند اما وزارت بهداشت به جای انتشار قیمتهای تولیدکنندگان داخلی که لیست خود را داده اند لیست قیمتهای واردکنندگان را گذاشته است و به ما برای کاهش قیمتها فشار می آورد و در واقع از واردکنندگان حمایت می کند.
بهرامی با اشاره به اینکه در بسیاری از موارد تعرفه واردات یک کالا در بخش تجهیزات پزشکی از واردات مواداولیه آن پایین تر است، گفت: به عنوان مثال برای یک ست سرم وارداتی تعرفه 15 درصدی در نظر گرفته شده است اما برای واردات مواداولیه آن تعرفه 35 درصدی در نظر گرفته اند و تولیدکنندگان ما با این شرایط در کشور کار می کنند اما باز هم با همه این مشکلات ایران در حال حاضر در تولید بسیاری از تجهیزات پزشکی به خودکفایی رسیده است، ما 70 درصد مواد مصرفی موردنیاز پزشکی کشور و 30 درصد تجهیزات پزشکی را در حال حاضر در کشور تولید می کنیم.
بهرامی به استانداردهای بالای تولیدکنندگان داخلی تجهیزات پزشکی اشاره کرد و گفت: عدم حمایتها و فشارهای دولت باعث شده است که بیش از 250 تولیدکننده داخلی تجهیزات پزشکی خط تولید خود را به کشورهای ترکیه، مالزی و منطقه اربیل عراق منتقل کنند و حتی حدود 10 شرکت هم به کشورهای اروپایی رفته اند و هم اکنون در این کشورها تجهیزات پزشکی تولید می کنند.
----------------------------------
پایان