50 مطلب آخر
حقوق بیماران : روند مثبت ساخت همراه سرا برای بیمارستانهای اصلی تهران و شیراز

سیدمحمد هادی ایازی  : یک همراه‌ سرا برای بیمارستان مفید ساخته شده و اکنون مورد بهره‌برداری قرار گرفته است. ساخت همراه‌سرا برای سه بیمارستان دیگر نیز در دستور کار است..............

شهرداری تهران پذیرفته است که برای بیمارستان‌های شریعتی، امام خمینی (ره)، قلب و مرکز طبی کودکان که در یک مجموعه قرار دارند یک همراه سرا، بیمارستان حضرت رسول (ص) در غرب تهران یک همراه‌سرا و بیمارستان امام حسین (ع) در شرق تهران نیز یک همراه‌سرا خریداری کند.................

وی افزود: طی سال‌های آتی نیز باید در مجاورت بیمارستان‌های دیگر همراه‌سرا بسازیم و این موضوع در برنامه مشترک شهرداری تهران و وزارت بهداشت قرار دارد. این چهار همراه‌سرا به هزینه شهرداری تهیه شده است...................

معاون امور شهرستاني مجمع خيرين سلامت فارس : ساخت اقامتگاه همراه بيمار طرح خيرسازي جديدي بوده كه از فارس به ديگر استان هاي كشور منتقل شده،  البته تعداد اين اقامتگاه ها در شيراز كم است.................

دو اقامتگاه جديد براي همراهان بيمار در شيراز در بيمارستان امير و مادر و كودك غدير در حال ساخت است و براي بيمارستان شهيد فقيهي نيز زمين تامين شده و منتظر كمك خيرين در راستاي ساخت آن هستيم.............

هم اكنون چهار اقامتگاه همراه بيمار در بيمارستان هاي حافظ، حضرت زينب(س)، حضرت علي اصغر (ع)و دستغيب با ظرفيت 94 تخت براي 48 مرد و 46 زن فعال هستند، هزينه اقامت در اين خوابگاه ها براي هر نفر در هر شب سه هزار تومان است..................

تحلیل ما

متن کامل

 

 

قطب پزشکی جنوب کشور اقامتگاه کافی ندارد

سرگردانی همراهان بيمار مقابل بيمارستانهای شیراز

 

شیراز در حالی عنوان یکی از قطب های پزشکی جنوب کشور و خاورمیانه را به دوش می کشد که فضای کافی برای استراحت همراهان بیماری را که اقامت در هتل ها در توان مالیشان نیست، در اختیار ندارد و این افراد برای اندکی استراحت در محوطه های جلوی بیمارستان ها، باغچه ها و پیاده روها سرگردان هستند.

شيراز به عنوان قطب پزشكي جنوب كشور و حتی خاورمیانه همه ساله افراد زيادي را براي كارهاي درماني از كشورهاي حوزه خليج فارس، ديگر استان های کشور و شهرستان هاي فارس به سوي خود مي كشاند.

در اين ميان، بعضي از همراهان بيمار در اكثر مواقع از ديگر شهرستان هاي فارس و استان هاي همجوار هستند  به علت اينكه قادر نيستند هزينه اقامت در هتلها يا ساير مكان هاي اقامتي در سطح شهر را پرداخت كنند، در محوطه هاي جلوي بيمارستان ها با نصب چادر به استراحت می پردازند.

اين امر سبب ايجاد ازدحام جمعيت جلوي بيمارستان ها مي شود. ضمن اينكه حضور در گوشه اي از خيابان شرايط نامناسبي را براي خود اين افراد فراهم و در عین حال فضای بصری شهر را نیز ناخواسته مخدوش می کنند.

در اين راستا، اقداماتي برای سازمان دهي و كمك به اين افراد براي يافتن استراحتگاهي كه در طول زمان حضور خود در شيراز با هزينه كم بتوانند در آن سكني گزينند، ضروري به نظر مي رسد.

و اگرچه بعضي از بيمارستان هاي شيراز داراي اقامتگاه هاي مخصوص همراهان بيمار با هزينه هاي معقول هستند، با اين وجود حضور هميشگي اين افراد جلوي بيمارستان ها نشانگر كمبود در تعداد اين مكانها نسبت به افراد نيازمند است.

این در حالیست که شیراز از نظر علم پزشکی به سطحی از توسعه دست یافته که همواره بیماران زیادی را از کشورهای مختلف حاشیه خلیج فارس برای امر درمان به خود جلب می کند. این موضوع یعنی اینکه چنین قطب پزشکی در سطح کشور باید نه تنها از جنبه های درمانی بلکه در بخشهای مختلف آن نیز به سطح از خدمات رسانی مطلوب دست یابد.

در رابطه با اين مسئله معاون امور شهرستاني مجمع خيرين سلامت فارس در گفتگو با خبرنگار مهر بيان كرد: تعداد زيادي از مراجعه كنندگان ازديگر شهرستان ها و استان هاي همجوار به خاطر مشكلات مالي نمي توانند به هتل بروند.

محمدرضا علي منش ادامه داد: به همين خاطر در چادرهايي در باغچه ها استراحت مي كنند كه به خاطر حضور در يك مكان عمومي درگير موارد خاصي مانند دزدي وسيله هاي با ارزش خود مي شوند.

وي با بيان اينكه ساخت اقامتگاه همراه بيمار طرح خيرسازي جديدي بوده كه از فارس به ديگر استان هاي كشور منتقل شده، گفت: تعداد اين اقامتگاه ها در شيراز كم است.

معاون امور شهرستاني مجمع خيرين سلامت فارس افزود: يكي از مشكلات ما در خصوص نبود اقامتگاه در بعضي از بيمارستان هاست كه به همراهان بيمار توصيه مي شود براي استراحت به اقامتگاهي در يكي ديگر از بيمارستان هاي سطح شهر مراجعه كنند ولي بعضي به خاطر بعد مسافتي كه بايد طي كنند از اين قضيه استقبال نمي كنند و ترجيح مي دهند كنار خيابان بمانند.

علي منش تاكيد كرد: اگر در هر بيمارستاني اين اقامتگاه ها ساخته شود ديگر چنين مشكلي نخواهيم داشت.

وي اعلام كرد: دو اقامتگاه جديد براي همراهان بيمار در شيراز در بيمارستان امير و مادر و كودك غدير در حال ساخت است و براي بيمارستان شهيد فقيهي نيز زمين تامين شده و منتظر كمك خيرين در راستاي ساخت آن هستيم.

معاون امور شهرستاني مجمع خيرين سلامت فارس با اشاره به اين كه هم اكنون چهار اقامتگاه همراه بيمار در بيمارستان هاي حافظ، حضرت زينب(س)، حضرت علي اصغر (ع)و دستغيب با ظرفيت 94 تخت براي 48 مرد و 46 زن فعال هستند، گفت: در سال 92 بيش از 17 هزار نفر شب از اين اقامتگاه ها در شيراز استفاده كرده اند.

علي منش گفت: هزينه اقامت در اين خوابگاه ها براي هر نفر در هر شب سه هزار تومان است.

 

 

 

 

ورود شهرداری به ساخت همراه‌سرا در جوار بیمارستان‌های پرمراجعه تهران

 

قائم مقام وزیر بهداشت در امور مشارکت‌های اجتماعی، سازمان‌های مردم نهاد و خیریه‌های حوزه سلامت کشور از تفاهم‌های انجام شده میان وزارت بهداشت و شهرداری تهران جهت ساماندهی اماکن درمانی پایتخت خبر داد.

سیدمحمد هادی ایازی در پاسخ به سوالی درباره اقدامات یا تفاهم‌های احتمالی انجام شده میان وزارت بهداشت و شهرداری تهران جهت بازسازی بیمارستان‌های فرسوده، گفت: جلسه هماهنگی میان وزیر بهداشت و شهردار تهران برگزار شد و بر مبنای توافق انجام شده، مقرر شده طرح ساماندهی اماکن درمانی شهر تهران را تهیه کنیم.

وی افزود: براین اساس کارگروهی مرکب از وزارت بهداشت و شهرداری تهران مسئول شدند کار را دنبال و پیشنهادات مربوطه را ارائه کنند. خوشبختانه جلسات کارگروه تشکیل شده است. پیشنهادات اولیه نیز برای این موضوع تهیه شده است. پیش بینی‌ام آن است که طی دو - سه هفته آینده جلسه دوم با حضور دکتر هاشمی و دکتر قالیباف برگزار شود و بر مبنای آن بتوانیم طرح ساماندهی اماکن درمانی را با جدیت بیشتری دنبال کنیم.

ایازی ادامه داد: البته این کار مستلزم آن است که وزارتخانه اعتبارات عمرانی برای انجام این کار داشته باشد و اکنون اعتبارات عمرانی وزارتخانه‌ تکافوی این موضوع را ندارد. شهرداری نیز نمی‌تواند خود کار مرمت، بازسازی و ساخت و ساز را بر عهده گیرد؛ چرا که باید بر اساس اعتباراتی که به تصویب شورا می‌رسد، عمل کند.

وی گفت: شورای اسلامی شهر تهران نیز شاید اولویت‌های دیگری داشته باشند؛ چراکه شاید دولت را در این بخش مکلف می‌دانند، اما قاعدتا شورا و شهرداری می‌توانند از این منظر کمک کنند که در اعتبارات مربوط به عوارض ساختمانی و مواردی از این قبیل تخفیقاتی قائل شوند و حتما این کار را انجام خواهند. در مواردی هم که تا به حال دنبال کرده‌ایم، خوشبختانه این کار صورت گرفته است.

به گفته وی، در مورد برخی از بیمارستان‌ها به طور کلی باید بیمارستان‌ جدید ساخته شود و برخی‌ها نیز قابلیت مرمت و بازسازی دارند. گزارشی که در حال تهیه است تکلیف چنین مواردی را روشن خواهد کرد.

وی درباره همراهی‌های شهرداری برای ساخت همراه‌سراهای بیمارستانی نیز گفت: یک همراه‌سرا برای بیمارستان مفید ساخته شده و اکنون مورد بهره‌برداری قرار گرفته است. ساخت همراه‌سرا برای سه بیمارستان دیگر نیز در دستور کار است.

ایازی گفت: شهرداری تهران پذیرفته است که برای بیمارستان‌های شریعتی، امام خمینی (ره)، قلب و مرکز طبی کودکان که در یک مجموعه قرار دارند یک همراه سرا، بیمارستان حضرت رسول (ص) در غرب تهران یک همراه‌سرا و بیمارستان امام حسین (ع) در شرق تهران نیز یک همراه‌سرا خریداری کند.

وی افزود: طی سال‌های آتی نیز باید در مجاورت بیمارستان‌های دیگر همراه‌سرا بسازیم و این موضوع در برنامه مشترک شهرداری تهران و وزارت بهداشت قرار دارد. این چهار همراه‌سرا به هزینه شهرداری تهیه شده است.

 

 

---------------------------------

پایان

منبع : مهر + ایسنا تاریخ : ۱۳۹۳/۵/۲۱ تعداد بازدیدکنندگان : 4720

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 7055
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 9125
بازدید امسال : 804608
بازدید کل : 37171681

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش