به گزارش خبرنگار مهر، وضعیت نامناسب بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج ماههاست که مورد انتقاد است و البته صدای اعتراض بیماران و فریاد رسانه ها به جایی نرسیده است.
چند ماه است که آسانسور این بیمارستان خراب است و انگار نه انگار که حدود 170 بیمار در این مرکز آموزشی درمانی بستری هستند و همه روزه نیز حجم عظیمی از مراجعات به بیمارستان امام سجاد وجود دارد.
اما حالا گچ، سیمان، آلودگی محیطی، کار کارگران بالای سر بیماران، تخریب در و پنجره های بیمارستان، وجود لایه ای از گرد و خاک سیمان و گچ بر روی ابزارها و وسایل و فضای تنفسی بیمارستان، تل نخاله های ساختمانی چند ماهه در محوطه این مرکز درمانی، نبود آسانسور، خرابی ویلچرها و تخت های روان، حمل بیمار از میان نخاله های ساختمانی و تکه شیشه ها و پاره آجرها جان و روح قریب به 170 بیمار بستری در این بیمارستان را آزار می دهد.
اینبار فریاد مظلومیت بیماران بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج از سوی هدایت امیری، عضو شورای شهر زده شد و انتقادهای وی بود که خبرنگاران را به این بیمارستان کشاند.
در این بازدید اولین چیزی که در محوطه بیمارستان به چشم خورد، نخاله های ساختمانی بود که فضای بین ساختمان اصلی اتفاقات و درمانگاه سرپایی را گرفته و به گفته شاهدان عینی چند ماه است که این نخاله ها در فضای بیمارستان وجود دارد.
درمانگاه سرپایی به وسیله نخاله ها احاطه شده بود و مردم برای رسیدن به آن مجبور بودند قدم میان تکه شیشه و پاره آجر، گچ ها و سیمان ها و بتن ها بگذارند.
عضو شورای شهر یاسوج با بیان اینکه شواری شهر با توجه به وظیفه قانونی خود حق اظهار نظر در امورات شهری، اجتماعی و فرهنگی و عمرانی را دارد، گفت: بیمارستان صحرایی بهتر از بیمارستان امام سجاد (ع) است.
هدایت امیری افزود: بیماری که نمی تواند راه برود باید طبقات مملو از گچ و سیمان بیمارستان را بدون آسانسور طی کند و برای گرفتن نمونه آزمایش خون راهروهای ساختمان اصلی را پائین بیاید و به درمانگاه سرپایی در محوطه بیمارستان برود.
این عضو شواری شهر که یکی از بستگان خود را در بیمارستان بستری کرده بود در زمینه امکانات بیمارستان گفت: ویلچری که توانستیم در این بیمارستان پیدا کنیم خراب بود و به سمت جلو حرکت نمی کرد و باید آن را به عقب می کشیدی و با همین وسیله خراب بیمار را پائین آوردیم آن هم برای یک خونگیری که باید توسط خود پرسنل بیمارستان انجام می شد.
غیر بهداشتی بودن فضای بیمارستان و گرد و خاک سیمان و گچ در داخل اتاق های بستری درد مشترک تمام بیماران این بیمارستان بود. یکی از بیماران می گفت که روزانه سر و صداها و گرد و خاک ها آرامش را از وی ربوده است. یک همراه بیمار نیز گفت: در بخشی که بیماران تنفسی بستری هستند بیشترین گرد و خاک وجود دارد و سوال من از مسئولان بیمارستان این است که گرد و خاک برای بیمار تنفسی مشکل ساز نیست؟
این همراه بیمار افزود: به جای اینکه در بیمارستان با دارو و سرم سرکار داشته باشیم با دوغاب سیمان و گچ روبرو هستیم.
امیری، عضو شورای شهر یاسوج نبود نظارت و ضعف مدیریت را مهمترین عامل بروز مشکلات در بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج ذکر کرد و گفت: چگونه است که در یک بیمارستان چند طبقه آسانسور چندماه خراب است و همراه بیمار باید مریض را از راهروها به سختی بالا و پائین کند، آیا در طول این چند ماه کسی به مسئولان علوم پزشکی نگفته است این آسانسور خراب است.
وی با بیان اینکه بهانه کار عمرانی برای کثیف بودن فضای بیمارستان هیچ توجیهی ندارد، اظهار داشت: بیمارستان باید نماد پاکیزگی باشد در حالی که در این بیمارستان علاوه بر اینکه گرد و خاک، درمان بیماران را به خطر است زباله هایی در سطح بیمارستان مشاهده می شود که بیشتر آنها مربوط به پرسنل اعم از دستکش ها، لباس ها و غیره است.
بیماران قربانی برگشت اعتبارات
این عضو شواری شهر گفت: گرد و خاک بیماری های ریوی و تنفسی را تشدید می کند در حالی که در بخش هایی که این بیماران بستری هستند گرد و خاک ها بیشتر است و این یعنی برای جان انسان ارزشی قائل نیستند.
امیری بیان کرد: پرسنل موظف به انجام کارهای بیمار از جمله نمونه گیری خون، انتقال به آزمایشگاه، تهیه دارو و... است که در طرح تحول نظام سلامت نیز بر آنها تاکید شده اما نه اینکه همراه بیمار را موظف کنند برای یک نمونه گیری چندین بار بیمار را با ویلچر خراب بالا و پائین و همراه بیماری شیشه حاوی نمونه خون را جابجا کند.
وی افزود: در صحبتی که با مسئولان بیمارستان داشتم اظهار داشتند که" اعتباری آمده و اگر جذب نشود برگشت می خورد بنابراین به سرعت و با فوریت کار تعمیر بیمارستان آغاز شده است.
امیری بیان داشت: چرا باید در شرایطی که به سختی بودجه عمرانی تخصیص داده می شود مسئولان دانشگاه علوم پزشکی به دنبال جذب اعتبار در دقیقه 90 باشند و مشکلات برگشت اعتبار و سرعت در کار به بیماران تحمیل کنند.
آسانسور همیشه خراب بود
در این میان یکی از مسئولان بیمارستان که نخوست نامی از او برده شود، گفت: آسانسور همیشه خراب بود و بحث امروز و دیروز بیمارستان نیست.
وی افزود: به اندازه 5 آسانسور پول خرج این آسانسور کردیم اما درست نشد که نشد و حالا قرار است شرکتی از شیراز آن را کاملا عوض کند.
این مسئول با بیان اینکه کمبود نیرو عامل بسیاری مشکلات در این بیمارستان است، اظهار داشت: این بیمارستان برای 97 تخت نیرو دارد اما در حال حاضر قریب به 170 تخت دارد که همین مشکل ساز شده است.
وی با بیان اینکه بیمارستان های ما در سطح شیراز هم نیست، تصریح کرد: نباید توقع مردم از این بیمارستان بالا باشد و نگاهی اروپایی به درمان در این بیمارستان داشته باشند.
با این حال این سوال مطرح می شود که چه فرقی بین درمان در کوچکترین نقطه کهگیلویه و بویراحمد با قلب اروپا وجود دارد؟ بیمار باید درمان شود و اگر درمان وی از قدرت بشر نیز خارج است تیم سلامت باید تلاش خود را بکند و این توجیه اصلا نمی تواند قابل قبول باشد که چون استان محروم است بگذاریم جان انسانی به خطر بیافتد.
به گزارش خبرنگار مهر، طرح تحول نظام سلامت نیز همین را می گوید، طرحی که در عمل در کهگیلویه و بویراحمد تنها در حوزه فرانشیز اجرا شده اما بخش مهم آن در کیفیت بخشی به درمان هنوز بر روی کاغذ مانده است.
اما اگر چه هتلینگ بیمارستان امام سجاد یاسوج که بیش از 20 سال از عمر آن می گذرد ضروری به نظر می رسید اما باید مسئولین با تدابیر ویژه ای این کار را انجام می دادند که بر فعالیتهای درمانی و بهداشتی تاثیر منفی نگذارد.
به گزارش خبرنگار مهر، طی روزهای اخیر برخی رسانه های استان از مشکلاتی که در تعمیر و تجهیز بیمارستان امام سجاد یاسوج برای بیماران و مراجعین به این بیمارستان ایجاد شده انتقاد کردند.
وجود نخاله ها و مصالح ساختمانی در محوطه و راهروهای بیمارستان و مشکلات بهداشتی که می تواند ایجاد کند و خرابی آسانسورهای بیمارستان از جمله مشکلاتی بود که طی روزهای اخیر به آن پرداخته شد.
رفع مشکل فرسودگی بیمارستانها با طرح ارتقای هتلینگ
با این حال رئیس بیمارستان امام سجاد یاسوج در پاسخ به این انتقادات گفت: طرح تحول نظام سلامت در استان کهگیلویه و بویراحمد، برای مردم منشاء اثرات خیر فروانی شده و یکی از این برکات اختصاص اعتباری برای ارتقای هتلینگ بیمارستانهاست.
فرزاد وفایی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بیمارستان های استان نیز که همیشه از فرسودگی و کمبود تجهیزات گلایه داشتند، شاهد تحول شده اند و بسته "ارتقای هتلینگ" طرح به مدد بیمارستان ها آمده است.
وی با بیان اینکه براساس طرح تحول، بازسازی بیمارستانها در دستور کار قرار گرفته است، گفت: فرصت اجرای هتلینگ در بیمارستان های کهگیلویه و بویراحمد تا 21مرداد ماه سال جاری است که بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج تلاش کرده تا از بودجه اختصاص داده شده نهایت بهره را برده و بخشی از کمبودها و انتظارات مردم را رفع کند.
وفایی اظهار داشت: اعتبار اختصاص داده شده به اجرای این بسته مهم و ضروری 311میلیون تومان است که از همان ابتدا و با توجه به بازه زمانی اعلام شده کار تعمیر و تجهیز فضای بخش های بیمارستان شروع شد.
آسایش بیماران در اولویت کاری است
رئیس بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج با رد هرگونه سهل انگاری و واگذاری کار به دقیقه 90گفت: آسایش بیمار مد نظر ما بوده و قرار نیست که کار با عجله و سردرگمی به جلو هدایت شود.
وی تصریح کرد: تعمیرات بخش های گوش و حلق و بینی به صورت کامل صورت گرفته و این دستاورد مهمی است برای بیمارستان ما که در این زمینه با موانع و مشکلات فضای فیزیکی زیادی روبرو بود.
وی اضافه کرد: همچنین تمامی راهروهای بیمارستان و رمپ ها نیز تعمیرات اساسی شده و تا 180 سانتی متری دیوار سنگ شده اند.
وفایی، یکی از مشکلات عمده راهروها را "دیوار نویسی" عنوان کرد و بیان داشت: با دیوار سنگ کردن راهروها، رنگ آمیزی مرتب و هر چند ماه یک بار ضرورتی نخواهد داشت و در هزینه های تعمیرات نیز شاهد کاهش محسوسی خواهیم بود.
وی ادامه داد: ارائه بسته بیماران شامل لباس، دمپایی، دستمال، مسواک و لیوان و نصب تلویزیون در کلیه بخش های بیمارستان، صندلی تاشو، تجهیز بخش ها به دو یخچال برای رفاه حال بیمار و همچنین تعویض کلیه ملافه ها، بالشتها و پتوهای کلیه بخش ها از دیگر خدمات صورت گرفته در بخش های هتلینگ بیمارستانی است.
نصب آسانسور جدید به زودی/ تعمیر آسانسور دوم در دست اقدام
وی با اشاره به مسائل مطرح شده در زمینه خرابی آسانسور بیمارستان نیز با بیان اینکه نوسازی و تعمیر هر دو آسانسور این بیمارستان نیز در قالب بسته هتلینگ بیمارستانی مورد توجه واقع شده است، گفت: برای نصب و راه اندازی یک دستگاه آسانسور جدید با ظرفیت بالا، مناقصه برگزار شده و به زودی نصب خواهد شد.
وفایی ادامه داد: یکی دیگر از آسانسورها نیز در حال تعمیر و راه اندازی است و البته در زمینه تعمیرات آسانسور باید حتما تاییده اداره استاندارد برای شرکت های مورد نظر وجود داشته باشد که در این زمینه فقط یک شرکت در یاسوج دارای مجوز از اداره استاندارد است.
رئیس بیمارستان در ادامه با اشاره به اینکه نقشه های اجرایی طرح اقامتگاه همراهان بیمار در بیمارستان نیز آماده شده است، تاکید کرد: محوطه سازی بیمارستان با اعتباری بالغ قریب 50 میلیون تومان از محل درآمدهای اختصاصی بیمارستان و همچنین پارکینگ همراهان بیمار از دیگر طرح های در دست اقدام این بیمارستان است.
آغاز به کار بخش آنژیوگرافی از مهرماه
رئیس بیمارستان امام سجاد(ع) برنامه های انجام شده در بیمارستان را در راستای افزایش رضایتمندی عمومی مردم استان از حوزه سلامت عنوان کرد و گفت: راه اندازی بخش جراحی عمومی و آغاز به کار بخش آنژیوگرافی از مهرماه سال جاری از دیگر خبرهای خوش حال کننده به مردم عزیز هم استانی است.
وی افزود: البته در این راستا هم اکنون همکاران ما در بیمارستان های شیراز و بندرعباس در حال آموزش برای راه اندازی این دو بخش هستند.
وی بیان کرد: تلاش ما ارائه خدمات تخصصی و مطلوب به مردم است و در این راستا از همه مردم و مسئولان استانی انتظار همکاری و همیاری در به ثمر رسیدن برنامه های در دست اقدام بالاخص طرح تحول نظام سلامت را داریم.
کلید واژه های مطلب:
فرزاد وفایی
|
بیمارستان امام سجاد یاسوج
|
خدمات هتلینگ بیمارستان ها
|