50 مطلب آخر
ازنگاهی دیگر : دغدغه سلامت برای مهاجران افغان

بیش از 95 درصد پناهندگان افغان با حداقل امکانات در ایران زندگی می کنند ، برخی افرادی که در رستوران ها و تولید مواد غذایی فعالیت می کنند فاقد کارت بهداشت سلامت هستند و این موضوع زنگ خطر محسوب می شود.................

مخاطراتی که گروه افاغنه را تهدید می کند بر شرایط آنها اثرات جانبی داد و شرایط آنها بر ما نیز اثراتی دارد.....................

تحلیل ما

متن کامل

 

اعلام آمادگی سازمان بیمه سلامت ایران برای ارائه خدمات به پناهندگان افغان

 مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: در صورتیکه کمیساریای عالی سازمان ملل متحد، دولت و کشور افغانستان بخشی از هزینه های پوشش بیمه ای پناهندگان افغانستان را در ایران تقبل کنند، این سازمان نیز آمادگی کامل را برای ارائه خدمات بیمه ای به پناهندگان افغان دارد.

«انوشیروان محسنی بندپی» روز سه شنبه در اولین نشست بین المللی بررسی جنبه های اخلاقی ارائه خدمات سلامت به پناهندگان افغان در ایران افزود: حدود سه میلیون افغان در ایران زندگی می کنند که برای ارتقای کیفیت زندگی آنان و برخورداری همه آحاد جامعه از خدمات سلامت و پناهندگان افغان، باید شرایطی فراهم شود تا این افراد نیز از بیمه سلامت بهره مند شوند.
وی ادامه داد: با توجه به اجرای طرح تحول سلامت از سوی وزارت بهداشت و نگاه ویژه دولت و سازمان نظام پزشکی به موضوع سلامت و ارائه خدمات بیمه ای به مردم، امیدواریم بتوانیم جهت جلوگیری از برخی چالش ها و آسیب های حوزه سلامت، خدمات خوبی نیز به پناهندگان افغان ارائه دهیم.
محسنی بندپی گفت: سازمان بیمه سلامت و وزارت بهداشت به عنوان متولی باید به هر کسی که در ایران زندگی می کند، با این رویکرد که ارائه نکردن خدمات سلامت به آنها چالش هایی را برای کشور ایجاد می کند، خدمات سلامت ارائه دهد.
** شناسایی 800 سکونتگاه غیررسمی در حاشیه شهرهای کشور

محسنی بندپی افزود: در راستای اجرای طرح بیمه سلامت در کشور، 800 سکونتگاه غیررسمی را در حاشیه شهرها و کلان شهرهای کشور شناسایی کردیم که 30 تا 35 درصد جمعیت کشور در این مناطق حاشیه ای فاقد بیمه بوده اند.
وی ادامه داد: به همین منظور تا کنون با اجرای طرح بیمه سلامت، شش میلیون و 300 هزار نفر ثبت نام کرده اند که چهار میلیون و 800 هزار نفر دفترچه بیمه دریافت کرده اند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران افزود: بیش از 95 درصد پناهندگان افغان نیز با حداقل امکانات در ایران زندگی می کنند که می توانیم در صورت حمایت های مالی، به این افراد نیز خدمات ارائه دهیم، همانطوریکه در بخش پوشش بیمه همگانی پس از 22 سال آحاد مختلف مردم کشور را بیمه کرده ایم.
وی خاطرنشان کرد، برخی افرادی که در رستوران ها و تولید مواد غذایی فعالیت می کنند فاقد کارت بهداشت سلامت هستند و این موضوع زنگ خطری برای ما محسوب می شود.
** ایران یکی از قدیمی ترین کشورهای میزبان پناهندگان افغان است

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: ایران یکی از قدیمی ترین و دومین کشوری است که افغان ها به صورت مهاجر و پناهنده رسمی و غیررسمی در آن سکونت دارند که حدود 2.5 تا سه میلیون نفر هستند که 950 نفر از آنان پناهنده رسمی هستند.
وی تصریح کرد: رفت وآمدهای آنها آسیب پذیری ما را بیشتر می کند و ما را در معرض سرایت برخی بیماری های واگیر قرار می دهد، به همین منظور باید یک برنامه ریزی علمی و دقیق داشته باشیم تا بتوانیم خدماتی را در سطح پیشگیری، آموزش و واکسیناسیون و خدمات درمانی و توانبخشی ارائه دهیم.
** سرانه حق بیمه هر ایرانی 215 هزار ریال است
محسنی بندپی افزود: سرانه حق بیمه هر فرد ایرانی در سال 93، 215 هزار ریال است که با بیمه کردن 23 میلیون روستایی و عشایر این سرانه را از دولت مطالبه می کنیم.
نخستین نشست بین المللی بررسی جنبه های اخلاقی ارائه خدمات سلامت به مهاجرین و پناهندگان افغان در ایران در سالن همایش های برج میلاد در حال برگزاریست.

 

 

یک و نیم درصد بستری های کشور به افاغنه اختصاص دارد

معاون فنی معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حال حاضر یک و نیم درصد بستری های کشور در مراکز درمانی و بیمارستانی به افاغنه اختصاص دارد که به طور متوسط یک میلیون و 200 هزار تومان برای ما هزینه دارد.

«محمدرضا صفی خانی» روز سه شنبه در اولین نشست بین المللی بررسی جنبه های اخلاقی ارایه خدمات سلامت به پناهندگان افغان در ایران افزود: در نظام سلامت در حوزه مهاجران افغانی با مشکلات زیادی مواجه هستیم به طوری که به دلیل افزایش مهاجرین غیرقانونی وضعیت بیماری ها تهدیدکننده و عوامل خطر زیاد است.
وی همچنین از وضعیت نامناسب بهداشت و درمان این گروه از مهاجران خبر داد و گفت: مخاطراتی که گروه افاغنه را تهدید می کند بر شرایط آنها اثرات جانبی داد و شرایط آنها بر ما نیز اثراتی دارد.
«صفی خانی» افزود: ما در حال افزایش هزینه های درمانی هستیم چرا که سطح دسترسی در حال افزایش است و امروز مهمترین مشکل ما در حوزه سلامت، تامین منابع است.
وی خاطرنشان کرد: منابع حوزه سلامت محدود اما نیاز در عرصه سلامت نامحدود است به همین منظور باید خدمات را بین جمعیت خودمان و سایر جمعیت ها جیره بندی کنیم.
وی با بیان اینکه رویکرد اصلی ما سلامت برای همه است افزود: ما باید بتوانیم بار ناشی از هزینه های سلامت را به صورت عادلانه بین گروه های هدف جامعه توزیع کنیم.
معاون فنی معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: از جمعیت حدود 3 میلیون نفری افاغنه در کشورمان تنها تعدادی بیمه هستند که براساس آمار در مجموع در کل جهان 220 هزار نفر از جمعیت 900 هزار نفری پناهندگان در کشور با حمایت کمیساریای عالی سازمان ملل بیش از 200 هزار نفر بیمه هستند.
«صفی خانی» افزود: این تعداد توسط یک شرکت تجاری و با نام بیمه تجاری از خدمات بیمه ای بهره مند هستند که ما باید به سمت بیمه اجتماعی برویم که در این بافت ها باید اعتباری از سوی نهادهای مختلف از جمله خود کشور افغانستان نیز برای ما تامین شود.

 

 

در دسترس نبودن مهاجران غیرقانونی افغان برای نظام سلامت کشور خطر است

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به جمعیت یک و نیم میلیونی مهاجران غیرقانونی افغان گفت: این افراد به سختی در دسترس قرار می گیرند و تامین سلامت آنها برای نظام سلامت کشورمان بسیار سخت است.

«محمدمهدی گویا» در نخستین نشست بین المللی بررسی جنبه های اخلاقی ارائه خدمات سلامت به مهاجران و پناهندگان افغان در ایران گفت: این افراد اگر دچار مشکلی در سلامت شوند هم برای سلامت مردم کشورمان و هم برای کشور خودشان تهدید به شمار می آیند.
گویا گفت: اینها گروهی هستند که اگر خدمات سلامت برای آنها حاضر باشد از ترس برگردانده شدن به کشورشان به سادگی حاضر به مراجعه به مراکز درمانی نیستند.
وی با بیان اینکه « برای ما تفاوتی ندارد که به عنوان مثال کودکی که برای گرفتن قطره فلج اطفال به مرکز بهداشتی درمانی مراجعه می کند اهل کدام کشور است بلکه آنچه که مهم است ایمن سازی سلامت مردم است.» گفت فلج اطفال در دنیا در مراحل نهایی ریشه کنی است و این در حالی است که ایران دو همسایه شرقی به نام افغانستان و پاکستان دارد که فلج اطفال در این کشورها هنوز هم وجود دارد.
این مقام مسوول در وزارت بهداشت اظهار داشت: دو ماه پیش در دنیا اعلام شد که هر کس از کشوری به کشور دیگر مسافرت می کند در صورتی که قطره فلج اطفال در کشور خودش دریافت نکند کشور مقصد باید این کار را برای وی انجام دهد. این در حالی است که این جمعیت مهاجر افغان غیرقانونی که در کشور به سر می برند چگونه در دسترس نظام سلامت قرار می گیرند؟
وی گفت: قطره فلج اطفالی که طی سه نوبت به کودکان می دهیم چگونه کودک افغان را که به صورت غیرقانونی آمده است پیدا کنیم و به وی به صورت منظم قطره فلج اطفال بدهیم.
وی همچنین به مراحل پایانی حذف مالاریا در کشور اشاره کرد و گفت: اگر کشور در سال 85، 18 هزار مورد مالاریا داشت امسال به کمتر از هزار مورد رسیده است اما 60 درصد موارد مالاریا در کشور از همسایه های شرقی ما آمده است.
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر در مورد بیماری سل نیز اظهار داشت: حدود 20 درصد موارد مبتلا به سل که در کشور تشخیص داده شده است اهل افغانستان بوده اند که عمدتا از همین جمعیت مهاجر غیرقانونی به شمار می آیند.
وی اظهار داشت: از 20 درصد مبتلایان به سل برخی از آنها به سل مقاوم به درمان مبتلا شده بودند به عبارت دیگر اگر یک سل ساده به 6 ماه درمان سرپایی نیاز دارد یک مورد سل مقاوم حداقل دو سال درمان لازم دارد که شش ماه آن را باید داخل بیمارستان به سر برد.
گویا هزینه درمان سل ساده را 500 هزار تومان عنوان کرد. این در حالی است که هزینه یک سل مقاوم به درمان بین 40 تا 50 میلیون تومان براورد شده است.
این مقام مسوول در وزارت بهداشت در رابطه با واکسیناسیون سرخک و واکسینه کردن 33 میلیون نفر طی سال 2003 در کشور اشاره کرد و گفت: از این تعداد حدود یک میلیون نفر را بچه های افغان تشکیل می دادند اما هرچند ایران در مرحله حذف سرخک قرار دارد الان با مبتلایان سرخک که از همسایگان شرقی هستند مواجه است.
گویا گفت: این بچه ها در کشور خودشان به موقع واکسن سرخک را دریافت نکردند. ما در سال 2013، 176 مورد سرخک پیدا کردیم که هر کدام از آنها باعث یک همه گیری در داخل کشور می شوند.
گویا با اشاره به اینکه در سال 2013 بیش از 20 هزار نمونه خلط از موارد مشکوک در کشور گرفته شد اظهار داشت: از این تعداد 1256 مورد تبعه افغان بودند که 763 تن از آنها کسانی بودند که بیماری شان تشخیص داده نشده بود.
وی همچنین به آزمایش 16 هزار نمونه مدفوع از جمعیت پناهنده غیرمجاز افغان در سال 2013 برای تشخیص بیماری وبا اشاره کرد و گفت: سال گذشته 256 مورد وبا در کشور شناسایی شد که از این تعداد 210 تن را مهاجر کشور افغانستان تشکیل می دادند.
وی گفت: این افراد از آنجا که از مبادی غیرقانونی وارد کشور می شوند از آب های غیربهداشتی که در کوره راه ها وجود دارد استفاده می کنند.
گویا در بخش دیگری از سخنانش به آن گروه از مهاجران افغان نیز اشاره کرد که 34 هزار تن از آنها در میهمان شهرها زندگی می کنند و کارت آمایش سرزمین دارند و به صورت قانونی نیز وارد شدند این افراد خدمات بهداشتی اولیه را کاملا از نظام سلامت دریافت می کنند.
وی گفت: همچنین 950 هزار نفر دیگر هم به صورت قانونی وارد شدند اما در حاشیه شهرها به سر می برند که اگر این افراد به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند بخش اعظم خدمات برای آنها به صورت رایگان ارائه می شود.
وی همچنین اظهار داشت: منظور ما مهاجران افغان که به صورت قانونی وارد کشور شدند نیست بلکه مشکل ما مهاجران غیرقانونی است که دسترسی به آنها برای نظام سلامت سخت است.

-------------------------------------

پایان

منبع : ایرنا تاریخ : ۱۳۹۳/۶/۴ تعداد بازدیدکنندگان : 3732

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 3238
بازدید دیروز : 3309
بازدید این ماه : 22500
بازدید امسال : 22500
بازدید کل : 36389573

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش