50 مطلب آخر
ازنگاهی دیگر : جراحی‌های غیرحقیقی در بیمارستان

قدیمی بودن کتاب کالیفرنیا بیشترین دلیل  ثبت کدهای نامربوط در جراحی ها در بیمارستانهای ایران است .................
این کتاب پزشکی که ملاک جراحان ایرانی برای ثبت کد انواع اعمال جراحی است، در کالیفرنیای آمریکا و حدود 30 سال قبل تدوین شده است و جالب تر آن که حدود 2000 کد جراحی امروزی را هم نمی توان در این کتاب پیدا کرد................

گاهی اوقات، جراح عمل خاصی را انجام می دهد که در کتاب قدیمی، کد مخصوص ندارد و بنابراین مجبور می شود یک کد بی ربط را برای آن عمل جراحی ثبت کند که در حقیقت، آن کد جراحی برای بیمار انجام نشده است.................

تحلیل ما

متن کامل

 

کلاهبرداری پزشکی در اتاق عمل

 

در همه اصناف، آدم با انصاف و بی انصاف وجود دارد، فرقی هم ندارد که شما در بازار کار می کنید یا این که در بیمارستان، عمل جراحی انجام می دهید. وقتی فردی در حرفه اش بی انصاف باشد، ممکن است چهار کیلو گندم را به اسم پنج کیلو بفروشد و یا اگر دکتر است ممکن است بلایی به سر بیمار بیاورد که احتمالا حتی فکرش هم به ذهنتان خطور نمی کند.

مثلا شاید برایتان جالب باشد که این روزها برخی پزشکان، اعمال جراحی ای را در پرونده بیمارشان ثبت می کنند که هیچ وقت آن را انجام نداده اند، ولی پول آن عمل جراحی انجام نداده را هم از بیمار می گیرند.

منبع این حرف ها هم نه شایعات و شنیده ها، بلکه عضو هیات مدیره انجمن علمی جراحان عمومی است.

'پرویز دریایی' به ایرنا گفته که مواردی را شاهد بوده است که مثلا در پرونده بیماری با مشکل کیسه صفرا، چند کد حاشیه ای می خورد که هیچ کدام واقعی نیست.

معنی این حرف این است که در واقع، پزشک در اتاق عمل، هیچ کدام از آن جراحی ها را انجام نداده و فقط کد آن را در شرح پرونده درمان ثبت می کند، یعنی به گفته این پزشک، گاهی اوقات عمل هایی برای بیمار در اتاق عمل گزارش می شود که غیرحقیقی است و واقعیت ندارد.

عضو هیات مدیره انجمن علمی جراحان عمومی با بیان اینکه تعرفه‌های غیرواقعی پزشکی عاملی برای جراحی‌های غیرحقیقی است، گفت: درمان و جراحی حقیقی در پی تعرفه‌های واقعی حاصل می‌شود.

دکتر پرویز دریایی در این‌باره گفت: به عنوان مثال می‌توان گفت به علت همین تعرفه‌های غیرواقعی است که در پرونده بیماری با مشکل کیسه صفرا چندین کد حاشیه‌ای درج می‌شود که هیچکدام واقعی نیستند، هیچکدام از آنها انجام نمی‌شود و تنها کد آن در شرح عمل زده می‌شود. به عبارتی آنچه برای بیمار در عمل گزارش می‌شود غیرحقیقی است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به برگزاری میزگردی با عنوان جراحی‌های غیرواقعی و غیرمعمول در کنگره هلسینکی فنلاند، افزود: هدف از طرح این موضوع رسیدن به یک تفاهم برای دستیابی به درمان مناسب و ایده‌آل است.

دریایی درباره دوره‌های آموزشی مانند لیزر، تزریق ژل، چربی و بوتاکس، لیپولیز، لیپوساکشن ویژه‌ پزشکان عمومی، گفت: هم‌اکنون اکثر جراحان پلاستیک، پوست و پزشکان عمومی درگیر این قبیل مسائل زیبایی هستند و هر یک به نفع خود این جریانات را مصادره می‌کنند.

این عضو هیات مدیره انجمن علمی جراحان عمومی، افزود: از طرف دیگر به عنوان مثال می‌توان گفت که یک رزیدنت جراحی باید برای فتق حداقل 15 عمل برای کیسه صفرا 20 عمل را انجام دهد تا به تبحر لازم برسد.

دریایی با بیان اینکه پزشکان غیرمتبحر در یک نوع عمل باید بیمار را به مراکز معتبر ارجاع دهند، ادامه داد: واژه عدم تبحر اصطلاح فنی بی‌معنایی است؛ از این‌رو برای اصلاح این موضوع باید در اتاق‌های عمل دوربین‌های فیلمبرداری کار گذاشته شود و همه کدهای جراحی اعم از پلاستیک، ترمیمی صاحب کد مشخص شوند. آموزش‌های پس از فارغ‌التحصیلی نیز توسط انجمن‌های علمی انجام شود؛ در غیر اینصورت پزشکان به اعمال درمانی زیرزمینی دست می‌زنند.

وی با بیان اینکه قانون نه به‌دنبال خلاف‌کار بلکه شاکی است، گفت: بسیاری از این تخلفات در مطب‌ها انجام می‌شود که قانون از آن بی‌خبر است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: برای خارج کردن بیماران از سرگردانی باید برنامه پزشک خانواده در کشور اجرا شود تا بیمار به متخصص مربوطه برای دریافت خدمات درمانی مراجعه کند.



البته بدیهی است که سرکیسه کردن بیماران، فقط از سوی معدودی از جراحان انجام می شود و بی انصافی است که کار این گروه از جراحان بی انصاف را به همه جراحان کشور، تعمیم بدهیم.

اگرچه دریایی معتقد است واقعی نبودن تعرفه های جراحی باعث می شود برخی پزشکان به این کار زشت روی بیاورند، ولی واقعیت این است که باید بی اخلاقی را عامل اصلی این مدل از تلکه کردن بیماران به حساب آورد، زیرا بسیاری از جراحان کشور با همین تعرفه های به ظاهر غیرواقعی و بدون نصب هیچ دوربینی در اتاق عمل هم هرگز دست به چنین کار ناجوانمردانه ای نمی زنند.



* این موارد استثنایی است

این که پزشک برای عمل جراحی انجام نداده، از بیمارش پول بگیرد، دیگر جای توجیه و برهانی ندارد، اما 'محمدرضا کلانتری معتمدی' رئیس انجمن جراحی عروق، در گفت وگو با جام جم، تصریح می کند: من تاکنون چنین موردی را ندیده ام. اگر هم باشد، این گونه اتفاق ها نادر است و در موارد بسیار معدودی پیش می آید که چنین اتفاقی بیفتد و نباید این نمونه های استثنا را به جامعه جراحان تعمیم داد.

به گفته این جراح، افراد زیادی در اتاق عمل وجود دارند که رفتار پزشک را رصد می کنند و در چنین حالتی، جراح نمی تواند هرکاری دلش خواست، انجام دهد. البته شاید پزشک، برخی کدهای جراحی را یادداشت نکند تا هزینه بیمار کمتر شود، ولی بسیار بعید است که پزشکی، کد اضافی را برای جراحی بیمار ثبت کند.

کلانتری بر این باور است که عمده جراحان کشور، بااخلاق هستند و چنین کاری را انجام نمی دهند، حتی اگر بیماری بخواهد جراحان می توانند فرآیند اتاق عمل را برای بیمار، ثبت و ضبط کنند تا دیگر هیچ شک و شبهه ای باقی نماند.



* وزارت بهداشت: برخورد می کنیم

متولی اصلی نظام سلامت، وزارت بهداشت است و انتظار می رود که این وزارتخانه با هرگونه تخلف پزشکی ـ هرچند محدود و استثنایی ـ برخورد کند تا این گونه تخلف های موردی با آبروی دیگر جراحان کشور بازی نکند.

'محمد حاجی آقاجانی' معاون درمان وزارت بهداشت، در گفت وگو با جام جم تصریح می کند: چنین اتفاق هایی ممکن است به دلایل عمدی یا سهوی رخ دهد، اما درکل، چنین مواردی بسیار نادر است و نباید آن را به عموم جراحان نسبت داد.

به گفته این مقام مسئول، ممکن است به دو دلیل این اتفاق بیفتد. بیشترین دلیل آن، ثبت کدهای نامربوط در جراحی است که به قدیمی بودن کتاب ثبت کدهای جراحی در کشور برمی گردد.

این کتاب پزشکی که آقاجانی به آن اشاره می کند، ملاک جراحان ایرانی برای ثبت اعمال جراحی است، ولی مشکل اینجاست که تدوین این کتاب در کالیفرنیای آمریکا، به 30 سال قبل برمی گردد و جالب تر آن که حدود 2000 کد جراحی امروزی را هم نمی توان در این کتاب پیدا کرد.

حاجی آقاجانی با اشاره به همین مشکل می گوید: گاهی اوقات، جراح عمل خاصی را انجام می دهد که در کتاب قدیمی، کد مخصوص ندارد و بنابراین مجبور می شود یک کد بی ربط را برای آن عمل جراحی ثبت کند که در حقیقت، آن کد جراحی برای بیمار انجام نشده است.

برای رفع این مشکل، معاون درمان وزیر بهداشت خبر می دهد که در حال ابلاغ کتاب جدیدی به جراحان است که در این کتاب جدید، 1700 کد اصلی جراحی که در کتاب قدیمی وجود نداشت، اضافه شده است و در صورت ابلاغ این کتاب، چنین مشکلی برطرف خواهد شد.

اما همه مشکل به ابلاغ نشدن کتاب جدید ثبت کدهای جراحی برنمی گردد، بلکه صحبت اصلی اینجاست که برخی جراحان سودجو، پول جراحی هایی را از بیمار می گیرند که آن عمل ها را انجام نداده اند.

معاون درمان وزیر بهداشت، تاکید دارد که چنین اتفاقی، بسیار موردی است و درصورتی که بیمار یا بیمه ها با چنین موضوعی برخورد کردند، می توانند به ما اطلاع بدهند و وزارت بهداشت نیز به شدت با این متخلفان برخورد خواهد کرد.

برنامه ریزی برای رشد اخلاق پزشکی، اقدام جدی برای واقعی کردن تعرفه های جراحی و تدریس اخلاق پزشکی در دانشگاه های علوم پزشکی، از دیگر راهکارهایی است که معاون درمان وزارت بهداشت برای رفع این مشکل به آن اشاره می کند

-------------------------------

پایان

منبع : ایرنا+ایسنا+جام جم تاریخ : ۱۳۹۳/۶/۲۰ تعداد بازدیدکنندگان : 3826

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 1547
بازدید دیروز : 8179
بازدید این ماه : 11796
بازدید امسال : 807279
بازدید کل : 37174352

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش