تعداد پیوندهای کبد بیمارستان امام به 300 رسید
پس از گذشت 12 سال از انجام نخستین پیوند کبد در بیمارستان امام (ره)، سیصدمین بیمار نیازمند به پیوند کبد در شب عید غدیر خم در این بیمارستان حیات دوباره یافت.
قاسمعلی خراسانی رئیس بیمارستان امام خمینی (ره) با اشاره به انجام سیصدمین عمل پیوند کبد در این بیمارستان گفت: این مجتمع بیمارستانی، تنها مرکز در کشور است که تقریباً تمام جراحیهای پیوند از جمله کبد، قلب، کلیه و ریه در آن انجام میشود.
وی ادامه داد: علاوه بر آن، جراحی بزرگ دیگری مانند (Reimplantation) یا پیوند مجدد اعضای قطع شده مانند انگشت یا دست در افرادی که دچار سانحه شدهاند نیز صورت میگیرد.
رئیس بیمارستان امام (ره) در رابطه با آمار پیوند کبد در این بیمارستان گفت: با وجود آنکه نخستین پیوند کبد، 12 سال پیش در این بیمارستان انجام شد، این پیوند طی 3 تا 4 سال گذشته، آهنگ رشد سریعتری داشته است.
وی افزود: بهطوریکه طبق آخرین آمار در یک سال گذشته تعداد 70 پیوند کبد در این بیمارستان انجامشده و سیصدمین پیوند کبد، نیز شب عید غدیر خم با موفقیت زده شد.
خراسانی یادآور شد: همکاران پیوند کبد در بیمارستان امام خمینی (ره) اعلام کردهاند که در صورت گسترش فضای فیزیکی، آمار پیوند کبد افزایشیافته و به حدود دو برابر در سال آینده میرسد که برای مکانیابی این کار و افزایش امکانات، رایزنیهایی در حال انجام است.
پیوند کبد، یک عمل فوق تخصصی و نادر
خراسانی پیوند کبد را عملی فوق تخصصی و برطرفکننده نیاز مردم خواند و افزود: این عمل، جراحی نادری است که در هر بیمارستانی انجام نمیشود و گسترش آن منجر به افزایش شأن دانشگاه و بیمارستان خواهد شد.
تداوم جراحیهای پیوند کبد در سالهای اوج تحریم کشور
وی تداوم جراحیهای پیوند کبد در سالهای اوج تحریم کشور را از نگاه غربیان تحسینبرانگیز خواند و گفت: یک گروه پزشکی که اخیراً از کشور فرانسه اعزام شده بودند، از رشد قابلتوجه پیوندهای انجامشده در طول سه تا چهار سال گذشته با توجه به شرایط تحریم همهجانبه و کمبود دارو بسیار متعجب شدند.
رئیس بیمارستان امام خاطر نشان کرد: چرا که طی این سالها، با وجود تمام محدودیتها، اساتید و متخصصین بیمارستان، این عمل پیوند را رواج دادند و منجر به حفظ و ارتقاء علمی کشور شدند.
لزوم توسعه پیوند کبد در بیمارستان امام خمینی (ره)
خراسانی با تأکید بر لزوم بسط و توسعه عمل پیوند کبد در این بیمارستان گفت: برای بسط این کار، باید به سویی حرکت کنیم که این اعمال جراحی برای بیمارستانها مقرونبهصرفه باشد و هزینهای که بیمارستانها صرف میکنند به آنها بازگردد.
وی با اشاره به ضرر دهی برخی از جراحیهای پیوند در بیمارستان گفت: برای کمک به گسترش این پیوندها که از جراحیهای فوق تخصصی ارزشمند در کشور است، امیدواریم وزارت بهداشت تعرفههای این جراحیها را (که قطعاً از طریق بیمه پرداخت میشود) به شکلی بازبینی کند که انجام آن مقرونبهصرفه باشد و هزینههای صرف شده برای آن تأمین شود.
رئیس بیمارستان امام(ره) گفت: بهخصوص در اجرای طرح تحول سلامت که بیماران هیچ دارو یا تجهیزاتی را نباید از خارج از بیمارستان تهیه کنند، همه هزینهها بر دوش بیمارستان است که ان شاء الله این هزینهها از سوی وزارت بهداشت تأمین شود.
خراسانی گفت: برای گسترش این پیوندها، حتماً به همکاران کمک میکنیم که البته قطعاً حد و اندازه این کمکها با میزان کمکهایی که سیاستگذاران کشوری ارائه خواهند داد، متفاوت خواهد بود
-----------------
پایان