جزئیاتی از طرح بیمارستان فوق تخصصی پروفسور سمیعی
بیمارستان فوق تخصصی مغز و اعصاب پروفسور سمیعی در ابتدا توسط موسسه بین المللی سلامت پروفسور سمیعی و با همکاری چند جانبه تعدادی از جراحان ایرانی همکار پروفسور سمیعی ، سازمان تامین اجتماعی ، خیرین ، بنیاد جانبازان و شهرداری تهران برای احداث پیگیری میگردید .
پس از رایزنیهای طولانی و جدی موسسه مذکور با شهرداری تهران ، و نیز چند یار تغییر محل زمینهای پیشنهادی از طرف مبادی مختلف در شرق و جنوب و مرکز تهران ، بالاخره ، با انتخاب منطقه غرب تهران ، در انتهای غربی بزرگراه همت و جنب شهرک شهید باقری که از بهترین مناطق آب وهوایی تهران است ، موقعیت فعلی از میان املاک مختلف شهرداری تهران ، بر اساس درخواست موسسه بین المللی پروفسور سمیعی ، با مساعدت های شهردار وقت منطقه 22 تهران ، برای این پروژه شناسایی و تثبیت گردید .
برخورداری از استانداردهای جهانی شهر سازی ، دسترسی های آسان به شریانهای اصلی شمال پایتخت ، خنکای پارک جنگلی چیتگر و مجاورت با پروژه های فرا منطقه ای همچون آبشار البرز، مجموعه گردشگری رود دره کن (بوستان جوانمردان ایران) ، دریاچه مصنوعی چیتگر و مجموعه تفریحی-تجاری هزارو یک شهر، از ویژگی های محیطی منحصر به فردی هستند که سبب ساز قرار گیری مرکز تحقیقات علوم مغز واعصاب ایران در منطقه ۲۲ تهران گردید.
البته بلافاصله بعد از تثبیت و تحویل زمین ، بدلایلی ، مدیریت و نحوه اجرای پروژه از سازمانهای دولتی فاصله گرفت و در حال حاضر توسط "موسسه خیریه متوسلین به امام رضا (ع)" در تهران در حال ساخت است.
این بیمارستان در زمینی به مساحت بیش از 30 هزار متر مربع و با زیر بنایی به مساحت 80 هزار متر مربع و دارای 11 طبقه است و زیر بنای آن دو و نیم (2.5) برابر بزرگتر از مرکز مغز و اعصاب هانوفر آلمان است. این بیمارستان به لحاظ فیزیک و ساخت و همچنین امکانات و تیم پزشکی در کل منطقه و حتی جهان بی نظیر است.
گفتنی است بعدها ، به جهت افزایش آمار مبتلایان به سرطان در ایران، این بیمارستان در طراحی ثانویه و تکمیلی ، مجهز به امکانات خاص و پیشرفته یک مرکز تشخیص و درمان سرطان نیز گردیده است .
مرکز تحقیقات علوم مغز واعصاب ایران با زیر بنای ۳۵۶۲۰ متر مربع شامل طبقات زیر است :
طبقه زیرین این مجموعه، شامل بخش تشخیص، درمان و پزشکی هسته ای و مرکز خدمات عمومی بیمارستان است که با جدیدترین دستگاههای ام آر آی، سی تی اسکن، پت اسکن، گاما نایف، رادیولوژی، ماموگرافی، سونوگرافی و آزمایشگاه تجهیز شده است .
دومین طبقه زیرزمین، شامل دو بخش، متشکل از ۱۴ اطاق جراحی است که ۴ اطاق عمل به دستگاههای ام آر آی، و ۲ اطاق عمل به دستگاههای آنژیوگرافی مجهز شده و امکان تشخیص را به هنگام جراحی فراهم میآورند.
کلیه فضاهای پشتیبانی و خدماتی، اطاق های عمل و نیز بخش آی سی یو به ظرفیت ۴۰ تخت، در این طبقه جای گرفته است.
در طبقه اول زیر زمین نیز دفاتر محققین، سالن اجتماعات، رستوران، نمازخانه، کتابخانه، آزمایشگاه مرکز تحقیقات و بخش های اداری بیمارستان جا نمایی شده است.
طبقه همکف مرکز تحقیقات علوم مغز و اعصاب ایران، شامل پذیرش، سالن اجتماعات یکصد نفره، و لابی ورودی به مجموعه است که امکان دسترسی به کلیه قسمتهای ساختمان را فراهم می آورد.
طبقات فوقانی این مجموعه بیمارستانی با مساحت هفده هزار متر مربع، شباهت کاملی به ساختمان مرکز مغز واعصاب هانوفرآلمان دارد.
طبقه اول مجموعه برای بستری بیماران با امکان استقرار همراه بیمار، پیش بینی شده است.
جا نمایی اطاق ها به گونه ای طراحی شده است که در صورت لزوم، بتوان دو یا چند اطاق را به هم متصل نموده، و در اختیار بیمار و همراهان بیمار قرار داده شود.
طبقات ۲ تا ۵ مرکز تحقیقات علوم مغز و اعصاب ایران، شامل اطاق های یک تا چهار تخته برای بستری بیماران، پاویون استقرار پزشکان، اطاق معاینه، اطاق جلسات عمومی و امکانات سرویس دهی به بیماران در هر طبقه می باشد.
در طبقه ششم، اطاق های بستری بیماران ویژه با درجه ایمنی بالا و اطاق های خصوصی با امکان ارتباط به هم پیش بینی شده است .
آخرین طبقه مجموعه نیز اختصاص به اطاق های مدیریت، اساتید و متخصصان مرکز علوم مغز و اعصاب ایران خواهد داشت.
جنب ساختمان مرکزی بیمارستان یک درمانگاه فوق تخصصی با زیر بنای ۵۳۰۸ متر مربع، متشکل از کلینیک تخصصی و عمومی، در سه طبقه احداث خواهد گردید.
در ضلع غربی این مرکز، یک هتل با زیر بنای ۱۹۸۲۶ متر مربع و با امکانات کامل رفاهی برای اقامت میهمانان، پزشکان و متخصصان دعوت شده به مرکز، طراحی شده است.
ضمنا جهت رفاه حال مراجعین، پارکینگی به ظرفیت ۱۲۶۰ خودرو با سطح اشتغال ۸۰۰۰ متر مربع، جنب بیمارستان در حال ساخت می باشد.
گفتنی است که این پروژه در حال حاضر در مرحله اجرای دیوارهای داخلی و شروع عملیات تاسیساتی میباشد
(یعنی حدود 47% پیشرفت فیزیکی)
---------------------
پایان