50 مطلب آخر
ازنگاهی دیگر : صنعت دیالیز ، نیازمند دیالیز است

در حالی که تولید‌کنندگان در حیطه تجهیزات مورد نیاز دیالیز برای واردات مواد اولیه تعرفه گمرکی بالاتری می‌پردازد ، مالیات بر ارزش افزوده محسوسی را باید پرداخت کند و ...  مشاهده میشود که وارد‌کننده از تمام این موارد معاف است . این موضوع کفه ترازو را به نفع وارد‌کنندگان سنگین می‌کند............

تحلیل ما

متن کامل

 

 

تعرفه بالای مواد اولیه و بهره بالای وام‌های بانکی 

مشکل اصلی تولیدکنندگان لوازم پزشکی

 

 

قائم مقام شرکت تولید‌کننده صافی‌های دستگاه دیالیز تعرفه بالای گمرکی بر مواد اولیه و بهره بالای وام‌های بانکی در ایران را دو مشکل در اصلی در حوزه تولید این صافی‌ها برشمرد

 

نوذر مرتضوی قائم مقام شرکت تولید‌کننده صافی دستگاه دیالیز در رابطه مشکلات اصلی تولید در این حوزه گفت: تولید‌کننده سرمایه‌گذاری می‌کند، استخدام می‌کند و ریسک را می‌پذیرد ولی وارد‌کننده با استخدام نیروی بسیار کم و پذیرش ریسک پایین تنها اجناس را وارد می‌کند با این وجود در حوزه محصولات تخصصی ما تعرفه وارد‌کننده کالا بسیار پایین‌تر از تعرفه وارد‌کننده مواد اولیه برای تولید است.

 

وی افزود: در حالی که تولید‌کننده در حیطه تجهیزات مورد نیاز دیالیز برای واردات مواد اولیه تعرفه گمرکی بالاتری می‌پردازد مالیات بر ارزش افزوده محسوسی را باید پرداخت کند وارد‌کننده از تمام این موارد معاف است که این موضوع کفه ترازو را به نفع وارد‌کننده سنگین می‌کند.

 

مرتضوی خاطر نشان کرد: برای حمایت از تولید‌کننده باید در تعرفه‌گذاری‌ها از تولید‌کننده حمایت کرد چرا که برای کشور اشتغال‌آفرینی، کاهش خروج ارز، افزایش تولید ناخالص ملی و در کل بهر‌ه‌وری دارد.

 

وی مشکل دیگر در این عرصه را بهره بالای وام‌های بانکی دانست و گفت:‌ بهره بانکی بیش از 22 درصد برای سرمایه در گردش و سرمایه ثابت است بنابر این تولید‌کننده ممکن است در سرمایه‌گذاری دچار مشکل شود چرا که حاشیه سود تولید‌کننده مشخص و معلوم است و ممکن است نتواند با این بهره به کار خود ادامه دهد و به نظر می‌رسد این بهره باید برای تولید‌کنندگان کاهش یابد.

 

مرتضوی مشخص نبودن جایگاه تولید را مشکل دیگر تولید تجهیزات دیالیز دانست و گفت: تولید تنها به معنای تولید مواد اولیه نیست بلکه مجموعه‌ای متشکل از دانش فنی، تکنولوژی، سرمایه‌گذاری و مواد اولیه است و اگر محیط تولید نامناسب باشد سرمایه و تکنولوژی پرسنل آموزش دیده نداشته باشیم تولید نامناسب خواهیم داشت.

 

وی گفت:‌ با توجه به شرایط ذکر شده اگر فردی تولید می‌کند نباید بگوییم چون 50 درصد مواد اولیه را از خارج وارد کرده است پس نیمی از کالای تولید‌ شده خارجی است چرا که این کالاها با دانش ایرانی محیط ایرانی و ریسک ایرانی تهیه شده است.

 

مرتضوی تفاوت قائل شدن بین تولید‌کننده واقعی که مواد اولیه را وارد کشور کرده و تبدیل به کالای نهایی می‌کند با کسی که تنها اجناس را در ایران بسته‌بندی می‌کند ضروری دانست و گفت: قطعاً کسی که کار دوم را انجام می‌دهد تولید کننده نیست.

 

ناصر طبخی، کارشناس دیالیز در رابطه با ساخت تجهیزات دیالیز گفت: مهندسان ما برای خط دوم تولید صافی دیالیز دستگاه‌هایی ساخته‌اند با قیمت تمام شده یک پنجم دستگاه‌های وارداتی که در خط یک استفاده می‌شود که این به معنای پایین آمدن قیمت تمام شده است.

 

وی حفظ سرمایه داخلی انتقال دانش و ساخت دستگاه‌های جدید و پیشرفته را از مهمترین اثرات اقدامات این شرکت دانست. طبخی استاندارد نبودن دیالیز در ایران را یکی از مشکلات این حوزه دانست و گفت: این استاندارد نبودن به مفهوم نگرش نامناسب دستگاه‌های درمانی به دیالیز است که بر این اساس حدود 60 تا 70 درصد دیالیزی‌ها در کشور زیر خط استاندارد خدمت می‌گیرند چرا که دیالیز را با کیفیت انجام نمی‌دهیم و نقطه اصلی آسیب در حوزه دیالیز در کشور ما همین موضوع است.

 

وی آسیب‌های ناشی از کیفیت پایین دیالیز را بستری شدن بیماران، مصرف داروی بیشتر، افزایش مرگ و میر و کاهش کیفیت زندگی افراد دیالیزی دانست. طبخی گفت: از دارویی برای کم خونی افراد دیالیزی استفاده می‌شود که هر چه کیفیت دیالیز پایین‌تر باشد مصرف این دارو بیشتر می‌شود در حالی که این دارو گرانقیمت است و با یارانه دولتی در دسترس قرار می‌گیرد.

 

طبخی گفت:‌ محیط‌های درمانی، متخصصان، پرستاران حوزه دیالیز و عدم آموزش از مشکلات نگرشی دیالیز است. طبخی تاکید کرد:‌ دیالیز فقط 10 درصد کار کلیه را انجام می‌دهد و اگر کیفیت دیالیز را به ۱۰۰درصد نرسانیم که این ۱۰درصد تأمین نشود بدان معنی است که بیمار حداقل درمان را دریافت نکرده است و به سمت بیماری و مرگ و میر حرکت می‌کند.

 

وی از طرحی برای راه‌اندازی یک کلینیک تخصصی بیماران کلیوی در استان البرز خبر داد و گفت: یک کلینیک تخصصی ۱۰۰تختخوابی حداکثر در دو سال آینده در استان البرز ایجاد خواهد شد که در این کلینیک تمام اقدامات لازم صورت خواهد گرفت.

 

طبخی گفت:‌ بسیاری از بیماران دیالیزی استان البرز ۳بار در هفته به تهران سفر می‌کنند تا خدمات دیالیز را دریافت کنند ضمن اینکه برخی دستگاه‌ها کیفیت کافی نداشته و به بیمار صدمه می‌زند.که با احداث این کلینیک بخش زیادی از این مشکل حل می‌شود.

 

طبخی گفت: بر اساس آخرین آمار 90 بیمار استان البرز در طول سال 270 بار به تهران سفر می‌کنند و متأسفانه استان البرز برای 7 سال آینده که بیماران دیالیزی در این استان دو برابر می‌شوند چاره‌اندیشی نکرده است.

 

وی خاطر نشان کرد: ما آمادگی خدمات کامل در راستای خدمات دیالیز به استان البرز را داریم اما مسئولان استان نیز باید با ما همکاری کنند ولی متأسفانه همواره ما به سمت آنان می‌رویم.

-----------------------

پایان

منبع : فارس تاریخ : ۱۳۹۳/۸/۲۶ تعداد بازدیدکنندگان : 3753

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 1381
بازدید دیروز : 8179
بازدید این ماه : 11630
بازدید امسال : 807113
بازدید کل : 37174186

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش