50 مطلب آخر
خبرپزشکان : تذکر شفاهی نداریم ، محرومیت 3 ماه تا 1 سال ، حداقل جریمه است

مدیرکل نظارت بر درمان و اعتبار بخشی وزارت بهداشت با اشاره به اقدامات انجام شده در بررسی و کاهش تخلفات صنف پزشکی از تغییر نوع برخورد با متخلفان خبر داد و گفت: در بحث تخلف در گذشته تذکر کتبی و شفاهی داده می‌شد اما امروز این نوع برخورد حذف شده و جریمه‌ از سه ماه تا یک سال محرومیت از کار اعمال می‌شود....................

سید سجاد رضوی افزود: در کمیته‌ای که در وزارت بهداشت برای سلامت اداری ایجاد شده است، کلیه گلوگاه‌هایی که ممکن است منجر به فساد اداری شود شناسایی و در حال اصلاح است تا روند اصلاح امور اداری و جلوگیری از فساد به خوبی اجرایی شود. هرجا عرضه و تقاضا بیشتر باشد اگر شرایط استاندارد نباشد و خلل های قانونی اصلاح نشود، احتمال بروز خطا وجود دارد.

وی گفت: جذب نیرو، صدور پروانه و صدور مجوز و موارد دیگر باید مورد توجه قرار بگیرد تا بروز تخلف در آنها کاهش یابد .............

 باید برای مردم شفاف‌سازی شود تا خدمتی که در بیمارستانهای خصوصی می‌بینیم مشخص شود که چه میزان هزینه دارد، باید مردم از نوع بیمه، قرارداد بیمه با بیمارستان و هزینه تمام شده مطلع باشند...........

مواردی وجود داشته که بیماران را اضافی در ICU نگه داشته‌اند، بی‌جهت به این بخش‌ها برده‌اند یا مدت بستری طولانی‌تر شده، ما اکنون در حین بازدیدها به این مسئله رسیدگی می‌کنیم ............

تحلیل ما

متن کامل

 

تذکر شفاهی نداریم، محرومیت سه ماه تا یک سال از کار حداقل جریمه است

 
 

در کمیته‌ای که در وزارت بهداشت برای سلامت اداری ایجاد شده است، کلیه گلوگاه‌هایی که ممکن است منجر به فساد اداری شود شناسایی و در حال اصلاح است تا روند اصلاح امور اداری و جلوگیری از فساد به خوبی اجرایی شود.

مدیرکل نظارت بر درمان و اعتبار بخشی وزارت بهداشت با اشاره به اقدامات انجام شده در بررسی و کاهش تخلفات صنف پزشکی از تغییر نوع برخورد با متخلفان خبر داد و گفت: در بحث تخلف در گذشته تذکر کتبی و شفاهی داده می‌شد اما امروز این نوع برخورد حذف شده و جریمه‌ از سه ماه تا یک سال محرومیت از کار اعمال می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ سید سجاد رضوی گفت: سیاست وزارت بهداشت این است که بتوانیم در این زمینه ارتباط خود را با رسانه‌ها بیشتر کنیم تا هم اطلاعات بیشتری کسب کنیم و هم شنونده نقد مردم و رسانه‌ها باشیم.

وی تاکید کرد: نکته اول این است که آیین‌نامه‌هایی که در وزارت بهداشت صادر می‌شود را شفاف سازی کنیم در این حوزه سازمان غذا و دارو اقدامات مناسبی انجام داده و سایر معاونت‌ها نیز به این سمت می روند که مراجعه متقاضیان به مراکز کم شود و همه مسائل از طریق IT قابل بررسی باشد.

رضوی افزود: تلفن‌هایی در اختیار مردم گذاشته شده تا آنها بدون مراجعه به وزارتخانه بتوانند ارتباط خود را برقرار کرده و مشکلات خود را مطرح کنند.

مدیرکل نظارت بر درمان و اعتباربخشی وزارت بهداشت افزود: در کمیته‌ای که در وزارت بهداشت برای سلامت اداری ایجاد شده است، کلیه گلوگاه‌هایی که ممکن است منجر به فساد اداری شود شناسایی و در حال اصلاح است تا روند اصلاح امور اداری و جلوگیری از فساد به خوبی اجرایی شود.

رضوی در پاسخ به سوالی درباره شناسایی گلوگاه های بروز تخلف در مراکز بهداشتی و جلوگیری از آن گفت: لازم است این گلوگاه ها شناسایی شود. هرجا عرضه و تقاضا بیشتر باشد اگر شرایط استاندارد نباشد و خلل های قانونی اصلاح نشود، احتمال بروز خطا وجود دارد.

وی گفت: جذب نیرو، صدور پروانه و صدور مجوز و موارد دیگر باید مورد توجه قرار بگیرد تا بروز تخلف در آنها کاهش یابد. اگرتخلفات شناسایی نشود منجر به فساد اداری خواهد شد.

وی همچنین درباه خروج بزرگان پزشکی از کشور در اعتراض به اجرای طرح تحول سلامت گفت: خیلی از بزرگان پزشکی کشور از طرح حمایت کرده‌اند و وقتی کتاب تعرفه ها آماده شد از آن استقبال کردند. آنهایی که عنوان کرده اند از کشور خارج می شوند معلوم نیست که به کجا می‌خواهند بروند چون هر کشور قوانین خاص خود را دارد و این گونه نیست که هر کشور به پزشکان اجازه کار بدهد و پزشکان در هیچ جای دنیا ارزش و احترامی که در ایران دارند را نخواهند داشت.

وی گفت: همه می دانند که جامعه پزشکی بین مردم ما جایگاه خاصی دارند و به همین دلیل وزارت بهداشت تصمیم گرفت که مشکلات خاصی که در این صنف وجود دارد را خودشان حل کنند تا اعتماد مردم نسبت به این جامعه کم نشود.قطعا خارج از ایران جایی برای این پزشکان وجود ندارد اگر هر کدام از آنها می توانند از کشور خارج شوند هیچ مانعی برای آنها وجود ندارد. جامعه پزشکی ما در بخش دولتی و خصوصی با طرح تحول سلامت همراه و همگام هستند.

وی درباره آمار تخلفات صورت گرفته در شهرستان‌ها گفت: ما بیشتر از شکایت تشکر داشتیم. تماس‌هایی که وجود داشت و آمارهایی که اعلام می کرد در شهرستان‌ها آمار زیر میزی بالا است، بررسی های ما خلاف این موضوع را نشان داد و مواردی که اعلام شده بود مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که تخلفی صورت نگرفته است. مهمترین تخلفات دریافت غیرقانونی بوده است که به حداقل رسیده است.

رضوی درباره تغییر نوع برخورد با متخلفین گفت: در ابتدا تذکر شفاهی و کتبی بوده است بعد از آن محرومیت سه ماه تا یک سال، اما موارد تذکر حذف شد و حداقل برخورد، محرومیت سه ماه تا یک سال است.

وی درباره ممانعت پزشکان از انجام عمل های پیچیده گفت: پزشکان این موضوع را عنوان می کنند اما ما آمار عمل های سنگینمان در مراکز دانشگاهی افزایش داشته است. در گذشته خدمات سنگین به دلیل تعرفه پایین انجام نمی‌شد ولی الان در بیمارستان های دانشگاهی و بخش خصوصی انجام می‌شود.اگر موردی به ما اطلاع داده شود این موارد را بررسی می کنیم.

مدیرکل نظارت بر درمان و اعتبار بخشی وزارت بهداشت درباره تخلف بیمارستان های خصوصی در بحث تعرفه ها و پرداخت هزینه ها گفت: در این باره باید به رابطه بیمه و بیمارستان توجه کرد.ممکن است بیمه و مسئولین بیمارستان در برخی از موارد به توافق نرسیده باشند.این عدم رعایت نیست و ممکن است که یک نوع درمان را تحت پوشش نداشته باشند. در این باره باید بیمارستان ها بیمار را درباره نوع درمان و هزینه آن مطلع کنند.

 

 

 

پزشکان هیچ جا مثل ایران ارج و قرب ندارند

بیمارستان‌های خصوصی و بیمه‌ها به توافق نرسیدند

 

مشاور وزیر بهداشت در امور رسیدگی به شکایات، نگه داشتن بی‌مورد بیماران در ICUهای بیمارستان‌های خصوصی را برای درآمد بیشتر تأیید کرد، بیشترین تخلف در وزارت بهداشت را در حوزه جذب نیرو و صدور مجوزها دانست و گفت: بیمارستان‌های خصوصی و بیمه‌ها در مورد تعرفه‌های جدید به توافق نرسیدند.

سجاد رضوی در نشست «ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد» گفت: آئین‌نامه‌ها و مقررات در وزارت بهداشت را باید شفاف کنیم، دسترسی مردم را آسان‌تر کنیم تا بتوانند به اطلاعات به راحتی دست یابند.

وی ادامه داد: به همین دلیل IT کردن اطلاعات از اهدافی است که دنبال می‌شود تا مراجعه مردم به سازمان های مرتبط با وزارت بهداشت کاهش یابد از طرفی درخواست‌های مردم نیز قابل پیگیری خواهد شد.

رضوی افزود: شماره تلفن‌های 1560، 1490 و 1690 به مردم کمک می‌کند تا مشکلات خود را در زمینه‌های بهداشت، درمان و تعرفه‌ای اعلام کنند.

مشاور وزیر بهداشت در امور رسیدگی به شکایات گفت: در وزارت بهداشت کمیته‌ای در بحث سلامت اداری ایجاد شد که البته از مصوبات هیأت دولت است تا تمام گلوگاه‌هایی که ممکن است منجر به فساد اداری شوند در معاونت‌ها قابل شناسایی باشند.

رضوی گفت: اکنون بسیاری از این گلوگاه‌ها شناسایی شده، قابل شناسایی‌ است و در حال اصلاح این گلوگاه‌ها هستیم تا روند اداری با سلامت و اطمینان بیشتر ادامه پیدا کند. هرکجا که ببینیم تقاضا بیش از عرضه است و شرایط عرضه مشخص و شفاف نیست امکان تخلف در آن وجود دارد.

وی در پاسخ به سوال فارس در مورد اینکه فساد اداری در کدام‌یک از بخش‌های وزارت بهداشت بیشتر است، افزود: در جذب نیرو، صدور مجوز و در حوزه پروانه‌ها این تخلف وجود دارد اما اگر این فرایندها به دور از دخالت انسان باشد و همه به صورت یکسان به این اطلاعات دسترسی داشته باشند یا به صورت یکسان در آزمونی شرکت کنند فساد اداری به حداقل می‌رسد.

مشاور وزیر بهداشت گفت: بیشترین تخلفات برای صدور مجوز رخ داده، در جذب نیرو و استخدام احتمال خطا وجود دارد که با روند در پیش گرفته شده و بحث IT و ارتباط با مردم این فسادها کمتر خواهد شد.

وی در مورد نظارت بر اجرای کتاب ارزش‌گذاری نسبی خدمات و تعرفه‌ها گفت: نظارت به سازمان نظام پزشکی به طور کامل واگذار نشده بلکه این سازمان متعهد شده که به وزارت بهداشت کمک کند و وزارت بهداشت مانند گذشته به صورت جدی در حال نظارت بر تعرفه‌هاست و نظارت را جزء اولویت‌های کاری قرار داده است.

وی ادامه داد: اینکه گفته می‌شود اگر فاز سوم طرح تحول ادامه یابد برخی از پزشکان بزرگ ما در مخالفت با این طرح از کشور خارج می‌شوند باید بگویم بسیاری از این پزشکان بزرگ از ما حمایت کردند و بر پای این طرح امضاء کردند و این گونه نیست که به راحتی بتوانند از کشور خارج شده و اجازه فعالیت پزشکی داشته باشند.

رضوی گفت: جامعه پزشکی در هیچ کجا مانند کشور ما دارای ارج و قرب نیست بنابراین بیرون از ایران برای این افراد کاری وجود ندارد از طرفی هم نمی‌توان مانع از رفتن آنها شد، هدف از اجرای این کتاب ایجاد عدالت بین رشته‌ای و حفظ رابطه مقدس بین پزشک و بیمار بوده است.

مشاور وزیر بهداشت در امور بازرسی و رسیدگی به شکایات گفت: آمار زیرمیزی‌ها در بسیاری از استان‌ها بر اساس ارزیابی‌های انجام شده بالا نبوده حتی در مواردی که گزارش شد از برخی استان‌ها به صورت ویژه اطلاعات را دریافت کردیم اما دیدیم پرداخت‌ها بالا نبوده است.

رضوی افزود: مواردی هم که مطرح شد از طریق کمیسیون ماده 11 و سازمان نظام پزشکی بررسی شده است، به طور قطع اکنون در شهرستان‌ها میزان تخلف زیرمیزی در حد انگشتان دست بوده و در تهران هم بسیار کم گزارش شده است.

وی در مورد برخورد با زیرمیزی گفت: از سوی سازمان نظام پزشکی در برخورد اول تذکر شفاهی سپس تذکر کتبی و محرومیت 3 ماه  تا یک سال پیش‌بینی شده است اما از سوی وزارت بهداشت تذکر شفاهی و کتبی حذف شده و فقط محرومیت 3 ماه تا یکسال برای پزشکان متخلف در نظر گرفته شده است.

وی در ر مورد عدم انجام اعمال جراحی سنگین از سوی برخی پزشکان همزمان با برنامه تحول سلامت گفت: آمار انجام اعمال جراحی سنگین کم نشده و افزایش هم یافته است، در گذشته تعرفه‌های جراحی  آن قدر پایین بود که پزشکان به دلیل ریسک بالا حتی در بیمارستان‌های دولتی ان را انجام نمی‌دادند اما اکنون تمام اعمال سنگین در حال انجام است و موردی نبوده که پزشک آن را انجام نداده باشد.

رضوی همچنین در پاسخ به سوال فارس مورد عدم رعایت تعرفه‌های جدید از سوی بیمارستان‌های خصوصی گفت: بیمارستان‌های خصوصی و بیمه‌ها در برخی جاها به توافق نرسیدند اما اینکه بیمارستان‌های خصوصی خارج از تعرفه رفتار کنند گزارشی نشده است، اگر هم شده ممکن است با سازمان بیمه به توافق نرسیده باشند.

وی تاکید کرد: باید برای مردم شفاف‌سازی شود تا خدمتی که در بیمارستانهای خصوصی می‌بینیم مشخص شود که چه میزان هزینه دارد، باید مردم از نوع بیمه، قرارداد بیمه با بیمارستان و هزینه تمام شده مطلع باشند

 

مشاور وزیر بهداشت گفت: به همین دلیل از بیمارستانها خواسته‌ایم حدود قیمت تمام شده خدمات را اعلام کنند و به بیماران اطلاع‌رسانی شود، بیشتر مردم در این زمینه ناراضی‌اند.

رضوی در پاسخ به سوال دیگر فارس در مورد نگهداری بی مورد بیماران در بخش ICU به دلیل دریافت هزینه بیشتر از سوی بیمارستان‌های خصوصی گفت: مواردی وجود داشته که بیماران را اضافی در ICU نگه داشته‌اند، بی‌جهت به این بخش‌ها برده‌اند یا مدت بستری طولانی‌تر شده، ما اکنون در حین بازدیدها به این مسئله رسیدگی می‌کنیم چرا که تخلف زیرمیزی بسیار کم بوده است.

وی افزود: اگر هزینه تقریبی را قبل از بستری شدن به بیماران اطلاع دهیم بیماران می‌دانند که چه میزان باید هزینه کنند، در آینده نزدیک تمام هزینه تمام شده در سایت بیمارستانها قرار داده می‌شود و به اطلاع مردم می‌رسد در این صورت دیگر بیمار را به صورت غیر ضروری نگه نمی‌دارند، بیمه‌ها نیز در جریان هزینه‌ها قرار خواهند گرفت.

-------------------------

پایان

منبع : فارس + ایلنا تاریخ : ۱۳۹۳/۹/۱۶ تعداد بازدیدکنندگان : 4523

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 1003
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 3073
بازدید امسال : 798556
بازدید کل : 37165629

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش