50 مطلب آخر
انواع تخت ویژه : 1/5 درصد از فوت های کشور در ICU / کمبود ۲۰ هزار تخت ICU

ثابت شده که هر کجا مدیریت به یک تیم متخصص تحت عنوان مراقبت‌های ویژه واگذار شده، میزان مرگ و میر کاهش یافته است. در حال حاضر یک و نیم درصد مرگ و میرها در کشور در بخش‌های مراقبت‌های ویژه اتفاق می‌افتد. این در حالی است که با توجه ویژه به این بخش، می‌توان حدود 16 تا 28 درصد میزان مرگ و میرها در این بخش را کاهش داد .........

 نیاز به متخصص مراقبت‌های ویژه در سال‌های آینده افزایش می‌یابد، باید تمهیداتی در این زمینه سنجیده شود که یکی از این تمهیدات، تجهیز مراکز مراقبت‌های ویژه به فناوری‌های جدید و نیاز به بازسازی فناوری‌های این بخش است. تجهیزاتی که در بخش‌های مراقبت‌های ویژه در نظر گرفته می‌شود، با سایر بخش‌ها تفاوت دارد، زیرا علاوه بر کمیت و تعداد آنها، کیفیت آنها نیز مهم است..........

یکی از مشکلات ما از نظر کمی و به لحاظ تعداد تخت است. تعداد تخت‌های ما در کشور از حد استاندارد پایین‌تر است. به صورتی که اگر همه تخت‌ها را حساب کنیم، چیزی حدود 15 تا 20 هزار تخت مراقبت‌های ویژه نیاز داریم و در حال حاضر تنها حدود 5 هزار تخت در این بخش‌ها داریم که با کمک وزارت بهداشت در سال آینده 1500 تخت به تعداد آنها اضافه خواهد شد. با این وجود 30 درصد نیاز ما به تخت تامین می‌شود ...........

تحلیل ما

متن کامل

 

 

1/5 درصد از مرگ‌های کشور در ICU ها/ کمبود ۲۰ هزار تخت آي سي يو

رئیس سازمان نظام پزشکی کشور گفت:‌ از مجموع مرگ‌ و میرهای موجود در کشور ۱.۵ درصد در بخش مراقبت‌های ویژه رخ می‌دهد که اگر تیم متخصص مستقر شود ۱۶ تا ۲۸ درصد مرگ و میرها در این بخش کاهش می‌یابد  .... علیرضا زالی در دومین کنگره مراقبت‌های ویژه بیمارستانی، گفت: نیازمند بازشناسی رشته مراقبت‌های ویژه هستیم چرا که تأخیر بکارگیری آن آسیب‌های جدی به کیفیت خدمات وارد می‌کند و  فلسفه وجود چنین رشته‌ای برای استفاده از بالاترین استانداردها و عبور از روش‌های درمانی قبلی است.
وی ادامه داد: از مجموع مرگ و میر در کشور 1.5 درصد مرگ‌های عمومی جامعه در بخش مراقبت‌های ویژه به وقوع می‌پیوندد در حالی که با استقرار یک تیم متخصص از مراقبت‌های ویژه 16 تا 28 درصد مرگ و میر کاهش می‌یابد.
زالی گفت: جامعه در حال سالمند شدن است و تغییرات جمعیتی ما از میانگین جهانی سرعت بیشتری دارد. همچنین سیمای بیماری‌ها تغییر کرده و فرآیند سرطان‌ها در حال تغییر است به طوری که سالانه 85 هزار مورد جدید سرطان در کشور کشف می‌شود. این دلایل نیاز کشور را به مراقبت‌های ویژه بیشتر نشان می‌دهد.
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور گفت: حوادث ترافیکی نیز بخش عمده‌ای از مرگ و میرهای کشور را به خود اختصاص داده که در بخش ICU انجام می‌شود و در سال‌های آینده نیاز به تخصص این رشته را بیشتر نمایان می‌کند. اگر امروز تمهیدات لازم فراهم نشود با مشکلات بیشتری مواجه خواهیم شد.
وی با تأکید براینکه بخش مراقبت‌های ویژه نیازمند بازسازی تجهیزات پزشکی است، گفت: به ازای هر تخت مراقبت‌های ویژه باید تجهیزات کافی و استاندارد باشد و نگرش فرآینده‌های ساختاری در این بخش تغییر کند.
زالی به تربیت نیروی فوق‌تخصص در این بخش اشاره کرد و گفت: تعداد تخت‌های ICU از حد استاندارد کمتر است اگر 10 تا 15 درصد تخت‌ها به این بخش اختصاص یابد 15 تا 20 هزار تخت ICU نیاز داریم در حالی که اکنون 4 هزار و 800 تخت وجود دارد.
وی افزود: احتمالاً در سال آینده اگر مشکلات مالی فراهم نشود 1500 تا 2 هزار تخت به بخش ICU افزوده شود البته با این وجود باز هم 30 درصد با کسری تخت مواجه خواهیم بود.
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور گفت: علیرغم تلاش‌های انجام شده تخت‌های این بخش کیفیت مناسب را نداشته و با استاندارد سازی فاصله داریم.
وی گفت: همچنین تعرفه واقعی مراقبت‌های ویژه نیز باید دیده شود بیمه‌ها باید ورود جدی‌تری کنند چرا که با تلاش ما مرگ و میر کاهش می‌یابد.

زالی با تاکید بر ضرورت استاندارد سازی در بخش مراقبت های ویژه تصریح کرد: باید تعداد تخت های بخش مراقبت های ویژه را افزایش داد چرا که ممکن است یک بیمار در بازه زمانی طولانی مدت بر روی یک تخت مراقبت های ویژه بستری باشد ...... وی یاد آور شد : کاهش میزان مرگ ومیر همچنان نیازمند افزایش تعداد تخت های بیمارستانی در بخش های مراقبت های ویژه هستیم ........ وی با بیان اینکه بودجه بخش مراقبت های ویژه با دیگر بخش ها متفاوت است ، همچنین اظهارداشت : برای جبران کمبودهای موجود در این بخش به بودجه جدی نیاز است که این مهم توجه ویژه مسوولان اجرایی کشور را می طلبد.......

 

 

 

تجویز آنتی بیوتیک برای بیماران از مصیبت های بزرگ آی سی یو

بنیانگذار رشته مراقبت های ویژه در ایران گفت: مصیبت بزرگ آی سی یو ( بخش مراقبت های ویژه ) در زمان حاضر ، تجویز و دادن آنتی بیوتیک به بیماران است .....  ،دکتر «محمد حسین نجم آبادی » روز چهارشنبه در دومین همایش بین المللی مراقبت های ویژه افزود: پزشکان با تجویز آنتی بیوتیک برای بیماران بستری دربخش های مراقبت ویژه، قصد پیشگیری از بروز عفونت را دارند این در حالی است که این موضوع باعث افزایش عفونت می شود.
وی تصریح کرد: زمانی که آنتی بیوتیک به بیمار داده می شود هر چند یک سری باکتری از بین می رود اما از طرف دیگر دیگر از باکتری ها به شکل انفجاری شروع به رشد می کند و این، همان عفونت دربدن بیمار است.
وی درادامه یکی دیگر از مشکلات بخش آی سی یو در ایران را نبود مدیریت صحیح دراین حوزه عنوان کرد و افزود: در زمان حاضر دربیمارستان های خصوصی و دولتی فقدان این مدیریت دربخش مراقبت های ویژه را داریم.
بنیانگذاررشته مراقبت های ویژه افزود: با توجه به اینکه 90 درصد درمان در بخش مراقبت های ویژه بعهده پرستاران است باید دراین بخش آموزش های لازم به این قشر ارایه شود چرا که تازمانی که این اقدام صورت نگیرد نمی توان یک بخش آی سی یو مناسب داشته باشیم.
نجم آبادی همچنین تاکید کرد: با توجه به سالمند شدن جمعیت کشور در آینده بخش مراقبت های ویژه قسمت مهمی از حوزه پزشکی می شود.

 

 

 

10 درصد تخت بیمارستانی بخش آی سی یو باید ویژه باشد

رییس انجمن مراقبت های ویژه ایران گفت: از 150 تا 200 هزار تخت بیمارستانی در بخش آی سی یو باید حداقل 10 درصد تخت های ویژه باشد .... ˈعلی امیر سواد کوهیˈ روز چهارشنبه دردومین کنگره سراسری مراقبت های ویژه در ایران که در کتابخانه ملی برگزار شد، افزود: رشته مراقبت های ویژه رشته جدید و نوپاست که در سال 84 نخستین دانشجویان خود را از 3 دانشگاه کشور پذیرش کرد .
وی ادامه داد، در سال 86 نخستین فارغ التحصیلان این رشته وارد بازار کار شدند و هم اکنون 80 فارغ التحصیل در این رشته وجود دارد که از این تعداد 45 نفر از آنان در رشته تخصصی خود مشغول به فعالیت هستند.
رییس انجمن مراقبت های ویژه ایران با بیان اینکه رشته فوق تخصصی مراقبت های ویژه دارای بیشترین استانداردها در کتاب نظام سلامت است، اظهار داشت: با ورود رشته مراقبت های ویژه به حوزه پزشکی بسیاری از خدمات در عرصه پزشکی تخصصی تر و از این طریق خدمات خوب و مطلوبی به مردم ارایه می شود.
سواد کوهی یاد آور شد: در گذشته میزان مرگ و میر در مراکز درمانی به دلیل عدم مدیریت دقیق در بخش های مراقبت های ویژه بسیار بالا بود ولی امروز با پذیرش این رشته در دانشگاه ها بسیاری از مشکلات این عرصه حل شده است.
وی میزان مرگ و میر در بخش بیمارستانی و درمانی دهه گذشته را 40 تا 45 درصد عنوان کرد و گفت: با ایجاد رشته مراقبت های ویژه این آرمان در کشورمان به استاندارد جهانی نزدیک شده که امیدواریم با حمایت های سازمان های بیمه گر و واقع شدن تعرفه گام های جدیدی در این عرصه برداشته شود. دكتر علی امیر سوادکوهی رئیس انجمن مراقبت‌های ویژه ایران نيز در اين كنگره گفت: از نظر تخت استاندارد ICU و تعداد فارغ‌التحصیلان مراقبت‌های ویژه در کشور عقب هستیم و باید 10 درصد تخت‌های بستری به ICU اختصاص یابد که وزارت بهداشت بودجه 1500 تا 2000 تخت را برای سال آینده در نظر گرفته است.

سوادكوهي گفت: موضوع ICU در کشور جدید نیست اما متولی خاصی نداشته و به طریق گذشته بیماران بستری و مشاوره‌هایی به آنها داده شده است بنابراین آمار مرگ‌ و میر نیز در این حوزه بالا بوده است.

وی ادامه داد: در 10 سال پیش مرگ‌ومیر در این بخش 45 درصد بوده بنابراین همتی می‌طلبید که در این بخش مدیریت واحد ایجاد شود تا مدیریت بر درمان به خوبی انجام گیرد.

سوادکوهی با اشاره به راه‌اندازی فلوشیب مراقبت‌های ویژه گفت: در سال 84 اولین دوره از رشته تخصصی مراقبت‌های ویژه در سه دانشگاه تهران، ایران و شهید بهشتی پذیرش شد و اکنون طبق آمارهای وزارت بهداشت بخش‌هایی که توسط فلوشیب ICU اداره می‌شود بسیار دقیق‌تر از گذشته است.

رئیس انجمن مراقبت‌های ویژه ایران افزود: روزانه بررسی بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه توسط افراد فوق‌ تخصص انجام می‌شود به طوری که میزان مرگ‌ومیر در کشور به آمارهای جهانی یعنی 18 تا 24 درصد نزدیک شده است.

وی گفت: تخت‌های ICU اکنون وجود دارد اما اینکه نزدیک به استانداردهای جهانی باشد جای بحث دارد اکنون 4500 تا 4800 تخت ICU موجود است و وزارت بهداشت بودجه 1500 تا 2000 تخت را برای سال آینده در نظر گرفته است و این نشان می‌دهد این رشته راه خود را شناخته و پیش می‌رود.

سوادکوهی گفت: هنوز هم از نظر تعداد تخت استاندارد و تعداد فارغ‌التحصیلان عقب هستیم و باید 10 درصد تخت‌های بستری بیمارستان‌ها به بخش ICU اختصاص داده شود.

رئیس انجمن مراقبت‌های ویژه ایران گفت: بیمه‌ها نیز باید از نظر تعرفه پوشش را افزایش دهند، تعرفه‌های مراقبت‌های ویژه باید خوانده و دیده شوند، بیمه‌ها علیرغم اینکه این رشته فوق تخصص شده اما هنوز رشته‌های پایه را قبول دارند در حالی که رشته‌های فوق تخصصی همه با هم برابر هستند و باید حمایت شوند.
رییس انجمن مراقبت های ویژه ایران خاطر نشان کرد: سازمان بیمه گر باید نسبت به پرداخت حق پزشکان کوتاهی نکنند و پرداخت کامل تعرفه برای ویزیت و عملکرد فوق تخصصی آی سی یو موجب بهبود وضعیت سرویس دهی به بیماران خواهد شد.
وی در ادامه از وزارت بهداشت درخواست کرد که از این رشته فوق تخصصی حمایت کند تا بتواند رشد و خدمات مطلوبی را به بیماران ارایه کند.

رییس انجمن مراقبت‌های ویژه با تاکید بر لزوم ساماندهی تعرفه‌های رشته مراقبت‌های ویژه، گفت: استقرار فوق تخصص این رشته میزان مرگ و میر در این بخش‌ها را کاهش داد

 

 



اختصاص 18 درصد کل تخت های بیمارستانی در فرانسه به بخش مراقبت ویژه

مسوول «آی سی یو» بیمارستان لاپیته پاریس نیز گفت: یکی از بحث های مهم در حوزه پزشکی بخصوص در بخش مراقبت های ویژه در فرانسه، افزایش تعداد تخت های خاص حوزه «آی سی یو» است و اکنون نیز تعداد تخت های مراقبت های ویژه در فرانسه 18 درصد کل تخت های بیمارستانی است.
دکتر «آلن کومبس» روز چهارشنبه در حاشیه کنگره بین المللی مراقبت های ویژه در جمع خبرنگاران افزود: با افزایش تعداد تخت های مراقبت های ویژه، مراقبت از بیماران نیز بیشتر می شود.
وی با بیان اینکه آمار دقیقی از تعداد تخت های بیمارستانی در فرانسه ندارم، اظهار داشت: اما کشور آمریکا از نظر تعداد تخت مراقبت های ویژه در رتبه های اول قرار دارد و انگلیس به عنوان یک کشور غربی، دارای پایین ترین رقم از نظر تخت های بیمارستانی است و می توان گفت فرانسه بین این دو قرار دارد.
آلن کومبس تصریح کرد: در انگلیس به سختی می توان یک بیمار را در بخش های مراقبت ویژه بستری کرد و پس از بستری شدن نیز کنترل شده و از بخش ویژه خارج می شوند به همین دلیل پایین ترین رقم تخت مراقبت های ویژه به این کشور اختصاص دارد.
وی افزود: اکنون بیمارانی به بخش مراقبت های ویژه ارجاع داده می شوند که واقعا نیاز به خدمات در حوزه مراقبت ویژه داشته باشند و براساس آمار 40 درصد بیمارانی که بیشتر نیاز به بخش «آی سی یو» دارند در این بخش ها بستری می شوند.
آلن کومبس ادامه داد: اکنون کشورهای پیشرفته بیشتر به موضوع افزایش تعداد تخت های مراقبت های ویژه اهمیت می دهند و در واقع این بخش را به عنوان قلب بیمارستان می دانند.
دومین کنگره سراسری مراقبت های ویژه در ایران از 15 تا 17 بهمن در کتابخانه ملی ایران برگزاری شد

 

-----------------------

پایان

منبع : فارس+ایرنا+ایسنا تاریخ : ۱۳۹۳/۱۱/۱۶ تعداد بازدیدکنندگان : 4404

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
پربیننده ترین مطالب در زمینه
انواع تخت ویژه
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 2507
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 4577
بازدید امسال : 800060
بازدید کل : 37167133

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش