ساده ترین راهها براي تشخیص «آلزایمر»
دکتر معصومه صالحی رییس انجمن آلزایمر گفت: آلزایمر بیماری سالمندی است و از سن 65 سالگی زودتر آغاز میشود، چنانچه فرد از سن 60 – 50 سال به بالا همانطور که جسم خود را چک میکند، مغز را هم معاینه کند و هر یک سال زودتر تشخیص آلزایمر بدهند، درمان زودتر اتفاق افتاده و پنج سال معلولیت بیماری به تعویق میافتد.
دکتر صالحی در ادامه افزود: چنانچه شخص 4 یا 5 علامت زیر را داشته باشد، باید به پزشک مراجعه کند.
1-اختلال حافظه که فعالیتهای روزانه را دچار اشکار میکند.
2-مشکلات در انجام کارهای عادی مثلا فراموش میکند، غذا بپزد.
3-ضعف بیان و استفاده از کلمات نامناسب برای صحبت کردن
4-گم کردن زمان مکان مثلا روز و شب
5-کاهش قضاوت (اختلال در تصمیمگیری)
6-اختلال تفکر ذهنی (حسابهای مالی – ارقام)
7-جا به جا کردن اجسام مثلا ساعت را روی گاز میگذارد
8-تغییرات در حالت و رفتار (خنده – گریه – عصبانیت)
9-انگیزه را از دست میدهند و بی توجه میشوند
10-تغییر شخصیت (منزوی شدن – عصبانی شدن)
وی در پایان توصیه کرد: برای پیشگیری از بیماری آلزایمر استفاده از ذهن مثل یادگیری دو زبان و حل جدول، معاشرت با دیگران، انتخاب زندگی سالم، کنترل کلسترول،جلوگیری از چاقی، تغذیه سالم، مصرف امگا 3 و ماهی، ورزش کردن و توجه به فشار و قند و پیشگیری از ضربه سر کمک کننده است.
تلويزيون همدم تنهايي سالمندان شده است
یک تحقیق جدید در بریتانیا نشان میدهد افراد سالمند این کشور نسبت به سال گذشته باز هم تنهاتر شدهاند.
بسیاری از افراد شرکت کننده در این تحقیق گفتهاند تلویزیون یا حیوان خانگیشان تنها همدم آنها محسوب میشود. در نظرسنجی موسسه سالمندی بریتانیا ۲۰۰۰ نفر از افراد بالای ۶۵ سال به طور تصادفی انتخاب شده و با آنها در مورد سبک زندگی و ارتباطاتشان مصاحبه شده است که از میان آنها ۱۰ درصد اعلام کردهاند همیشه یا اغلب تنهایند. آماری که در نظرسنجی مشابه سال گذشته این موسسه ۷ درصد بود. از هر ۱۰ نفر هم ۴ نفر تلویزیون یا حیوان خانگیشان را به عنوان تنها مونس و همدم خود معرفی کردهاند.
پژوهشها نشان دادهاند که تنهایی میتواند بر افت سلامت و مرگ زودرس افراد موثر باشد. موسسه سالمندی بریتانیا، زمستان گذشته کارزاری به راه انداخته بود که طی آن از مردم درخواست میکرد به همان روش قدیمی و سنتی تلاش کنند تا احوالی از همسایگان و سالخوردگان بپرسند. در دهههای اخیر، افزایش امکانات بهداشتی و پیشرفتهای علم پزشکی موجب افزایش میانگین عمر شده است و همزمان تعداد بازنشستگان و افراد سالخوردهای که تنها زندگی میکنند افزایش یافته است.
تنهایی و انزوای اجتماعی میتواند افراد را بیمیل به غذا و پیروی از یک رژیم غذایی ناسالم کند و علاوه بر آن میتواند ناملایمات روانی چون افسردگی و اضطراب در پی داشته باشد.
-----------------------------
پایان