وزیر بهداشت: اتمام پروژههای نیمه تمام سلامت نیازمند 25 سال زمان
وزیر بهداشت تاکید کرد که ارایه خدمات بهداشتی و درمانی به حاشیه نشینان کلانشهرها در حال اجراست. وی افزود: ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در حاشیه کلانشهرهای کشور هم اکنون در حال اجراست و شهر مشهد با داشتن بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر، بیشترین حاشیه نشین را در سطح کشور دارد. وی خاطر نشان کرد: براساس برنامه تعیین شده طی نیمه اول سال آینده تمام جمعیت حاشیه نشین شهر مشهد زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی قرار میگیرند و این در حالیست که دانشگاه علوم پزشکی مشهد قول داده است که تا پایان سال جاری این اقدام را عملی کند.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: اتمام پروژههای نیمه تمام در حوزه بهداشت و درمان با اعتبارات موجود حداقل 25 سال به طول میانجامد، لذا دولت یازدهم تا اتمام این پروژهها، اجازه ایجاد هیچ پروژه جدید در حوزه سلامت را نخواهد داد. وی با بیان اینکه احداث بیمارستانهای جدید در کلانشهر مشهد با همکاری سایر بخشها امکانپذیر است، گفت: هم اکنون دولت منابع مالی برای ساخت دو تا سه بیمارستان هزار تختخوابی در این کلانشهر را ندارد. وزیر بهداشت اظهار کرد: دو بیمارستان بزرگ و آموزشی امام رضا (ع) و قائم (عج) در مشهد که به فاصله 500 متری از یکدیگر واقع شدهاند، قدمت بسیار داشته و فرسودهاند و در صورت ایجاد اتفاقی مانند زلزله یا آتش سوزی در آنها این کلانشهر کاملا قفل میشود. لذا باید در این زمینه چاره اندیشی شده و بیمارستانهایی در کنار بزرگ راهها و با دسترسی بیشتر ایجاد شوند. هاشمی افزود: احداث بیمارستانهای جدید با همکاری شهرداری و شورای اسلامی شهر مشهد، آستان قدس رضوی و خیرین امکانپذیر است و در غیر اینصورت مشکلات درمانی این شهر حل نخواهد شد. وی یادآور شد: در سفر رییس محترم جمهوری به شهر قم با همین رویکرد قول مساعد برای ایجاد بیمارستان یک هزار تختخوابی در شهر قم با همکاری سایر نهادها داده شد که امیدواریم این اقدام در مشهد نیز عملیاتی شود.
نحوه توزیع تختهای بیمارستانی عادلانه نیست
مشکل کمبود تخت نیست !
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: علیرغم اینکه عنوان می شود کمبود تخت بیمارستان های دولتی مشکل ساز شده است بنده معتقدم کمبود تخت مشکل جدی نیست بلکه توزیع و پراکندگی تخت عادلانه نیست . دکتر مسعود پزشکیان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: پراکندگی غیر عادلانه تختهای بیمارستانی مهمترین مشکل در خصوص تخت در بیمارستانهای دولتی است به نظر می رسد در تعداد تخت کمبودی وجود ندارد بلکه پراکندگی و توزیع تخت در بیمارستانهای دولتی از الگوی مناسبی برخوردار نیست . وی گفت: تقسیم جغرافیایی بیمارستانها در سطح کشور نیز نظم مشخصی ندارد برای مثال در یک منطقه پرجمعیت در شهرستانها بیمارستانی وجود ندارد اما در یک شهرستان کم جمعیت شاهد کار و فعالیت چندین بیمارستان هستیم که این عدم هماهنگی گواه توزیع ناعادلانه تختهای بیمارستانی در سطح کشور است. وی تصریح کرد: اگر سیستم سطح بندی ارجاع به درستی اعمال میشد شاید اکنون حوزه سلامت با مشکلاتی از این دست مواجه نمیشد و بهتر است برای رفع این معضل بخصوص در شهری مثل تهران ابتدا سعی شود الگوی توزیع تختها اصلاح شود.
نگرانی از افزایش بیمارستانهای فرسوده
بیمارستانهای فرسوده نیاز بیماران را برطرف نمیسازد
هاشم زهی گفت: امروزه وضعیت عمرانی بیمارستانها از مشکلات عمدهای است که حوزه درمان با آن روبرو است به گونهای که اکنون شاهد افزایش بیمارستانهای فرسوده در کشور هستیم. مراد هاشم زهی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با اظهار داشت: در گذشته با توجه به جمعیت کشور، این بیمارستانها ساخته و ظرفیت تخت نیز بر اساس همان جمعیت درنظر گرفته شده بود اما حال که جمعیت افزایش یافته امکان پاسخگویی بیمارستانها کاهش یافته است. وی تصریح کرد: با توجه به افزایش مراجعات در بیمارستانها و فعالیت سهشیفته این مراکز، امکان گسترش و اضافه کردن فضای بیمارستانی نیز محدود میشود.وی گفت: گاهی به دلیل کمبود فضا، بیمارستانها ناچار به فعالیت در سه شیفت کاری هستند لذا طول عمر بیمارستانها کاهش مییابد و نیاز به امر بازسازی نیز تشدید خواهد شد.وی با بیان اینکه به طور حتم باید بیمارستانهای هر منطقه مورد بازبینی قرار گیرند و بیمارستانهایی که از طول عمر آنها زمان زیادی گذشته بازسازی شوند، خاطر نشان کرد: در این میان باید منابع مالی خوبی دیده شود تا این کار با سرعت پیش رود آخرین پناهگاه هر فرد آسیبدیده بیمارستان است و لذا اگر این مراکز آسیب ببینند آمار مرگ و میر نیز به شدت افزایش خواهد یافت.وی ادامه داد: بیمارستانها باید به گونهای ساخته شود که کمترین آسیب را در مقابله با هر گونه حادثهای داشته باشد زیرا اگر بیمارستانها آسیب بینند سلامت مردم نیز به مخاطره میافتد.
----------------------------
پایان