دکتر رهبر مژدهی آذر به موضوع تغییر برخی از آیین نامه های تاسیس داروخانه ها اشاره کرد و افزود: متاسفانه اخیر، یکی از آیین نامه های مربوط به تاسیس داروخانه ها، بدون اینکه نظر انجمن داروسازان را بخواهند، تغییر کرده است.
وی با اشاره به اظهارات وزیر بهداشت مبنی بر تعامل با انجمن های علمی و پزشکی و صنفی، تاکید کرد: ما انتظار داشتیم که وزارت بهداشت در تصمیم گیری ها راجع به داروسازان، انجمن مربوطه را شرکت دهد.
مژدهی آذر با عنوان این مطلب که تغییرات سلیقه ای موجب افزایش تخلفات می شود، اظهارداشت: تغییراتی که بعضا در روند اداره و نظارت بر داروخانه ها شاهد هستیم، باعث نابسامانی در داروخانه داری شده است. بطوریکه نارضایتی همکاران داروساز نیز زیاد شده است.
رئیس انجمن داروسازان ایران با طرح این موضوع که تاسیس داروخانه نمی تواند راهکار مناسبی برای اشتغال داروسازان بیکار باشد، افزود: بر اساس آنچه از کشورهای پیشرفته دنیا الگو برداری کرده ایم، هر ۶ هزار نفر جمعیت در کلانشهرها و شهرهای بزرگ کشور، یک داروخانه می بایست تاسیس شود.
وی در همین زمینه ادامه داد: حالا در شهری مثل تهران که ۶ میلیون جمعیت دارد می بایست ۱۰۰۰ تا داروخانه باشد که این روند تغییر کرده بر اساس ۴۵۰۰ نفر جمعیت، یک داروخانه در نظر گرفته شده که ۱۵۰۰ داروخانه می شود.
مژدهی آذر با انتقاد از اینکه برای تغییر آیین نامه تاسیس داروخانه، وضع اقتصادی داروخانه ها را بررسی نکرده اند، گفت: آمارهای کارشناسی شده نشان می دهد که هزینه های داروخانه داری به سختی جبران می شود. به خصوص اینکه داروخانه داری با سایر مشاغل فرق می کند.
وی افزود: داروساز درس خوانده و تحصیلات عالیه دارد و مثل سوپرمارکت نیست. داروساز، به همراه تحویل دارو به مردم، خدمات علمی هم ارائه می دهد.
رئیس انجمن داروسازان ایران با اشاره به تعرفه ۱۶۰۰ تومانی نسخ دارویی، اظهارداشت: علم داروسازان بیشتر از این اعداد و ارقام می ارزد.
وی با عنوان این مطلب که وزارت بهداشت داروسازان را از اهدافشان دور می کند، گفت: تصمیماتی که بدون نظر انجمن داروسازان گرفته می شود، می تواند جامعه داروسازی را دچار مشکل کند.
مژدهی آذر به موضوع داروخانه های اجاره ای اشاره کرد و افزود: افراد سرمایه داری هستند که داروخانه ها را در دست گرفته اند و در خفا کار می کنند. در حالی که هزینه های داروخانه داری به زحمت تامین می شود، سئوال این است که چرا یک نفر باید بیاید و داروخانه ای را اجاره کند که سود دهی ندارد. پس معلوم است که کارهای دیگری انجام می دهد و ما هم قبول داریم که تخلف در برخی داروخانه ها وجود دارد.
رئیس انجمن داروسازان با تاکید بر اینکه هیچ اشکالی ندارد که هزینه و درآمد داروخانه ها دیده شود، افزود: بهتر است که این نظارت ها به خود صنف مربوطه واگذار شود.